Betöltés...

Aszalt sárgabarack kocka, cukor és kén-dioxid mentes, 1 kg

Ár: 2.729 Ft

A sárgabarack Közép-Ázsiából származó, a rózsafélék családjába tartozó, 4-8 m magasra megnövő gyümölcsfa. Egyes feltételezések szerint, a Kína és Pakisztán határán élő hunza népcsoport tagjai a sárgabaracknak köszönhetik egészségüket és matuzsálemi életkorukat.Az aszalt sárgabarack nemcsak finom, de számos jótékony hatása ismert:

Kiemelkedően magas A-, C-, B1-, B2-vitamin tartalma mellett ásványi anyagokat is tartalmaz: káliumot, kalciumot, foszfort, vasat és ként.Számos tanulmány számol be a szemre gyakorolt jótékony hatásáról. Napi 2-3 adag aszalt sárgabarack rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk a makula-degeneráció megelőzéséhez (makula degeneráció: szemfenéki meszesedés, amely súlyos fokú látásromlást okoz). Karotinoidjai és számos vitaminja, különösen az A-vitamin és a béta-karotin védik a szem egészségét. A sárgabarack antioxidánsokban gazdag.
Hozzájárul a szív-és érrendszeri megbetegedések, daganatok megelőzéséhez, vérnyomás csökkentéséhez. A-, és C-vitaminjai, valamint kén tartalma a bőr egészségének megőrzését segítik: késleltetik a ráncok kialakulását, feszessé teszik a bőrt, hozzájárulnak egyes bőrproblémák, mint pl. az aknék megelőzéséhez. Kalcium tartalma véd az osteoporosis (csontritkulás) kialakulása ellen. Az aszalt sárgabarack kiváló vasforrás, így vérszegénységben szenvedőknek valamint nőknek menstruáció során kifejezetten ajánlott a fogyasztása.  A sárgabarack egyik legjelentősebb rostforrásunk. Vízben oldódó rostjai (pektin és cellulóz) az esszenciális tápanyagok felszívódását, a zsírok kiválasztását és széklettel történő ürítését segítik. Magas rosttartalma hozzájárul a bélrendszert érintő betegségek megelőzéséhez. Jótékony hatású a székrekedés kezelésében és terápiájában is megfelelő mennyiségű folyadék bevitele mellett. Csökkenti az LDL („rossz”)-koleszterin szintjét, ezáltal a szív-és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Jelentős káliumforrás, mely ásványi anyag többek között az ideg-és izomszövet megfelelő működését támogatja, szabályozza a vércukorszintet, a szervezet vízforgalmát és az anyagcserét.
Fogyni vágyók és cukorbetegek számára mindenképpen ajánlott az energia-/szénhidráttartalom figyelembe vétele. Mivel koncentráltan tartalmazzák összetevőiket, és energiatartalmuk is magasabb, mint a friss gyümölcsöknek, könnyen túlléphetjük napi limitünket.
A Természet Áldása aszalt sárgabarackot fogyaszthatjuk magában nassolnivalóként, belekeverhetjük reggeli müzlinkbe, joghurtba. Felhasználhatjuk továbbá sütemények, mártások készítéséhez, húsételek töltelékeként, salátákba keverve. Fogyaszd Te is mindennap egészséged megőrzése érdekében!
A Természet Áldása aszalt sárgabarack tápértékei/100 g termékben:
Energia:1009 kJ/241 kcalFehérje: 3,39 gZsír: 0,51 gSzénhidrát: 53,44 gRost: 7,3 g

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.06.10
Eddig megtekintették 32 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Aszalt sárgabarack kocka, cukor és kén-dioxid mentes, 1 kg" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem