Éléskamra Nyújtható tészta lisztkeverék sós sütikhez
Ár: 1.130 Ft
Mi készülhet belőle? (A teljesség igénye nélkül) Feltekerős sós csigák (pizzás, kapros-túrós) tepertős pogácsa túrós pogácsa sajtos pogácsa sajtos rúd magos rúd ropi toast melegszendvics kifli zsemle töltött hasék (májas, tojásos, húsos, bolognais, gombás, stb.) sós piték alapja lángos lasagne stb. Összetevők: tápióka keményítő, szezámliszt, bambuszrost, útifűmaghéj, gluténmentes sütőpor, himalaya só Elkészítés Recept javaslat csiga, ropogós rúd, töltött süti: 2 db M-es tojást (kb. 110 g) keverj el 40 ml vízzel, 20 ml citromlével és 50 g lágy kókuszzsírral. Elegyítsd a liszttel és pihentesd hűtőben 15 percig. Majd jól gyúrd át, alsó-felső liszthintéssel szilikonos lapon nyújtsd ki 5 mm vastag téglalapra, vágd fel sós rúdnak vagy töltsd meg fűszeres paradicsom krémmel, tekerd fel, és vágd 2 cm-es vastag csigákra. Süsd 180 fokon 25-30 percig. (kb. 25 db keltes jellegű csiga lesz). Zsemle, kifli, pogácsa esetén további 20 g zsiradékot és 20 ml vizet adj az alaphoz. Tojás nélkül 150 ml víz és 60 g olvadt zsiradék szükséges. A tészta alkalmas arra, hogy nyersen megtöltsük a kinyújtott lapokat pl. lasagnenak vagy egyéb olyan süteményeknek, amelyek a töltelékkel történő egyben sütést igénylik. A sütemény lapokat a legkönnyebb egyben úgy lehúzni a nyújtólapról, ha a süteményt a tepsire fordítjuk és a tetejéről lehúzzuk a nyújtólapot. A tasak tartalmát felhasználás előtt össze kell keverni. Magyar kézműves termék.
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.04 |
Eddig megtekintették 45 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Éléskamra Nyújtható tészta lisztkeverék sós sütikhez" című hirdetést látja. (fent)