Nature Cookta Étkezési szódabikarbóna (250 g)
Ár: 433 Ft
A sütőpor egy háziasszony számára sem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta, és mennyi dologra használták őseink. Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag. A fehér, kristályos szemcséjű anyaggal a leggyakrabban finomított por formában találkozunk. Beépítése a mindennapi étkezésünkbe több szempontból is jótékony hatású. Hogy miért is? Alapvetően a szódabikarbóna a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület köznapi neve, melynek legjellemzőbb tulajdonsága, hogy képes szabályozni környezete pH-ját. Amellett, hogy úgynevezett pH semlegesítő hatása van (tehát mind lúgos, mind savas környezettel érintkezve, a semleges állapot visszaállítására törekszik), képes a pufferolásra is, vagyis a pH változások lassítására. A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna ezen tulajdonságai miatt természetes megoldást jelenthet a gyomorbántalmak megszüntetésére. Gyomorégés, savtúltengés esetén, oldjunk fel egy kiskanál szódabikarbónát egy pohár folyadékban, az oldat elfogyasztása után természetesen áll vissza gyomrunk PH értéke. Leggyakoribb felhasználási módja azonban a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél kihasználhatjuk a már említett PH-semlegesítő hatását. Igazi, tartósan kemény tejszínhab készítéséhez elegendő egy csipet szódabikarbóna is. Élénk színűket megőrzik a zöldségek, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak. Bár a puhára főzött gyümölcsökről és zöldségekről már kiderült, hogy jóval kevesebb vitamint tartalmaznak, mint friss, vagy a kevésbé megfőzött társaik, ha igazán krémes állagot szeretnénk elérni, jó megoldás a szódabikarbóna. Ahhoz, hogy a vitaminok ne oldódjanak ki, az adagolásra ilyenkor is ügyelni kell: kevésbé lúgos vízben lassabban oldódnak. A zöldségek, gyümölcsök előkészítésénél is használhatjuk: minden szennyeződés eltüntethető egy vizes, szódabikarbónás ronggyal, vagy szódabikarbónás vízben átmosva. A sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha sütőpor helyett szódabikarbónát használnak a sütés során. A szódabikarbóna savas vegyülettel való találkozáskor széndioxidot szabadít fel. Ezeknek a kis levegő buborékoknak köszönhetően emelkedik meg a tészta, ezáltal válik finom és lágy ízűvé, lyukacsos textúrájúvá. Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk. Bizonyos húsfélék nehezebben főnek át: így például a marha- vagy vadhúsok esetén is hatékonyabbá tehetjük a főzést egy kis Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna segítségével. Ha aszkorbinsavat és szódabikarbónát 2:1 arányban keverünk össze, savmentes vegyületet kapunk. Egy háztartásban a szódabikarbóna felhasználási módjának száma végtelen. Számos lehetőséget ad a vegyszermentes tisztításra, tisztálkodásra, ezért is célszerű belőle mindig tartani otthon egy keveset. A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna kitűnő segítség otthonunkban, hasznos tulajdonságai bármelyikét kihasználva. A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna összetevői: 100% szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.12.16 |
Eddig megtekintették 76 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Nature Cookta Étkezési szódabikarbóna (250 g)" című hirdetést látja. (fent)