Betöltés...

Bodorrózsa 50g

Ár: 650 Ft

HASZNOS ISMERETEK – BODORRÓZSA (CISTUS INCANUS)

HOVÁ SOROLJUK?

Sokoldalú hatású gyógynövény, gyógytea alapanyag

MIT TUDHATUNK A NÖVÉNYRŐL?

A mediterrán területeken sok helyen nagymértékben elterjedt bodorrózsát (Cistus incanus), a népgyógyászat évszázadok óta használja Olasz-, Spanyol-,Görög-, és Törökországban.

Láz, hasmenés és különböző bőrbetegségek, fekélyek (pl. gyomor), reuma kezelésére, valamint gyulladáscsökkentőként és görcsoldóként alkalmazták leggyakrabban.

MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

 A sokoldalú gyógynövényt többek között gyulladásgátló, gomba- és baktériumellenes hatásáért, valamint lázas állapotok, légúti és megfázásos megbetegedések kezelésére is használják. A népi megfigyelésekből kiindulva került a növény a tudományos vizsgálatok látókörébe. Laboratóriumi kísérletekkel kimutatták, hogy kivonata gátolja az influenza vírus szaporodását. Az ezt követő, rágcsálókon végzett kísérletek során 2009-ben tapasztalták, hogy a madárinfluenzával (H1N1) fertőzött egerek esetében megvédte a fertőzött állatokat a klinikai tünetektől. Az eredmények alapján leghatásosabbnak a fertőzés megelőzésében, megállításában bizonyult. Egy humán klinikai tesztben  a bodorrózsa kivonatát tartalmazó szopogató tabletta jelentősen csökkentette az influenza tüneteit. Az eddigi eredmények arra engednek következtetni, hogy a bodorrózsa hasznos gyógynövényünk lehet az influenza megelőzésében, tüneti kezelésében.

HOGYAN ALKALMAZZUK?

Fogyasztása nem kockázatos. A több évszázados használat során allergiáról, kellemetlen mellékhatásokról nem számoltak be.

Teakészítés: 3g herbát 250ml forró vízhez adunk. Szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.

 Ajánlott fogyasztás: egy csészével, több alkalommal naponta.

FELHASZNÁLT IRODALOM:

Vasas, A.- Szendrei K. (2009): Megelőzhetők és gyógyíthatók az influenzafertőzések? Cistus incanus és más influenzagyógyító növényi csodaszerek.

Gyógyszerészet 53. 672-673; 676-680. 2009

Grigorov, A. et al (2009): Cistus incanus (CYSTUS052) for treating patients with infection of the upper respiratory tract. A prospective, randomised, placebo-controlled clinical study.

Antiviral Res. 2009 Dec;84(3):267-71. doi: 10.1016/j.antiviral.2009.10.001. Epub 2009 Oct 12. PMID: 19828122 Clinical Trial.

Rebensburg, S. et al (2016): Potent in vitro antiviral activity of Cistus incanus extract against HIV and Filoviruses targets viral envelope proteins. Sci Rep. 2016 Feb 2;6:20394. doi: 10.1038/srep20394. PMID: 26833261

Droebner K. et al (2007): CYSTUS052, a polyphenol-rich plant extract, exerts anti-influenza virus activity in mice.Antiviral Res. 2007 Oct;76(1):1-10.

Ehrhardt, C. et al (2007): A polyphenol rich plant extract, CYSTUS052, exerts anti influenza virus activity in cell culture without toxic side effects or the tendency to induce viral resistance. Antiviral Res. 2007 Oct;76(1):38-47.
Összetevők: bodorrózsa levél
Kiszerelés: tasak
Tömeg: 50 g

Nyilatkozat
A http://anikookoboltja.hu  webáruház oldalainak tartalma kizárólag információ átadás célját szolgálja. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A http://anikookoboltja.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelő orvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, ill. módosítani az orvos által előírt kezelésen, sem pedig a kezelést magától abbahagyni. A http://anikookoboltja.hu tartalma nem használható öndiagnózisra, sem pedig gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. A http://anikookoboltja..hu csapata a lapon közölt információkat legjobb tudásuk szerint készítették el. Kisebb szerkesztési hibák előfordulása nem zárható ki. Az oldalon megtalálható leírások, szövegek, képek könyvekből, neves internetes portálokról, többnyire szakértők, természetgyógyászok, orvosok, gyártók, fogyasztók visszajelzései alapján lettek összeállítva. Nem nyújthatók be tehát olyan kárigények, melyek az információ (beleértve a hiányos vagy hibás információkat is) felhasználásával okozott kár megtérítését célozzák. Az ajánlások nem kötelező érvényűek és kötelezettség nélküliek. A szerzők fenntartják a jogukat, hogy bármikor, előzetes értesítés nélkül a honlap egyes részeit vagy teljes egészét megváltoztathatják.

FENTI MEGÁLLAPÍTÁSOK NEM AZ ORSZÁGOS GYÓGYSZERÉSZETI INTÉZET SZAKVÉLEMÉNYE. A TERMÉKEK NEM SZOLGÁLNAK BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE ÉS GYÓGYÍTÁSÁRA.
Minden esetben konzultáljon szakemberrel, orvossal! Az oldalon található termékek nem minősülnek gyógyszernek, az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Figyelem! A www.anikookoboltja.bolthely.hu egy internetes áruház, a weboldalon található információk a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi – ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.05.19
Eddig megtekintették 24 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Bodorrózsa 50g" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK:
-

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem