Natur Tanya vegán gyomor- és bélbarát rost indiai guarbabból 150 g
Ár: 4.080 Ft
NATUR TANYA® GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST Fermentált prebiotikus rost indiai guarbabból. Szabadalommal védett prebiotikus rostanyag, amit a vastagbél hasznos bélbaktériumai lassú fermentálással rövid láncú zsírsavakká alakítanak. A galaktomannán típusú rost Low-FODMAP certifikált, vagyis fogyasztása nem jár gázképződéssel, bélfeszüléssel, székrekedéssel vagy hasmenéssel, mely gondokat okozna funkcionális emésztőrendszeri rendellenességekben (FGID), mint az irritábilis bél szindrómában (IBS) és SIBO-ban szenvedő embereknél. 100%-BAN TERMÉSZETES, VEGÁN TERMÉK HUMÁN-KLINIKAI VIZSGÁLATOKBAN SZEREPLŐ ÖSSZETEVŐ LABORBAN BEVIZSGÁLT KÉSZÍTMÉNY! LOW-FODMAP CERTIFIKÁLT* JÓL TOLERÁLHATÓ ÉS BIZTONSÁGOS ROST NEM OKOZ GYOMORPANASZOKAT IBS ÉS SIBO ESETÉN IS ALKALMAZHATÓ 3 ÉVES KORTÓL FOGYASZTHATÓ ADALÉKANYAG-ÉS HOZZÁADOTT CUKOR NÉLKÜL1 TARTÓSÍTÓSZER, SZÍNEZÉK ÉS AROMA NÉLKÜL Natur Tanya® Vegán Gyomor- és bélbarát rost GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LOW-FODMAP TANÚSÍTVÁNY Régóta keresel olyan rostokat, amelyek nem puffasztanak, nem okoznak gyomor-bélrendszeri panaszokat, biztonságosan alkalmazható és megbízható forrásból származnak? Mi ezt most elhoztuk Neked! A szervezetünkben csak lassan és főként a bifidobaktériumok által fermentálódó gyomorbarát rost, azonnal oldódik vízben, nincs gélképző tulajdonsága, teljesen szagtalan és íztelen. A gyomorbarát rost a Monash Egyetem LOW FODMAP tanúsítványával rendelkezik, ezért fogyasztása puffadás, görcsök és gáztermelés nélküli, ami más rostoknál jellemző. FODMAP A diétát jól képzett dietetikussal személyre szabottan állíthatjuk össze. A gyorsan fermentálódó, rövid láncú szénhidrátok (FODMAP) korlátozásáról szól. A FODMAP csökkenti vagy kizárja az étrendből a monoszacharidot (fruktóz), diszacharidot (laktóz), oligoszacharidokat (fruktánok és galaktánok) és a poliolokat, mert ezek megemésztése felfúvódást és funkcionális bélzavarokat okoz. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST VÍZOLDÉKONY PREBIOTIKUS ROST Az indiai guarbab gyomorbarát rost, úgynevezett agglomerációs technológiával előállított prebiotikus rost. A folyadékágyas agglomerálás során a részecskék között hidak alakulnak ki, mely lehetővé teszi, hogy a víz a részecskék között áramoljon. Az agglomerálás növeli a részecskék méretét és porozitását, így javul a diszperzió és az oldhatóság. Más szóval az agglomerálás folyamata során javul a por minősége, mivel növekszik a részecskeméret, és ez olyan port eredményez, mely sokkal jobban oldódik. A vízben feloldott por pedig teljesen átlátszó végterméket eredményez. Az előállítási folyamatok, a hidrolizáció lehetővé teszik, hogy vízben gyakorlatilag teljesen fel tudjon oldódni a por, nincsen gélképző tulajdonsága, nem sűrűsödik be, nem duzzadó rostról beszélünk, nincs vízmegkötő tulajdonsága. A Gyomor- és bélbarát rost vízoldékony prebiotikus rost MILYEN FOLYADÉKOKKAL, ÉTELLEL KEVERHETEM EL A ROSTOT? A vegán gyomorbarát rost, íztelen, szagtalan. Folyadékokhoz adva teljesen feloldódik. Adhatják élelmiszerekhez és italokhoz anélkül, hogy megváltoztatná az ízüket, aromájukat vagy textúrájukat. ételbe keverve --------------------------- nem befolyásolja annak ízét és állagát hőstabil, ezért -------------------------- forró kávéba, teába, italba is elkeverhető savstabil, ezért -------------------------- gyümölcslébe, például narancslébe is elkeverhető szénsavas italok -------------------------- nem javasolt, megnehezítheti a rost oldódását Stabil és oldható különféle PH-szinteken, amelyek az élelmiszerekben megtalálhatóak, ellenálló a sónak, a magas nyomásnak és az emésztőenzimeknek. A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST LABORBAN BEVIZSGÁLT ÖSSZETEVŐ A gluténmentességre vonatkozóan jóval a határértékek alatt van a mennyisége, ez < 5 mg/kg-ot jelent, amely negyede a jelen érvényben levő aktuális határértéknek. Az alapanyag rendszeresen többek között az alábbi paraméterekre kerül laboratóriumi bevizsgálásra: Beltartalmi jellemzők (pl. tápérték) Mikrobiológia Nehézfém Allergének (pl. laktóz, glutén) MILYEN CERTIFIKÁCIÓKKAL RENDELKEZIK A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST? A gyomor- és bélbarát guárbbab rostot a Nemzetközi Szabványügyi testület 100%-ban természetes összetevőnek minősítette (technikai specifikáció ISO 19657:2017- Az élelmiszer-összetevők természetesnek tekinthető meghatározása és technikai kritériumai. Milyen certifikációkkal rendelkezik a gyomor- és bélbarát rost? A GYOMOR- ÉS BÉLBARÁT ROST Allergén mentes 100% vegán- állati eredetű összetevők nélkül Hordózóanyag mentes Adalékanyagmentes Dioxin mentes Melamin mentes Nanorészecskéket nem tartalmaz Szintetikus összetvők nélkül Pálmaolaj mentes Parabén mentes PCB mentes Dopping listás hatóanyagot nem tartalmaz Nagyon alacsony glikémiás index Általánosan elfogadottan biztonságosnak tekintett, ún. GRAS-státusszal rendelkezik A termék gyártója a Jó Gyártási Gyakorlat (GMP) irányelveinek megfelelő, illetve ISO 22000 rendszer szerint tanúsított élelmiszerbiztonsági rendszert tart fenn. HÁNY GRAMM ROSTOT TARTALMAZ EGY NAPI ADAG? A vegán gyomor- és bélbarát rost > 85% vízoldékony rostot tartalmaz. A napi adag 5 g, amely 4,4 g rostnak felel meg. Energiaértéke 2 kcal/g a vastagbél baktériumainak részleges fermentációja révén. A rosttartalom AOAC módszerrel kerül meghatározásra. MIT JELENT AZ ÖSSZETEVŐK KÖZÖTT FELTÜNTETETT 4:1 ARÁNY? A 4:1-es arány az úgynevezett drog extraktum arány, amely azt fejezi ki, hogy 5 g részlegesen hidrolizált gyomorbarát rost előállításához 20 g guarbab szükséges. MIKOR ÉRDEMES FOGYASZTANI, MI AZ ÉTRENDI IDŐZÍTÉSE? A Natur Tanya® fermentált gyomor- és bélbarát rost a nap bármely szakában fogyasztandó, de ajánlott a reggeli órákban való alkalmazása, hogy az emésztőrendszer a megfelelő „pályára” állon és a kényelmesen induljon a nap. Keverjük somoothie-hoz, joghurtba, vagy akár a gyümölcslébe. MI AZ ADAGOLÁSI IDŐRTARTAMA? A Natur Tanya® fermentált gyomor- és bélbarát rost hosszú távon is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki. A bélflórának időre van szüksége az adaptációhoz, regenerálódáshoz. HASZNÁLHATÓ BELŐLE A NAPI JAVASOLT MENNYISÉGNÉL NAGYOBB MENNYISÉG? A naponta szükséges kiegészítő rostbevitelt mennyiségét, érdemes aszerint kialakítani, hogy a napi étrendben mennyi rost szerepel. A magyar lakosság rostbevitele az OTÁP 2014-es reprezentatív vizsgálata szerint elmarad az ajánlásoktól. A rostbevitel mindkét nem esetében elmarad a hazai ajánlás napi 25 g-os értékétől, amely megegyezik az EFSA által ajánlott célértékkel. VÁRANDÓSOK ÉS SZOPTATÓ KISMAMÁK FOGYASZTHATJÁK? Igen, a terméket biztonságosan fogyaszthatják, mind a várandósok, mind pedig a szoptató kismamák. A termék 3 éves kortól alkalmazható. Felhasználási javaslat: Naponta 5 g (kb. 1 teáskanál) por, lehetőleg reggel, kb. 2,5 dl vízzel, elfogyasztva vagy ételhez (pl. joghurt), smoothie-hoz hozzáadva. Használja kedvenc receptjéhez, sütéshez, főzéshez egyaránt. Hő-, és savstabil, ezért forró teában, kávéban, gyümölcslében is elkeverhető, közben megtartva az eredeti rosttartalmát. A port hozzáadva ételhez vagy folyadékhoz nem változtatja meg annak ízét vagy állagát. Adagolási időtartam: Minimum 60 nap, maximum 120 nap. Hosszú távon keresztül is biztonságosan fogyasztható. A termék használatakor hozzászokás nem alakul ki. Adagok száma a termékben: 30 Laktóztartalom: < 0,1 g/100 g RI: Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ/2000 kcal) Tárolás: Fénytől és hőtől védett, száraz, hűvös helyen tárolandó. Figyelmeztetés: Nem helyettesíti a kiegyensúlyozott vegyes étrendet és az egészséges életmódot. A termék alkalmazható terhesség és szoptatás időszakában. 100%-ban Magyar tulajdonú cég. A termék megvásárlásával magyar munkahelyeket támogat! Összetevők: enzimatikusan fermentált guarbab [Cyamopsis tetragonoloba (L.) Taub] kivonat 4:1. 1Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz. Jellemzők laktózmentes Igen vegán Igen gluténmentes Igen per 100 g kcal 203 kcal szénhidrát 6,8 g ebből cukrok 6,8 g rost 87 g fehérje 0,5 g só 0,31 g
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.11.12 |
Eddig megtekintették 99 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Natur Tanya vegán gyomor- és bélbarát rost indiai guarbabból 150 g" című hirdetést látja. (fent)