Betöltés...

Diólevél 50g

Ár: 480 Ft

Cserzőanyag-tartalma miatt hasmenés kezelésére használható, de antibakteriális, gombaellenes hatása is van. A népgyógyászatban külsőleg ekcémák, akne, bőrgennyesedés kezelésére alkalmas.
A diólevél teáját és sűrűbb főzetét régen külsőleg és belsőleg is használták például emésztési panaszokra, vastagbélgyulladásra, polipra, fogínygyulladásra, fekélyes lábra, de még szembetegségekre is. Sőt, a levél mellett a dióburkot, a dióbelet és a dióolajat is alkalmazták gyógyászati és szépészeti céllal.
Milyen esetekben alkalmazza a népi gyógyászat a diófalevél teáját? 

Belsőleg:


emésztési problémák kezelésére (gyomorfájdalmak, gyomor- és bélhurut)
aranyeres panaszokra
szájüregi problémákra, torokfájásra
általános gyengeségre, gyomorerősítőként és a máj támogatására


Külsőleg:


szemgyulladás kezelésére 
bőrgyulladások, kelések és ekcéma esetén
fekélyes lábra és sebekre
gombás eredetű bőrbetegségekre
nőgyógyászati problémákra (fehérfolyás, méhgyulladás, ciszta)
korpásodásra és hajhullásra (Angliában fejtetű és atka ellen használták megelőzésre)


Hogyan használjuk a diófalevél teát? 

Bőrproblémák esetén:  belső tisztítókúra: 4 héten keresztül igyuk felváltva egyik nap a diófalevél, másik nap a csalánlevél teáját, éhgyomorra. A diófalevél hatása külsőleg hajra és fejbőrre is igen jótékony. Akinek bántja a tea a gyomrát, étkezés után is megihatja.

Korpás fejbőrre, hajhullásra: csalángyökér, csalánlevél és diófalevél teával való hajöblítést ajánlunk. A csalángyökérből 2-3 perces főzéssel teát kell készíteni, és ezzel leforrázni 3-4 szál friss csalánt, vagy egy csapott evőkanálnyi szárítottat, valamint egy teáskanálnyi szárított diófalevelet. Ezzel kell az utolsó hajöblítést végezni.

Diófalevél diabéteszes lábra: a cukorbetegség egyik gyakori és súlyos szövődménye az ún. diabéteszes láb. Az erek beszűkülése miatt a vérkeringés elégtelen lesz, a lábon fekélyek alakulnak ki, melyek nehezen vagy egyáltalán nem gyógyulnak, és sokszor a láb csonkolásához vezetnek. Ha már kialakult a seb, kezeljék azt diófalevéllel: mosogassák a fekélyes lábat térdtől lefelé diólevélből készült, jó erős teával, illetve dörzsöljék bele a bőrbe. Fontos hangsúlyozni, hogy a megfelelő orvosi kezelés elengedhetetlen. A diófalevél teáját csak kiegészítésképpen alkalmazzák. 

Fogíny betegségei, foglazulások: egy csésze teával kell a szájat öblögetni naponta többször, mindaddig, míg a foglazulás vagy a fogíny gyulladása meg nem szűnik. Ebben az esetben nem kell a teát lenyelni. 

Aranyérbántalmakra, kelésekre, fagyásokra: a diófalevél sűrű forrázatával kell készíteni a teát, amivel borogatni kell az aranyeret, a kelést és a fagyást. A sűrű teát úgy készítjük, hogy egy púpozott evőkanál diólevelet 3 dl vízben főzünk, amíg 2 dl-re besűrűsödik. Letakarjuk, és hagyjuk langyosra kihűlni, majd ezután használjuk borogatásra.

Összetevők: diólevél
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g
diólevél:
Bernáth Jenő - Vadon termő és termesztett gyógynövények
“Sebgyógyító hatása miatt a népgyógyászat régóta alkalmazza.„
Rácz Gábor, Rácz-Kotilla Erzsébet, Szabó László Gy. - Gyógynövények ismerete-A fitoterápia és az alternatív medicina alapjai
“Javallatok: ekcéma, akne, bőrgennyesedés (pyoderma).
Nyilatkozat
A http://anikookoboltja.hu  webáruház oldalainak tartalma kizárólag információ átadás célját szolgálja. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A http://anikookoboltja.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelő orvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, ill. módosítani az orvos által előírt kezelésen, sem pedig a kezelést magától abbahagyni. A http://anikookoboltja.hu tartalma nem használható öndiagnózisra, sem pedig gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. A http://anikookoboltja..hu csapata a lapon közölt információkat legjobb tudásuk szerint készítették el. Kisebb szerkesztési hibák előfordulása nem zárható ki. Az oldalon megtalálható leírások, szövegek, képek könyvekből, neves internetes portálokról, többnyire szakértők, természetgyógyászok, orvosok, gyártók, fogyasztók visszajelzései alapján lettek összeállítva. Nem nyújthatók be tehát olyan kárigények, melyek az információ (beleértve a hiányos vagy hibás információkat is) felhasználásával okozott kár megtérítését célozzák. Az ajánlások nem kötelező érvényűek és kötelezettség nélküliek. A szerzők fenntartják a jogukat, hogy bármikor, előzetes értesítés nélkül a honlap egyes részeit vagy teljes egészét megváltoztathatják.

FENTI MEGÁLLAPÍTÁSOK NEM AZ ORSZÁGOS GYÓGYSZERÉSZETI INTÉZET SZAKVÉLEMÉNYE. A TERMÉKEK NEM SZOLGÁLNAK BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE ÉS GYÓGYÍTÁSÁRA.
Minden esetben konzultáljon szakemberrel, orvossal! Az oldalon található termékek nem minősülnek gyógyszernek, az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Figyelem! A www.anikookoboltja.bolthely.hu egy internetes áruház, a weboldalon található információk a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi – ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.06.18
Eddig megtekintették 23 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Diólevél 50g" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK:
Tea
-

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem