DR.OETKER BEFŐZŐCUKOR SZUPER 3:1 500G
Ár: 1.000 Ft
TermékleírásJellemzők Különösen magas gyümölcstartalmú dzsemek és lekvárok készítéséhez, 1750 g gyümölcs, 500 g befőzőcukor, Gyors és cukortakarékos! Termék információk Javasolt különösen magas gyümölcstartalmú lekvárok, dzsemek készítéséhez. Használatával kevesebb cukor szükséges a gyümölcsök házi eltevéséhez. A főzési idő jelentősen lerövidül, ezáltal megmarad a gyümölcsök eredeti íze és vitamintartalma. ÖsszetételCukor, Zselésítőanyag (pektinek), Savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), Tartósítószer (szorbinsav), Dextróz, Pálmaolaj Allergén összetevőkGlutént tartalmazó gabonafélék, Tej Tápértékre vonatkozó információk100 g elkészített lekvárban (1750 g gyümölccsel elkészítve**)Energia:556 kJ131 kcalZsír:0,3 gamelyből telített zsírsavak:0,0 gSzénhidrát:29 gamelyből cukrok: 29 gFehérje:0,7 gSó:0,02 g**Átlagos tápértékadatok, különböző gyümölcsökkel elkészített lekvárokra vonatkoztatva. Elkészítés és tárolásElkészítés és felhasználás Tippek: • A lekvár állagának ellenőrzéséhez érdemes egy tányérra egy-két evőkanálnyit tenni a még forró lekvárból, majd hagyjuk pár percig hűlni. Ha szilárdabb állagú lekvárt szeretnénk, keverjünk 5 g Dr. Oetker Citromsavat a forró lekvárhoz, majd töltsük azonnal üvegekbe. • Őszibarack befőzése esetén adjunk a gyümölcs-befőzőcukor keverékhez még 1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 3:1-et főzés előtt. • Friss helyett használhatunk fagyasztott gyümölcsöt is. Felolvasztás, lecsepegtetés után mérjük ki a szükséges mennyiséget. • A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk. • További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon. Adagolás: 1500-1750 g gyümölcs (előkészített), 1 tasak Befőzőcukor 3:1. Elkészítés: 1. Lekvár készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcsöt szükség szerint daraboljuk, majd az egészet pépesítjük. Dzsem készítéséhez a megtisztított, kimért gyümölcs felét apróra vágjuk, másik felét pépesítjük. 2. Az előkészített gyümölcsöt és a befőzőcukrot egy főzőedénybe öntjük, majd állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk. Forrás után a lekvárt vagy dzsemet folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről. 3. Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk. Tárolás Száraz, hűvös helyen tartandó!
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.11.11 |
Eddig megtekintették 91 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "DR.OETKER BEFŐZŐCUKOR SZUPER 3:1 500G" című hirdetést látja. (fent)