Nature Cookta Holland kakaópor 20-22% (200 g)
Ár: 1.251 Ft
A 10-12%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ egy különlegesen jó minőségű termék, mely kitűnő ízű és aromájú, mélybarna színű holland kakaópor. Felhasználása ennek a fajtának a leggyakoribb. A 20-22%-os kakaóvaj tartalmú NATURE COOKTA HOLLAND KAKAÓ pedig még különlegesebb ízt nyújt, így növelve az ételek, italok élvezeti értékét. Felhasználási területe sokrétű, világszerte /számos ízesítőanyag/ hozzáadásával készülnek közkedvelt italok kakaóporból, emellett pedig kiválóan alkalmas sütemények, desszertek, krémek készítéséhez. A termék teljes mértékben illeszkedik a paleolit étrendbe is, így kitűnően alkalmazható paleolit édességek elkészítésénél is. A kakaóra sokan boldogsághormon forrásaként is szívesen gondolnak. A NATURE COOKTA KAKAÓ a termékcsalád egy olyan minőségi, holland kakaópora, mely bársonyos lágy íze és kifogástalan aromája mellett, további pozitív tulajdonságai közé sorolható, hogy különböző hőmérsékletű folyadékban elkeverve is könnyedén feloldódik. A holland eljárás felfedezésének hatása a mai napig érezhető, ugyanis az Amerikai Egyesült Államok mellett, Hollandia a világ legnagyobb kakaófeldogozó országa, így máig a „holland” kakaót tartják a kakaóitalok és a csokoládégyártás legjobb minőségű alapanyagának. Bár a kakaó Dél-Amerika őserdőiből származik, napjainkban a világtermelés többsége mégis Afrikában realizálódik. A kakaót, valamint a kakaóvajat – a csokoládé két fontos alapanyagát – a kakaófa terméséből, a kakaóbabból nyerik. Európába először Kolumbusz Kristóf hozta a kakaómagokat, ezzel elindította a kakaófogyasztás európai térhódítását. A mai napig kézzel végzett kakaószüretelés után a kakaóbabból kiszedik a magokat, melyeket egy héten keresztül, banánlevelek között fermentálnak. A fermentálásnak köszönhetően kibontakozik a kakaó igazi aromája. Ezután a babokat kiterítik és további egy héten keresztül a napon szárítják, miközben többször kézzel átforgatják. A szárítási folyamat befejezésével, minőségi ellenőrzést követően kerülnek kiszállításra a gyárakba. A gyártás első lépéseként a kakaóbabokat megtisztítják a különböző szennyeződésektől, ezt követi a pörkölés, mellyel minimálisra csökken a kakaó nedvességtartalma, így kialakul a kakaó végső aromája és színe. A következő folyamat a törés, melyet követően a kakaómag-törmeléket kakaóvajjá és kakaóporrá választják szét. A meleg masszát betöltik présekbe, majd további melegítés közben nagyobb nyomáson összepréselik. A kivált kakaóvajat tovább tisztítják, majd tömb alakúra formázzák. A kakaóvaj eltávolítása után egy összepréselt kakaótészta darab marad, amiből kinyerik a kakaóport. A pogácsává préselt massza zsírtartalma körülbelül 20%, valamint 14% fehérjét tartalmaz, melyet ezt követően szárítanak, majd őrölnek. Így készül a kakaópor. Az eljárást a termőhelyétől messze, a 19. századi Európában találta fel egy holland csokoládégyáros-dinasztia tagja – nem véletlen, hogy a „holland kakaópor” ma is világhírű. Kakaóvaj tartalom szerint többféle kakaót különböztetünk meg, melyek különböző zsiradéktartalommal és ph-értékkel rendelkeznek, ezáltal különböznek egymástól ízükben és színüknek is. A 0%-os kakaóport leggyakrabban italgyártó cégek használják, az oldékonyságát és nedvesítő hatását használják ki. kakaópor 20% Összetevők: 100% kakaópor Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (10-12%-os kakaópor): Energia: 1079 kJ/258 Kcal, Fehérje: 25,2 g Zsír: 11 g Szénhidrát: 13,7 g /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./ Tápanyagtartalom 100 gramm termékben (20-22%-os kakaópor): Energia: 1255 kJ/300 Kcal, Fehérje: 19 g Zsír: 21 g Szénhidrát: 15,9 g /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./ Származási hely: Malajzia
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.12.16 |
Eddig megtekintették 483 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Nature Cookta Holland kakaópor 20-22% (200 g)" című hirdetést látja. (fent)