Betöltés...

Fenyőmag 1Kg

Ár: 13.042 Ft

Természet Áldása Fenyőmag
A fenyőmag a fenyőfélék  ehető magja. A világon mintegy száz fenyőfaj magja fogyasztható, de csak néhány (kb. 20) faj magja elég nagy ahhoz, hogy érdemes legyen betakarítani. 
A fenyőmag energiában gazdag, ezért az elhízás megelőzése érdekében csak kis mennyiségben ajánlott a fogyasztása, ha fogyni szeretnél, mindenképpen vedd figyelembe kalóriatartalmát, amely 100 g-nak akár 670 kcal is lehet!
A mennyiség figyelembevételével azonban a fenyőmag kiváló nassolnivaló, magas fehérjetartalmának köszönhetően ugyanis az izmok felépítésében és regenerálódásában játszik szerepet. Továbbá növeli a szervezet oxigén felhasználását és fokozza a teljesítőképességet.
Magas energiatartalma ellenére fogyasztása mégis ajánlott, és hogy miért? Jelentős vitaminjai és ásványi anyagjai mellett számos egészségvédő fitokemikáliát és antioxidánst tartalmaz.
Energiagazdagsága elsősorban a benne található zsírokból származik, melyek jótékony hatásúak! Egyszeresen telítetlen zsírsavjai, mint például az olajsav, csökkentik a vérben az LDL („rossz”) koleszterin szintjét, ezzel szemben növelik a pozitív hatású HDL koleszterin mennyiségét a vérben. Egyes kutatók szerint a mediterrán diéta, amely gazdag az említett zsírsavakban, vitaminokban és antioxidánsokban, nagyban hozzájárul a koronáriás szívbetegségek és a stroke megelőzéséhez, pozitívan befolyásolja ugyanis a vérzsír értékeket. A fenyőmag továbbá egy esszenciális omega-6 zsírsavban is gazdag: a pinolénsavban, mely kutatások által bizonyítottan csökkenti az étvágyat. 
Antioxidánsai a szabad gyökök semlegesítése révén segítenek a daganatos és egyéb krónikus betegségek megelőzésében, fokozzák a baktériumok és vírusok elleni védelmet. A fenyőmagnak továbbá, szintén magas antioxidáns tartalma révén, öregedés gátló hatása is ismert.
A többi olajos maghoz hasonlóan, a fenyőmag is kiváló E-vitamin forrás, amely zsírban oldódó vitamin erőteljes antioxidáns hatással bír. A sejtmembrán integritásán túl a bőr egészségének védelméhez is hozzájárul azáltal, hogy véd a káros szabadgyökök túlzott felszaporodása ellen.
Kiváló forrása a B-vitaminoknak, megtalálható benne: tiamin, riboflavin, niacin, pantoténsav, piridoxin és a folsav is, melyek enzimek kofaktorokként működnek a szervezet anyagcseréjében. ( Nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy egy enzim kifejtse hatását). 
Jelentős ásványi anyagai közé tartozik a mangán, kálium, kalcium, vas, magnézium cink és szelén. A mangán egy antioxidáns enzimnek, a szuperoxid-dizmutáznak a kofaktora, elégséges bevitele az szervezet egészének optimális működését szolgálja. A fenyőmag rendszeres fogyasztásával nagyban hozzájárulhatsz immunrendszered erősítéséhez, a fertőző ágensekkel szembeni védelem fokozásához!
Ajánlott száraz helyen tárolni és viszonylag rövid időn belül felhasználni, mivel zsírtartalma könnyen avasodik. A fenyőmagot felhasználhatjuk saláták, húsok, vagy akár sütemények elkészítése során is.

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.10.04
Eddig megtekintették 13 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Fenyőmag 1Kg" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem