Nature Cookta Aszkorbinsav (250 g)
Ár: 1.846 Ft
Az aszkorbinsav tulajdonképpen a C-vitamin kémiai megnevezése, melyről köztudott, hogy elengedhetetlen az emberi szervezet egészséges működéséhez, természetes védőhatása miatt. Az egyik legfontosabb antioxidánsról beszélhetünk, hiszen nagymértékben megakadályozza a szerveztünk számára káros szabadgyökök kialakulását. A C-vitamint testünk azonban nem képes önmagától előállítani, így fontos, hogy étkezéseink során biztosítsuk annak rendszeres bevitelét. Ezt könnyen megtehetjük, ha egy kicsit is odafigyelünk táplálkozásunkra, hiszen a gyümölcsök, zöldségek bővelkednek a C-vitaminban. Emellett számos vitaminkészítményt találunk a hazai piacon is, amelyek segítenek fenntartani a szervezet megfelelő C-vitamin tartalmát. Valószínűleg minden magyar ember tudja, hogy a C-vitamin felfedezése egy magyar orvos, Szent-györgyi Albert nevéhez fűződik. A felfedezés során először paprikából állították elő nagyobb mennyiségben a C-vitamint, melyet ekkor még hexuronsavnak hívtak. A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában. A Nature Cookta Aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas aszkorbinsavat tartalmaz, fogyasztásával hozzájárulhatunk szervezetünk egészségéhez. Többféle ételünk ízesítéséhez, vagy állagának javításához felhasználhatjuk. Kifejezetten ajánlott a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál aszkorbinsavat adni a tésztához, hozzáadásával könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát, majd sütés után kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut kapunk. Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor széndioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Ezáltal finom, könnyed állagú süteményeket, kenyereket készíthetünk. Az aszkorbinsav a konyhai felhasználása során nem csak a sütésnél nyújthat nagy segítséget, hanem a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását. Így nagyon finom, és egészséges befőtteket, lekvárokat készíthetünk, melyek biztosan az egész családnak ízleni fognak majd. Eritrittel keverve kitűnő limonádé készíthető belőle. Az aszkorbinsav és a szódabikarbóna 2:1 arányban való keverésével savmentes vegyületet kapunk. Az aszkorbinsavak fajtáját tekintve beszélhetünk D-, és L-aszkorbinsavról. Az L-aszkorbinsav az egyik legtermészetesebb aszkorbinsav vegyület, mely megtalálható mind a növényi, mind az állati szervezetben. A kettő tulajdonképpen csupán molekulaszerkezetében különbözik egymástól, de ez pont arra elég, hogy míg az L-aszkorbinsavat szinte korlátlan mennyiségben fogyaszthatjuk, hiszen a felesleg természetes módon, a vizelet ürítésével távozik a szervezetből. A Nature Cookta Aszkorbinsav L-aszkorbinsavat tartalmaz, így nyugodtan fogyaszthatjuk bármilyen mennyiségben, akár főzéshez, vagy sütéshez használjuk, akár kúraszerűen alkalmazva, vízben oldva. Nagyon fontos, hogy vásárlás előtt tájékozódjunk, pontosan milyen aszkorbinsav található a megvásárolni kívánt termékben. A megfelelő mennyiségű C-vitamin bevitelével szervezetünk ellenállóbb lehet a betegségekkel szemben, nagymértékben visszaszoríthatjuk a szabadgyökök túltermelődését, így egészségesebb, élhetőbb életet élhetünk. A Nature Cookta Aszkorbinsav összetevői: 100% L-aszkorbinsav
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.12.16 |
Eddig megtekintették 97 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Nature Cookta Aszkorbinsav (250 g)" című hirdetést látja. (fent)
HASONLÓ KERESÉSEK: