Betöltés...

Természet Áldása bio sárgarépalé 1L

Ár: 1.740 Ft

Bio sárgarépalé 1L
A sárgarépa (Daucus carota subsp. sativus) az Európában és Délnyugat-Ázsiában őshonos vadmurok (Daucus carota) háziasított alfaja. Fontos zöldségnövény, jelentős vitaminforrás, régóta ismerjük és termesztjük. 
A sárgarépalé édeskés ízű, rostokban gazdag. Tisztítja a bélrendszert, erősíti a lépet és a hasnyálmirigyet. Serkenti a máj méregtelenítő funkcióját, így a szervezetünkben felhalmozódott méreganyagok eltávolításában is szerepet játszik. 
Erősíti az immunrendszert, tartalmaz cinket, foszfort, kalciumot, magnéziumot, nátriumot, vasat, K-vitamint és B-vitaminokat. Kálium tartalma a szervezet folyadékháztartásának szabályozásban vesz részt és a sav-bázis egyensúly fenntartásában. Lényeges szerepet tölt be ezen kívül az ideg-és izomműködésben, többek között a szívizom munkájában is. 
Csökkenti a szív és érrendszeri betegségek rizikóját! Egy 10 éves tanulmány során azt találták, hogy akik napi 50-75 gramm sárgarépát elfogyasztottak naponta, kevésbé alakult ki kardiovaszkuláris betegség. 
Gátolja a daganatos sejtek növekedését! Antikarciongén hatását elsősorban a vastagbél daganat megelőzésében igazolták. Egy tanulmány szerint mindössze napi 1,5 csésze sárgarépalé rendszeres fogyasztása véd a daganatok kialakulása ellen. Ezen jótékony hatását a fitonutriensek közé tartozó poliacetilén vegyületeinek köszönheti, melyek feltételezhetően erősebb antioxidáns hatással bírnak, mint a jól ismert karotinoidok.
Fokozza a termékenységet! A Harvard Egyetem kutatói azt találták, hogy a sárgarépa, a nagy mennyiségű béta-karotin révén fokozza a spermiumok mennyiségét és minőségét is.
Védi és táplálja a bőrt! A sárgarépa karotinodjai természetes ragyogást és feszességet biztosítanak a bőrödnek. Gazdag E-vitaminban, így segít meggátolni  a bőr korai öregedését, védelmet nyújt a napsugárzás káros UV sugarai ellen.
Javítja a látást! A béta-karotin az A-vitmin provitaminja (elővitaminja). Az A-vitamin nélkülözhetetlen a szemben található látóbíbor (rodopszin) működéséhez. Hiányában szürkületi vakság alakul ki, romlik a szem alkalmazkodóképessége a fényváltozásokhoz, sötétséghez. Ezen kívül az A-vitamin a csontfejlődéshez is elengedhetetlen, hiányában növekedési problémák jönnek létre, de az érzékelő működések (íz, szag) is zavart szenvedhetnek. 
Fogyaszd rendszeresen a Természet Áldása Sárgarépalét egészséged megóvása érdekében!

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.03.12
Eddig megtekintették 127 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Természet Áldása bio sárgarépalé 1L" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem