Természet Áldása bio vörös áfonya gyümölcslé 1 L
Ár: 4.325 Ft
Vörös áfonya – segítség a húgyúti betegségekben
Természetes orvosságként segítségünkre lehet a fogyasztása, meggyorsíthatja a felépülést! Enyhíti a prosztatabántalmakat. A húgyúti fertőzéseket, vagy ahogy a köznyelv nevezi: a felfázást, baktériumok elszaporodása okozza, mégpedig tízből kilenc esetben az E. coli baktérium. A vörös áfonya gyümölcs olyan anyagot tartalmaz, amely képes meggátolni az E. coli baktérium megtelepedését a hólyag falán, illetve a húgycsövön ez a tulajdonsága pedig radikálisan lecsökkenti a baktériumok megbetegítőképességét. Bár a feldolgozás folyamán a vörös áfonya veszít valamennyit számottevő C-vitamintartalmából, még így is jelentős mennyiség marad benne. Komoly B1-, B2-, B3-, továbbá E-vitamin-tartalommal is rendelkezik, mindemellett káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort is bőségesen tartalmaz.
Szervezetünk határozott védekező mechanizmusokkal küzd a baktériumok adhéziója ellen, gondoljunk például a vizeletben található váladékra, az uromodulinra vagyis a Tamm-Horsfall fehérjére, amely a vizeletből legnagyobb mennyiségben kiválasztott fehérje. Az E. coli és egyéb baktériumok szorosan kapcsolódnak az imént említett fehérjéhez, és ezek együtt kimosódnak a szervezetből.
Az antibiotikum rezisztencia kialakulása és a visszatérő húgyúti fertőzések miatti egyre növekvő aggodalmak ellenére ezen betegségek elsődleges terápiás kezelése általában mégis antibiotikumokkal történik. Az antibiotikumok a baktériumokkal kölcsönhatásba lépve, és fiziológiás anyagcserefolyamataikat jelentősen megzavarva a kórokozók pusztulását okozzák.
A vörös áfonya használata húgyúti fertőzések és azok megelőzése esetében számos alkalommal eredményesnek bizonyult, különösen a visszatérő fertőzések esetén az adhézió gátlásával. A vörös áfonya alkotórészei, a flavonoidok, antocianidinek és proantocianidinek; utóbbi kettő adhéziót gátló tulajdonságának köszönhetően természetes környezetben megvédi a gyümölcsöt a fertőzésektől. A kutatók azt találták, hogy a vörös áfonyalé koktél fogyasztása a P-fimbriát hordozó E. coli baktérium érzékeny és rezisztens törzsei ellen is védelmet biztosított, méghozzá a rezisztencia növelése nélkül. A rezisztencia valójában az antibiotikus kezelés hatására alakult ki, akár 12 hónapos áfonyabevitel során sem volt észlelhető, ez pedig azt jelzi, hogy a baktérium anyagcserefolyamatában nem történt jelentős változás, az áfonya multirezisztens törzsekkel szemben is működik.
Az E. coli fertőzés a székletben található E. coli baktériumból vagy katéterhasználatból – amely azonnal megtelik mikróba szennyezéssel (biofilm) – ered. Az áfonya által kifejtett mechanizmus hasonló a szervezet fiziológiás működése során megnyilvánuló folyamathoz: megakadályozza, hogy a baktérium a húgyutak hámszövetéhez kapcsolódjon, ezzel serkenti a vizeletből való kiválasztódást. A vörös áfonya különböző mikroorganizmusok adhéziójának megelőzésére alkalmas, beleértve a Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumokat és gombákat, mint a Candidát is.
Konklúziók:
A lentebb felsorolt okok alapján azt lehet megállapítani, hogy az áfonyaszármazékok – amelyek hatásmódja a proantocianidinektől függ – nem gyógyszertani, immunológiai vagy metabolikus úton segítik a húgyúti fertőzések megelőzését és kezelését.
Az áfonya olyan hatásmechanizmussal működik, amely az antibiotikumokkal ellentétben nem okoz rezisztenciát, valamint a több gyógyszerrel szemben rezisztens baktériumokra is hatással van. Sem a húgyutak hámszövetével, sem magával a baktériummal nem kell kölcsönhatásba lépnie, ami azt jelenti, hogy az adhéziót gátló tulajdonságát nem a celluláris farmakológiai folyamatok irányítják.
Természetes orvosságként segítségünkre lehet a fogyasztása, meggyorsíthatja a felépülést! Enyhíti a prosztatabántalmakat. A húgyúti fertőzéseket, vagy ahogy a köznyelv nevezi: a felfázást, baktériumok elszaporodása okozza, mégpedig tízből kilenc esetben az E. coli baktérium. A vörös áfonya gyümölcs olyan anyagot tartalmaz, amely képes meggátolni az E. coli baktérium megtelepedését a hólyag falán, illetve a húgycsövön ez a tulajdonsága pedig radikálisan lecsökkenti a baktériumok megbetegítőképességét. Bár a feldolgozás folyamán a vörös áfonya veszít valamennyit számottevő C-vitamintartalmából, még így is jelentős mennyiség marad benne. Komoly B1-, B2-, B3-, továbbá E-vitamin-tartalommal is rendelkezik, mindemellett káliumot, kalciumot, magnéziumot, foszfort is bőségesen tartalmaz.
Szervezetünk határozott védekező mechanizmusokkal küzd a baktériumok adhéziója ellen, gondoljunk például a vizeletben található váladékra, az uromodulinra vagyis a Tamm-Horsfall fehérjére, amely a vizeletből legnagyobb mennyiségben kiválasztott fehérje. Az E. coli és egyéb baktériumok szorosan kapcsolódnak az imént említett fehérjéhez, és ezek együtt kimosódnak a szervezetből.
Az antibiotikum rezisztencia kialakulása és a visszatérő húgyúti fertőzések miatti egyre növekvő aggodalmak ellenére ezen betegségek elsődleges terápiás kezelése általában mégis antibiotikumokkal történik. Az antibiotikumok a baktériumokkal kölcsönhatásba lépve, és fiziológiás anyagcserefolyamataikat jelentősen megzavarva a kórokozók pusztulását okozzák.
A vörös áfonya használata húgyúti fertőzések és azok megelőzése esetében számos alkalommal eredményesnek bizonyult, különösen a visszatérő fertőzések esetén az adhézió gátlásával. A vörös áfonya alkotórészei, a flavonoidok, antocianidinek és proantocianidinek; utóbbi kettő adhéziót gátló tulajdonságának köszönhetően természetes környezetben megvédi a gyümölcsöt a fertőzésektől. A kutatók azt találták, hogy a vörös áfonyalé koktél fogyasztása a P-fimbriát hordozó E. coli baktérium érzékeny és rezisztens törzsei ellen is védelmet biztosított, méghozzá a rezisztencia növelése nélkül. A rezisztencia valójában az antibiotikus kezelés hatására alakult ki, akár 12 hónapos áfonyabevitel során sem volt észlelhető, ez pedig azt jelzi, hogy a baktérium anyagcserefolyamatában nem történt jelentős változás, az áfonya multirezisztens törzsekkel szemben is működik.
Az E. coli fertőzés a székletben található E. coli baktériumból vagy katéterhasználatból – amely azonnal megtelik mikróba szennyezéssel (biofilm) – ered. Az áfonya által kifejtett mechanizmus hasonló a szervezet fiziológiás működése során megnyilvánuló folyamathoz: megakadályozza, hogy a baktérium a húgyutak hámszövetéhez kapcsolódjon, ezzel serkenti a vizeletből való kiválasztódást. A vörös áfonya különböző mikroorganizmusok adhéziójának megelőzésére alkalmas, beleértve a Gram-pozitív és Gram-negatív baktériumokat és gombákat, mint a Candidát is.
Konklúziók:
A lentebb felsorolt okok alapján azt lehet megállapítani, hogy az áfonyaszármazékok – amelyek hatásmódja a proantocianidinektől függ – nem gyógyszertani, immunológiai vagy metabolikus úton segítik a húgyúti fertőzések megelőzését és kezelését.
Az áfonya olyan hatásmechanizmussal működik, amely az antibiotikumokkal ellentétben nem okoz rezisztenciát, valamint a több gyógyszerrel szemben rezisztens baktériumokra is hatással van. Sem a húgyutak hámszövetével, sem magával a baktériummal nem kell kölcsönhatásba lépnie, ami azt jelenti, hogy az adhéziót gátló tulajdonságát nem a celluláris farmakológiai folyamatok irányítják.
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.12.03 |
Eddig megtekintették 19 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Természet Áldása bio vörös áfonya gyümölcslé 1 L" című hirdetést látja. (fent)