Nature Cookta Speciál Étkezési Citromsav (500 g)
Ár: 1.521 Ft
Az osztrák gyártású étkezési citromsav összetételét tekintve garantáltan nátrium-glutamát mentes, és anhidrát, vagyis teljes mértékben vízmentes. Ennek a tulajdonságának köszönhető, hogy a csomagolásban kevésbé tapad össze nedvesség hatására: adagolása, kezelése könnyebbé válik. A gyártó mind gyártási technológiájában, mind pedig alapanyagát tekintve elzárkózik a génmanipulációtól. A fehér, kristályos por kinézetében nagyon hasonlít az aszkorbinsavhoz, és kémiai tulajdonságaikban is csak abban különböznek, hogy az aszkorbinsav eggyel kevesebb oxigénatomot tartalmaz. Bár önmagában nincsen antioxidáns hatása, ezek hatásait mégis felerősíti, hatékonyabban tudnak védekezni a szabadgyökökkel szemben, így mindenféleképpen jó hatású szervezetünkre. A Nature Cookta Citromsav teljesen természetes, megtaláljuk nagyon sok gyümölcsben, főképp a citrusfélékben és a bogyós gyümölcsökben, bár a fekete áfonya kivételt képez ez alól. Természetes mivoltán kívül mindennapjaink során is számtalan alkalommal találkozunk vele, sok ételünk szerves alkotórésze. Előállítása egy svéd kémikusnak, Sheele-nek köszönhető, aki az 1700-as évek végén nyert ki citromból citromsavat. Ismerősen csenghet az E330 megnevezés -mely a citromsav élelmiszer-ipari megnevezése-, sok készétel dobozán megtalálhatjuk az összetevők között. Minden jó háziasszony tudja, hogy a tökéletes lekvár elkészítéséhez nem csak friss és egészséges gyümölcsökre van szükség. A házilag készített lekvárok kihagyhatatlan eleme a nagy mennyiségű édesítőszer, de édességét szabályozhatjuk egy kevés citromsavval. Friss gyümölcseink frissen tartásához is nagy hasznát vehetjük. A citromsav megakadályozza az oxidációt, így például gyümölcssaláta vagy a sütemények tetején lévő gyümölcs lassabban barnul. Az ételek tartósságának növelésével a takarékossághoz is hozzájárulhat. Hűsítő nyári italaink legalapvetőbb ízesítője lehet, hiszen kellemes citromos ízt varázsol. A limonádékhoz való felhasználását a fantáziánkra bízhatjuk, és tökéletesen passzol a bodzaszörpbe, hűsítő sorbetekbe is. A borkészítés folyamatából is kiveszi a részét: sok borász használja a borkősav és az almasav mellett a bor színének, ízének, savasságának javítására.
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.12.16 |
Eddig megtekintették 27 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Nature Cookta Speciál Étkezési Citromsav (500 g)" című hirdetést látja. (fent)