Betöltés...

Taurin por - 120g - GAL

Ár: 2.241 Ft

Taurin por - 120g - GAL - 3 g x 40 adag (1 g x 120 adag) Egy friss kutatás szerint a japánok a hosszú életüket és öregkorban is meglévő fiatalos aktivitásukat nagyrészt a táplálkozásukból adódó magasabb taurin-fogyasztásnak köszönhetik. Ezen kívül is jó pár előnyös hatására mutatnak rá kutatások. Ízetlen por, amely bármilyen italba keverhető. Különleges táplálkozási célú élelmiszer különösen sportolók és nehéz fizikai munkát végzők részére. Segédanyagok nélkül. A taurin leggazdagabb természetes forrásai a kagylók, rákfélék és egyéb tengeri herkentyűk, valamint a szív. Számos tanulmány mutat rá, hogy a magasabb taurinbevitel, azaz a szervezet magasabb taurinszintje többek közt javítja az életminőséget, és fokozza a sportteljesítményt. Mi több, egy 2009-es tanulmány megállapítása szerint a japánok nagyrészt a magasabb taurinbevitelüknek köszönhetik kimagasló élethosszukat és fiatalos aktivitásukat öreg korban is (Yamori és mtsi., 2009). Adagolás: Napi 1 teáskanálnyit (3 g) fogyasszunk, folyadékban feloldva. Legjobb étkezéskor. Lehet több részletben is (pl. fél-fél teáskanállal reggel és este). Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó. Taurin por - 120g - GAL - 3 g x 40 adag (1 g x 120 adag) A taurint legtöbben a régen megengedett, magas dózisú koffeint tartalmazó energiaitalokból ismerjük, így az lehet a benyomásunk, hogy ez valami káros stimuláló hatású anyag. Azonban az energiaitalokba a túlzott koffein tartalmuk által okozott kellemetlen mellékhatások enyhítése miatt tették bele anno. Nélküle annyi koffein kellemetlen hatású lett volna. A taurin egy aminosav szerű organikus sav, mely az emberi szervezet tömegének kb. 0,1%-át adja ki és kulcsfontosságú szerepet tölt be szervezetünk egészséges működésének számos területén. Az ember, sok állattal ellentétben, elvesztette a taurin szintetizáló képességét, így megfelelő szintjének fönntartásához külső (élelmi) forrására szorulunk. Taurint kizárólag állati eredetű élelmiszerek tartalmaznak. A tejtermékek alig, a húsok egy keveset (30-160 mg /100 g), míg az olyan tengeri herkentyűk, mint a rákok, kagylók és lábasfejűek a húsokénak kb. tízszeresét tartalmazzák (300-900 mg /100 g). Ezek a magas taurin tartalmú élőlények pont azok, melyek őseink számára a leginkább hozzáférhetőek voltak, hiszen partközelben találhatóak és még csak kifogni sem kell őket, csak összegyűjtögetni. A biológusok által egyre elfogadottabb ún. „Aquatic ape” elmélete szerint ezek voltak főbb táplálékaink és ezek magas omega-3 DHA tartalma miatt fejlődhetett ekkorára az agyunk. Talán taurin tartalmuk is hasonlóan fontos tényező lehetett? Bárhogy is, úgy néz ki, magas taurin tartalmú étrendre vagyunk „tervezve”. A mai nyugati táplálkozásra a kagyló, rák napi többszöri fogyasztása nem éppen jellemző, így a taurin fogyasztás is alacsony (30-400 mg /nap). Az eddigiekből az következik, hogy taurin pótlásra lenne szükségünk. Ha ez így van, akkor az alacsony taurin szinttel rendelkező emberek körében magasabb kell legyen a civilizációs betegségek előfordulása, a magas taurin fogyasztású népcsoportok meg egészségesebbek kell legyenek. A taurin kiegészítésnek meg csökkentenie kell a betegségek kockázatát, vagy a már kialakult betegségek tüneteit kell, hogy enyhítse. Lássuk így van-e? Egy 2009-es tanulmány megállapítása szerint a taurin, a japánok hosszú életének kulcsa. Egy korábbi 2006-os tanulmányban szintén azt találták ázsiai országokat vizsgálva, hogy akik vizeletében a legtöbb taurint mérték, azok a legegészségesebbek és köztük a legritkább a koszorúér megbetegedések száma. Ezt megerősítette egy friss, 2012-es tanulmány is, ahol ráadásul azt is észrevették, hogy a magasabb taurin szinttel rendelkező emberek vérnyomása és testtömeg indexe is alacsonyabb, ahogyan a vérük lipid profiljuk is jobb. Diabétesz, rák, vese-, szív- és májelégtelenség esetén mind megfigyelhető a szervezet alacsony taurin szintje. Egy 2012-eben orvosi szaklapban publikált áttekintés a taurint, a korábbi vélekedésekkel ellentétben a szervezet egyik legfontosabb, esszenciális elemének tartja, mely optimális szintje csak magas taurin tartalmú élelmiszerek vagy kiegészítők fogyasztásával tartható fent. Már egy korábbi, 2002-es, hasonló áttekintés szerint is a taurin hiány gyakoribb, mint gondolnánk, mert nehezen mérhető és nem tárolódik. Különösen fontosnak tarják a csecsemők taurin pótlását (ma már jobb bébi tápszerek tartalmazzák is). Láthatjuk tehát, hogy a szervezet taurin ellátottsága erősen összefügg a civilizációs betegségek előfordulásával és így a magasabb taurin tartalmú táplálkozás fontos lenne. Vajon ha csak simán kiegészítjük táplálkozásunkat taurinnal, annak is hasonló előnyei vannak? Ennek megválaszolására íme néhány humán klinikai vizsgálat a taurin pótlás hatásairól: Fogínybetegségek Friss 2014-es vizsgálatban 10 előrehladott állapotú fogágybetegséggel rendelkezőnek adtak 15 napig napi 500 mg taurint. A betegség státusza már ilyen rövid idő alatt is javult, pedig 500 mg nagyon kis dózis. Cukorbetegség: 2010-es vizsgálatban I-es típusú cukorbetegeknek adtak napi 1,5g taurint, ami már 14 nap után jelentősen javította ereik állapotát. Fogyás 2004-es vizsgálatban elhízott betegeknek napi 3g taurint adtak 7 héten keresztül. Jelentősen csökkent a testsúlyuk és javultak a vérzsír értékeik. Dohányosok figyelem! Egy 2003-as vizsgálatban olyan fiatalembereknek adtak napi 1,5g taurint, akiknek erei a dohányzástól már beszűkültek. Már 5 nap után ereik kitágultak és nem-dohányzókénak az átmérőjével egyeztek meg. Sportteljesítmény A taurin növeli a sportteljesítményt is (erőt és kitartást egyaránt), miközben véd a sérülésektől, a sport által oxidatív hatásoktól és az izomláztól is. Fülzúgás Újabban állatkísérletekben sok bíztató eredmény jön a taurin fülzúgást korrigáló képességéről. Korábban viszont már emberi alanyokon is bizonyította ezt a hatását. Epe Az epe előállításához nagy mennyiségű taurin szükséges, nélküle nem tud megfelelően termelődni, így akinek problémája van a zsíros ételek emésztésével, érdemes lehet pótolnia a taurint. Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk. Forrásirodalom 1. Cordain et al. The paradoxical nature of hunter-gatherer diets: meat-based, yet non-atherogenic. European Journal of Clinical Nutrition (2002) 56, Suppl 1, S42–S52 2. Subramanian Divakaran: ’Taurine: An amino acid rich in fish meal’ VIII. Simposium Internacional Nutrición Acuícola 15-17 Novembre, Universidad Autónoma de Nuevo León 3. Zhao et al., Taurine content in Chinese food and daily intake of Chinese men. Adv Exp Med Biol. 1998;442:501-5. 4. Aiushin et al.: Taurine and carnosine in tissues of Pacific mollusks. Vopr Pitan. 1997;(6):6-8. 5. Subramanian Divakaran: ’Taurine: An amino acid rich in fish meal’ VIII. Simposium Internacional Nutrición Acuícola 15-17 Novembre, Universidad Autónoma de Nuevo León 6. Rana SK and Sanders TA. Taurine concentrations in the diet, plasma, urine and breast milk of vegans compared with omnivores. Br J Nutr.1986 Jul;56(1), 17-27. 7. Laidlaw SA, Grosvenor M, Kopple JD (1990). The taurine content of common foodstuffs. JPEN J Parenter Enteral Nutr. 1990 Mar-Apr;14(2):183-8 8. Yamori Y, Liu L, Mori M, et al. Taurine as the nutritional factor for the longevity of the Japanese revealed by a world-wide epidemiological survey. Adv Exp Med Biol. 2009;643:13-25. 9. Yamori Y. Food factors for atherosclerosis prevention: Asian perspective derived from analyses of worldwide dietary biomarkers. Exp Clin Cardiol.2006 Summer;11(2):94-8. 10. Murakami S. Taurine and atherosclerosis. Amino Acids.2012 Dec 8. 11. Franconi F, Bennardini F, Mattana A, et al. Plasma and platelet taurine are reduced in subjects with insln-dependent diabetes mellitus: effects of taurine supplementation. Am J Clin Nutr.1995 May;61(5):1115-9. 12. Birdsall TC. Therapeutic applications of taurine. Altern Med Rev. 1998 Apr;3(2):128-36. 13. Stapleton PP, O’Flaherty L, Redmond HP, Bouchier-Hayes DJ. Host defense—a role for the amino acid taurine? J Parenter Enteral Nutr. 1998 Jan-Feb;22(1):42-8. 14. Lourenço R, Camilo ME. Taurine: a conditionally essential amino acid in humans? An overview in health and disease. Nutr Hosp. 2002 Nov-Dec;17(6):262-70. 15. Ripps H, Shen W. Review: Taurine: A “very essential” amino acid. Mol Vis. 2012;18:2673-86. Epub Nov 12, 2012 16. Lourenço R, Camilo ME. Taurine: a conditionally essential amino acid in humans? An overview in health and disease. Nutr Hosp. 2002 Nov-Dec;17(6):262-70 17. Sree et al.: Evaluation of the efficacy of taurine as an antioxidant in the management of patients with chronic periodontitis. Dent Res J (Isfahan). 2014 Mar;11(2):228-33. 18. Moloney MA, Casey RG, O’Donnell DH, Fitzgerald P, Thompson C, Bouchier-Hayes DJ. Two weeks taurine supplementation reverses endothelial dysfunction in young male type 1 diabetics. Diab Vasc Dis Res. 2010 Oct;7(4):300-10. 19. Moloney MA, Casey RG, O’Donnell DH, Fitzgerald P, Thompson C, Bouchier-Hayes DJ. Two weeks taurine supplementation reverses endothelial dysfunction in young male type 1 diabetics. Diab Vasc Dis Res. 2010 Oct;7(4):300-10. 20. Fenessy et al., Taurine and vitamin C modify monocyte and endothelial dysfunction in young smokers. Circulation. 2003 Jan 28;107(3):410-5. 21. Zhang M, Izumi I, Kagamimori S, et al. Role of taurine supplementation to prevent exercise-induced oxidative stress in healthy young men. Amino Acids.2004 Mar;26(2):203-7. 22. Balshaw TG, Bampouras TM, Barry TJ, Sparks SA. The effect of acute taurine ingestion on 3-km running performance in trained middle-distance runners. Amino Acids.2013 Feb;44(2):555-61.40. Goodman CA, H 23. Dawson R, Jr., Biasetti M, Messina S, Dominy J. The cytoprotective role of taurine in exercise-induced muscle injury. Amino Acids.2002 Jun;22(4):309-24. 24. Hu YH, Lin CL, Huang YW, Liu PE, Hwang DF. Dietary amino acid taurine ameliorates liver injury in chronic hepatitis patients. Amino Acids.2008 Aug;35(2):469-73. 25. Liu HY, Gao WY, Wen W, Zhang YM. Taurine modulates calcium influx through L-type voltage-gated calcium channels in isolated cochlear outer hair cells in guinea pigs. Neurosci Lett. 2006 May 15;399(1-2):23-6. 26. Liu HY, Chi FL, Gao WY. Taurine attenuates aminoglycoside ototoxicity by inhibiting inducible nitric oxide synthase expression in the cochlea. Neuroreport.2008 Jan 8;19(1):117-20. 27. Brozoski TJ, Caspary DM, Bauer CA, Richardson BD. The effect of supplemental dietary taurine on tinnitus and auditory discrimination in an animal model. Hear Res. 2010 Dec 1;270(1-2):71-80. 28. Liu HY, Chi FL, Gao WY. Taurine modulates calcium influx under normal and ototoxic conditions in isolated cochlear spiral ganglion neurons. Pharmacol Rep. 2008 Jul-Aug;60(4):508-13. 29. Davies E, Donaldson I. Tinnitus, membrane stabilizers and taurine. Practitioner.1988 Oct 22;232(1456 ( Pt 2)):1139.

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.11.18
Eddig megtekintették 63 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Taurin por - 120g - GAL" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem