Nature Cookta Tápióka keményítő (500 g)
Ár: 976 Ft
A manióka növény gyökeréből nyerik a tápiókakeményítőt. Ehhez nem csak leőrlik a gyökeret, hanem különleges eljárással vonják ki belőle a keményítőt. Az egészet átmossák, pépesítik, majd különválasztják a folyadékot. Így készül el ez az alternatív keményítő, mellyel nyugodtan helyettesíthetjük a hagyományos lisztet is. A Nature Cookta Tápióka keményítőt leginkább a konyhában tudjuk felhasználni. Alkalmas sütésre, főzésre, kiváló adalékanyag szószokhoz, főzelékekhez. Ez az egyik leginkább konyhabarátnak nevezhető keményítőféle, mert amellett, hogy mellékíz és színmentes, rendkívül sima, csomómentes ételeket készíthetünk vele. Nagy előnye, hogy gyors hűtés során sem csapódik ki a főtt ételből, így kitűnően viseli a hűtési folyamatokat is. Édességnek sem utolsó: egészséges, mindenmentes pudingot készíthetünk kókusztej hozzáadásával, melynek finomabbá tételére csak egy kis gyümölcsre van szükségünk. Ha otthon is igazán jó kenyereket, péksüteményeket szeretnénk sütni, nem árt átgondolni, milyen alapanyagokat használunk fel. Nem elég, hogy finom a kenyér az íze, igazán jó állagú csak a megfelelő arányok eltalálásával lesz. Az egészséges alapanyagok tárháza egyre bővül, olyan alapanyagok jelennek meg a világ piacain, amelyek eddig csak elszigetelt közösségekben voltak ismertek. Így van ez a tápióka keményítővel is, mely egy rendkívül egészséges keményítőféleség. Nem csak kenyerek elkészítéséhez használható fel, hanem szószok, mártások sűrítéséhez is kiváló. Hazánkban egyelőre kevésbé ismerik, de ahogyan a világ más részein már elterjedt, Magyarországon is kezdik egyre inkább felfedezni. A manióka, vagy más néven kasszáva, eredetileg Dél-Amerika, és Afrika trópusi részein honos növény. Valószínűleg a mayák termesztették elsőként a Yucatán-félszigeten, majd a 16. században a portugál gyarmatosítók, feltehetőleg Brazíliából vitték be Afrikába. Nem véletlen, hogy ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a növény. Ennek legfőbb okai, hogy viszonylag gyenge földekben is megterem, csapadékigénye kevés, és mivel a szüretelési időszak meglehetősen széles, elegendő mindig csak annyit szedni a növényből, amennyire szükség van: nem kell tárolni, így a felesleg sem romlik meg. Levele sok fehérjét, vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ám mégis inkább a földalatti részét, a gyökerét hasznosítjuk. Készülhet belőle alkoholtartalmú ital, liszt, valamint keményítő is. Másik fontos tulajdonsága, hogy az ebből készített ételek ropogósra, kérgesre sülnek, ezért ajánljuk elsősorban kenyerek, péksütemények elkészítéséhez. Ha maglisztekhez keverjük a tápióka keményítőt, igazi, szivacsos kenyérállagot kaphatunk végeredményként, az elkészült péksütemény pedig kiválóan egészséges lesz. Lektineket, szaponinokat, fitátsavat és semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz. A „mindenmentes” konyha kiváló alapanyaga. 100 gramm Nature Cookta Tápióka keményítő tartalmaz: Energia-/kalóriatartalom: 1491 kJ/ 351 Kcal Fehérje: 0,3 g Szénhidrát: 87 g ebből cukor: 0 g ebből keményítő: 87 g ebből rost: 0 g Zsír: 0,1 g Nátrium: 10 mg /A táblázatban szereplő adatok tájékoztató jellegűek./
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.16 |
Eddig megtekintették 82 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Nature Cookta Tápióka keményítő (500 g)" című hirdetést látja. (fent)