Betöltés...

Természet Áldása bio gránátalmalé céklával és lila répával 1L

Ár: 1.745 Ft

Ismerd meg fogyasztásának előnyeit!
Termékünkben a gránátalma, cékla és lila répa egészségre gyakorolt pozitív hatása együttesen érvényesül. A zöldség-gyümölcslé igazi antioxidáns bomba, rengeteg vitaminnal, ásványi anyaggal és egyedi, kellemes ízvilággal.
Gránátalma:
A gránátalma a füzényfélék családjába tartozó nemzetség egyik faja. Előfordul Nyugat- és Közép-Ázsiában és a Földközi-tenger térségében. Őshazája Dél-, Nyugat- és Közép-Ázsia, de mára már Európa földközi-tengeri területein és Dél-Amerika melegebb vidékein is elterjedt. Kiváló vasforrás, amely ásványi anyag szervezetben betöltött élettani hatása felbecsülhetetlen, nélküle ugyanis az oxigén nem lenne képes eljutni a sejtekhez, kellő mennyiségű jelenléte tehát elengedhetetlen a szervezet életképessége szempontjából. A vas esszenciális elem, szervezetünk nem képes annak előállítására, ezért a táplálkozással, kívülről kell pótolnunk.
A gránátalmában található ellagsav a legújabb kutatások szerint növeli a csontok sűrűségét és térfogatát, amely a napjainkban járványszerűen terjedő csontritkulás megelőzésében fontos szerepet tölt be. A gyümölcs antioxidáns tulajdonságának több mint 50%-ért a punicalagin felel, amely egyedül a gránátalmában található meg. Egyes kutatások szerint a gránátalma a fogak egészségéhez is hozzájárul, ugyanis hatékonyan lép fel a dentális plakk mikroorganizmusai ellen. 
Erőteljes antioxidáns hatásának köszönhetően javítja a memóriát: egy kísérlet során megállapították, hogy akik naponta 8 uncia (kb. 225 g) gránátalmalét ittak négy héten keresztül, jelentősen javult a memóriájuk és fokozódott az agyműködésük. Nagy mennyiségű C-vitaminjának és egyéb antioxidánsainak (mint például E-vitamin) köszönhetően erősíti az immunrendszert, távol tartja a vírusokat és baktériumokat. 
A szervezetben képződő szabad gyökök károsítják a DNS-t és gyorsítják az öregedést, a gránátalma antioxidánsai azonban éppen ellenkezőleg hatnak: a szabad gyökök megkötése révén késleltetik az öregedést. Egyes tanulmányok igazolják, hogy a gránátalma kivonatai gátolják proinflammatorikus citokinek képződését, amely szerepet játszik a krónikus gyulladás kialakulásában (például ízületek gyulladásos betegségei).
Cékla:
A cékla (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. conditiva), más néven céklarépa, ritkábban vörös répa, régóta ismert salátanövény. A Földközi-tenger környékén őshonos, már i. e. 3000-ben ismerték. Vörös, fehér és sárga változatát különböztetjük meg, a modern, étkezést szolgáló fajták a 19. és a 20. században terjedtek el. Egyes kutatások során kimutatták, hogy a cékla rendszeres fogyasztása növeli az antioxidáns enzimek mennyiségét, valamint a fehér vérsejtek számát a szervezetben. Ez utóbbi felelős a szabálytalan sejtek felismeréséért és eltávolításáért. 
A cékla jelentős forrása a glutaminnak, amely aminosav elengedhetetlen a szervezet egészséges működéséhez, valamint az emésztőrendszer normális működésének fenntartásához. Egyes kutatások során fény derült vérnyomáscsökkentő hatására, ezáltal pedig a szív és érrendszeri betegségek valamint a stroke megelőzésében is fontos szerepet játszik.
Tartalmaz nitrátot, A és C-vitaminokat, folsavat, mangánt, proteint, káliumot és rostokat. Rendszeres fogyasztása energiát ad és növeli az állóképességet. A vérereket kitágítva lehetővé teszi a rendelkezésre álló oxigén könnyebb áramlását, az erek és az izmok számára szükséges oxigén mennyisége csökken. A benne található kalcium elengedhetetlen a csontok fejlődéséhez és az erőnlét fenntartásához. C vitaminja - amellett, hogy erős antioxidáns hatása révén semlegesíti a szabad gyököket és védi a sejteket a káros hatásoktól- a vas felszívódását is elősegíti. 
Rostjai a székrekedés megelőzésében játszanak szerepet, csökkentik a koleszterinszintet, valamint a vastagbéldaganat megelőzésében is bizonyítottan hatásosak. Növelik a teltségérzetet, ezáltal az éhségérzetet csökkentik, a fogyást elősegítik. Hozzájárulnak továbbá a test méreganyagainak eltávolításához, a vércukorszint csökkentése által pedig a kettes típusú cukorbetegség megelőzéséhez.Karotinoidjai: lutein és zeaxantin a szem (különösen a retina) egészségét támogatják. A céklában található betain pedig a máj védelmét szolgálja, valamint méregtelenítő funkcióját fokozza. 
Lila répa:
Az újabban szuperélelmiszerként is ismert lila répa egészségvédő hatását a benne található antociánoknak tulajdonítják, melyek antioxidáns hatása jelentősen magasabb, mint a sárgarépáé. Egészségre gyakorolt pozitív hatását továbbá magas C-vitamin tartalmának és a karotinoidjainak, mint például a luteinnek is köszönheti. 
Jótékony hatásai közé sorolható az érrendszer védelme, támogatja a szem egészségét és javítja a látást, erős gyulladáscsökkentő, valamint antikarcinogén, elsősorban a vastagbél daganatok megelőzésében van szerepe.
A Természet Áldása bio gránátalmalé céklával és lila répával zöldség-gyümölcslében a három összetevő egészségre gyakorolt pozitív hatása együttesen érvényesül. Fogyasztásával hozzájárulhatunk egészségünk megőrzéséhez és a krónikus betegségek kialakulásának megelőzéséhez! 
Átlagos tápérték 100 ml termékben:Energia: 272 kJ/65 kcalZsír: 0gamelyből telített zsírsavak: 0gSzénhidrát: 15 gamelyből cukrok: 13 gFehérje: 0,8 g

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2025.03.21
Eddig megtekintették 19 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Természet Áldása bio gránátalmalé céklával és lila répával 1L" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem