Betöltés...

Nature Cookta Aszkorbinsav (250 g)

Ár: 1.846 Ft

Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, melyről köztudott, hogy elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez, természetes védőhatása miatt. Az egyik legfontosabb antioxidánsról beszélhetünk, hiszen nagymértékben megakadályozza a szerveztünk számára káros szabadgyökök kialakulását. A C-vitamint testünk azonban nem képes önmagától előállítani, így fontos, hogy étkezéseink során biztosítsuk annak rendszeres bevitelét. Ezt könnyen megtehetjük, ha egy kicsit is odafigyelünk táplálkozásunkra, hiszen a gyümölcsök, zöldségek bővelkednek a C-vitaminban. Emellett számos vitaminkészítményt találunk a hazai piacon is, amelyek segítenek fenntartani a szervezet megfelelő C-vitamin tartalmát. Valószínűleg minden magyar ember tudja, hogy a C-vitamin felfedezése egy magyar orvos, Szent-györgyi Albert nevéhez fűződik. A felfedezés során először paprikából állították elő nagyobb mennyiségben a C-vitamint, melyet ekkor még hexuronsavnak hívtak. A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában. A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas aszkorbinsavat tartalmaz, fogyasztásával hozzájárulhatunk szervezetünk egészségéhez. Többféle ételünk ízesítéséhez, vagy állagának javításához felhasználhatjuk. Kifejezetten ajánlott a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál aszkorbinsavat adni a tésztához, hozzáadásával könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát, majd sütés után kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut kapunk. Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Ezáltal finom, könnyed állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk. Az aszkorbinsav a konyhai felhasználása során nem csak a sütésnél nyújthat nagy segítséget, hanem a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását. Így nagyon finom, és egészséges befőtteket, lekvárokat készíthetünk, melyek biztosan az egész családnak ízleni fognak majd. Eritrittel keverve kitűnő limonádé készíthető belőle. Az aszkorbinsav és a szódabikarbóna 2:1 arányban való keverésével savmentes vegyületet kapunk. Az aszkorbinsavak fajtáját tekintve beszélhetünk D-, és L-aszkorbinsavról. Az L-aszkorbinsav az egyik legtermészetesebb aszkorbinsav vegyület, mely megtalálható mind a növényi, mind az állati szervezetben. A kettő tulajdonképpen csupán molekulaszerkezetében különbözik egymástól, de ez pont arra elég, hogy míg az L-aszkorbinsavat szinte korlátlan mennyiségben fogyaszthatjuk, hiszen a felesleg természetes módon, a vizelet ürítésével távozik a szervezetből. A Nature Cookta Aszkorbinsav L-aszkorbinsavat tartalmaz, így nyugodtan fogyaszthatjuk bármilyen mennyiségben, akár főzéshez, vagy sütéshez használjuk, akár kúraszerűen alkalmazva, vízben oldva. Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt tájékozódjunk, pontosan milyen aszkorbinsav található a megvásárolni kívánt termékben. A megfelelő mennyiségű C-vitamin bevitelével szervezetünk ellenállóbb lehet a betegségekkel szemben, nagymértékben visszaszoríthatjuk a szabadgyökök túltermelődését, így egészségesebb, élhetőbb életet élhetünk. A Nature Cookta Aszkorbinsav összetevői: 100% L-aszkorbinsav

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.12.16
Eddig megtekintették 97 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Nature Cookta Aszkorbinsav (250 g)" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem