Betöltés...

Mandula szeletelt 100g

Ár: 745 Ft




Szeletelt mandula




A mandula a mandulafa csonthéjas termése, őshazája Ázsia. Az ismert olajos magvak közül ez egyik legrégebbi és legismertebb.
Gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, rostokban, alfa-tokoferolban, ásványi anyagokban, mint például magnézium és réz, fitonutriensekben
A kedvező zsírösszetétele és a rosttartalma hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez. Egyedi tápanyag összetételének köszönhetően fogyasztása előnyös keringési betegségek és cukorbetegség, gyulladásos folyamatok és oxidatív stressz megelőzésében.
Egyszeresen telítetlen zsírsavai és nagy mennyiségű antioxidánsai a szív egészségének megőrzéséhez járulnak hozzá, a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében játszanak szerepet. A zsírban oldódó vitaminok felszívódásához, mint pl. az A-, és D-vitamin, biztosítja a szervezet számára szükséges zsírokat.
Arginin, magnézium, réz, mangán, kalcium és kálium tartalma szintén a szív egészségét támogatja. Egyes tanulmányok szerint csökkenti az LDL („rossz”) koleszterin szintjét, különösen hiperkoleszterinémiában és cukorbetegségben.
A benne található foszfor és magnézium az erős fogak és csontok kialakulásáért felelős. Segít a fogszuvasodás, csonttörések és a csontritkulás kialakulásának megelőzésében is.
A szívinfarktus és stroke legjelentősebb rizikó faktorait visszaszorítja. Segít megelőzni az artériák falának károsodását, valamint véd a plakk képződése ellen. Hozzájárul a vérnyomás optimalizáláshoz, valamint meghatározott mennyiségben fogyasztva a testtömeg gyarapodás megelőzéséhez is.
A mandulában B2-vitamin és L-karnitin nevű aminosav található, melyek az idegrendszer működésre jótékony hatással vannak, frissen tartják az agyat és a kognitív funkciók






hanyatlása ellen védenek. Alzheimerben és demenciában szenvedőknek javasolt a fogyasztása.
E-vitamin és egyéb antioxidáns összetevői a bőr egészégének megőrzését támogatják. Kutatások szerint a mandula gazdag katekinben, epikatekinben és flavonoidokban, mint például kvercetin és kempferol, mely alkotóelemei az oxidatív stressz és a bőrrák megelőzésben játszanak szerepet.
Egyes tanulmányok szerint, akik naponta fogyasztanak mandulát, kevesebb szénhidrátot visznek be a szervezetükbe, valamint nagyobb valószínűséggel érik el és tartják meg egészséges testtömegüket.
A cukorbetegség megelőzésében is szerepet játszik. Egyszeresen telítetlen zsírsavjai (MUFA) lassítják a glükóz véráramba jutásának sebességét. A vércukorszintet optimalizálja és az inzulinrezisztencia kialakulásának esélyét is csökkenti. Egyes kutatások bizonyítják, hogy a mandula támogatja az egészséges metabolizmust (anyagcserét) és egyes emésztőenzimek működését is szabályozza.
Szerző: Tajti Mónika 




Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.05.06
Eddig megtekintették 125 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Mandula szeletelt 100g" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem