Betöltés...

Nature Cookta Étkezési szódabikarbóna (250 g)

Ár: 433 Ft

A sütőpor egy háziasszony számára sem ismeretlen, azt azonban kevesen tudják, hogy fő alkotó elemét, a szódabikarbónát milyen régóta, és mennyi dologra használták őseink. Az étkezési szódabikarbóna az egyik legismertebb konyhai adalékanyag. A fehér, kristályos szemcséjű anyaggal a leggyakrabban finomított por formában találkozunk. Beépítése a mindennapi étkezésünkbe több szempontból is jótékony hatású. Hogy miért is? Alapvetően a szódabikarbóna a nátrium-hidrogén-karbonát elnevezésű vegyület köznapi neve, melynek legjellemzőbb tulajdonsága, hogy képes szabályozni környezete pH-ját. Amellett, hogy úgynevezett pH semlegesítő hatása van (tehát mind lúgos, mind savas környezettel érintkezve, a semleges állapot visszaállítására törekszik), képes a pufferolásra is, vagyis a pH változások lassítására. A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna ezen tulajdonságai miatt természetes megoldást jelenthet a gyomorbántalmak megszüntetésére. Gyomorégés, savtúltengés esetén, oldjunk fel egy kiskanál szódabikarbónát egy pohár folyadékban, az oldat elfogyasztása után természetesen áll vissza gyomrunk PH értéke. Leggyakoribb felhasználási módja azonban a konyhához köthető: számos ételünk elkészítésénél kihasználhatjuk a már említett PH-semlegesítő hatását. Igazi, tartósan kemény tejszínhab készítéséhez elegendő egy csipet szódabikarbóna is. Élénk színűket megőrzik a zöldségek, ha főzéskor egy kis szódabikarbónát is adunk a vízhez, valamint gyorsabban is puhulnak. Bár a puhára főzött gyümölcsökről és zöldségekről már kiderült, hogy jóval kevesebb vitamint tartalmaznak, mint friss, vagy a kevésbé megfőzött társaik, ha igazán krémes állagot szeretnénk elérni, jó megoldás a szódabikarbóna. Ahhoz, hogy a vitaminok ne oldódjanak ki, az adagolásra ilyenkor is ügyelni kell: kevésbé lúgos vízben lassabban oldódnak. A zöldségek, gyümölcsök előkészítésénél is használhatjuk: minden szennyeződés eltüntethető egy vizes, szódabikarbónás ronggyal, vagy szódabikarbónás vízben átmosva. A sütemények szerelmesei is szép, egyenletes tésztát kapnak, ha sütőpor helyett szódabikarbónát használnak a sütés során. A szódabikarbóna savas vegyülettel való találkozáskor széndioxidot szabadít fel. Ezeknek a kis levegő buborékoknak köszönhetően emelkedik meg a tészta, ezáltal válik finom és lágy ízűvé, lyukacsos textúrájúvá. Ahhoz, hogy ezt az eredményt érjük el, érdemes az előkészítésnél valamilyen savas anyagot, egy kis citromlevet, ecetet vagy aszkorbinsavat adni a még nyers alapanyaghoz. Ezzel a módszerrel gyönyörű kenyereket, süteményeket, muffinokat készíthetünk. Bizonyos húsfélék nehezebben főnek át: így például a marha- vagy vadhúsok esetén is hatékonyabbá tehetjük a főzést egy kis Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna segítségével. Ha aszkorbinsavat és szódabikarbónát 2:1 arányban keverünk össze, savmentes vegyületet kapunk. Egy háztartásban a szódabikarbóna felhasználási módjának száma végtelen. Számos lehetőséget ad a vegyszermentes tisztításra, tisztálkodásra, ezért is célszerű belőle mindig tartani otthon egy keveset. A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna kitűnő segítség otthonunkban, hasznos tulajdonságai bármelyikét kihasználva. A Nature Cookta étkezési Szódabikarbóna összetevői: 100% szódabikarbóna (nátrium-hidrogén-karbonát)

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.12.16
Eddig megtekintették 76 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Nature Cookta Étkezési szódabikarbóna (250 g)" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem