Betöltés...

Étvágycsökkentő szálas teakeverék 50g

Ár: 980 Ft

HASZNOS ISMERETEK AZ „ÉTVÁGYCSÖKKENTŐ” TEAKEVERÉKRŐL

HOVÁ SOROLJUK?

Élvezeti teaként is fogyasztható gyógyteakeverék

MIT TUDHATUNK A NÖVÉNYEKRŐL?

A teakeveréket alkotó sokoldalú gyógynövények régóta használatosak terápiás hatásuk miatt és/vagy élvezeti teaként. Sikeresen tudják befolyásolni a szervezet működését. A fehér eperfa levelet nemrég fedezte fel újra a humán egészséggel kapcsolatos kutatás. A Kínai Gyógyszerkönyvben hivatalosan elismert gyógynövény. Az élvezeti teaként ismert maté tea szintén újabban került a kutatók látókörébe. A fehér babhéj régóta használatos a népgyógyászatban, e mellett diabetes teakeverékek gyakori alkotórésze. A rozmaringlevél szerepel az Európai Gyógyszerkönyvben. 

MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

Az étvágyat szervezetünkben az éhség vagy a jóllakottság érzése befolyásolja. Ezeket az ingereket hormonok kiválasztása szabályozza. Az éhségérzetet és az energia raktározását a zsírszövetben a ghrelin hormon mennyisége határozza meg. Jóllakottság esetén a leptin hormon termelése kerül előtérbe és jelzi az agynak ezt az állapotot. Fontos a táplálkozásban a két hormon egyensúlya. Bizonyos tényezők hatására az éhségérzet megnövekedhet, ami a túlzott ételfogyasztással a testsúly növekedéshez, elhízáshoz vezethet. A teakeverékben felhasznált gyógynövények a ghrelin hormon kiválasztását és ezáltal az étvágyat csökkentik. A növényi hatóanyagokat és a hatásmechanizmust napjainkra feltárták. A hatás klinikai humán kísérletekkel bizonyított. 

HOGYAN ALKALMAZZUK?

 Az ajánlott mennyiségben fogyasztva a teakeverék hatóanyagai megtámogatják a fogyókúrát és meggyorsíthatják a fogyás folyamatát. Alkalmazás: 1 kávéskanál teakeverék vagy 1 teafilter 250 ml forró vízhez. Reggel és napközben 2-3 csészével.

FELHASZNÁLT IRODALOM

Sahebkar-Khorasani, M. et al (2019): Herbal medicines for suppressing appetite: A systematic review of randomized clinical trials.

Complementary Therapies in Medicine 2019.  Jun;44:242-252.

Yimam, M. et al (2019): Morus alba, a medicinal plant for appetite suppression and weight loss.

Journal of Medicinal Food 2019 Jul;22(7):741-751.

Yimam, M. et al (2017): A botanical composition from Morus alba, Ilex paraquariensis and Rosmarinus officinalis for body weight management.

Journal of Medicinal Food 2017 Nov;20 (11):1100-1112.
Összetevők: fehér babhéj, fehér eperfa levél, mate tea, rozmaringlevél
Kiszerelés: 50g/tasak
 

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.06.17
Eddig megtekintették 13 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Étvágycsökkentő szálas teakeverék 50g" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem