Betöltés...

Természet Áldása szemes mák 500g

Ár: 1.200 Ft

Természet Áldása étkezési szemes mák
A mák eredetileg a Közel-Keleten őshonos fűszerként használt növény, rendkívül gazdag kalcium és szénhidrátforrás. Már az egyiptomiak, babiloniak és asszírok is foglalkoztak a máktermesztéssel, a rómaiak pedig az első olimpiai játékok idején méz, mák és bor kombinációjából álló italt alkalmaztak a sportolók teljesítményének növelésére. Cikkünkben sorra vesszük a mák mai lehetséges alkalmazási területeit és néhány házi praktikához is ötletet adunk.

Mivel élelmi rostokban, elektrolitokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, a mák egész keringésünkre és szervezetünkre jótékony hatással lehet. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően rendszeres használata gátolja a korai sejtkárosodást, és javítja a szervezet immunitását.
Rendszeres fogyasztása jelentős cinktartalma miatt felturbózza immunrendszerünket, fokozza a fehérvérsejtek termelődését, így elősegíti a szervezet különböző idegen anyagokra adott válaszát, cinktartalma ezen kívül a kettes típusú diabétesz kialakulásának megelőzésében is szerepet játszik.
Vastartalma miatt az egészséges szívműködéshez is hozzájárul, hiszen a vas szerepe nélkülözhetetlen a vörösvérsejtek képződéséhez. A mákfogyasztás kedvezően hat az oxigén áramlásra, távol tartja a vérszegénységet, linolénsav tartalma véd a szívinfakrtus és más szívbetegségek kialakulása ellen.
Kalciumtartalma miatt idegrendszerünk egyik fő támogatója, nem csak javítja annak működését, hanem kiváló természetes gyógymód az idegrendszeri betegségek kezelésében. A kalcium ezen felül a csontok működéséhez is nélkülözhetetlen, így a megfelelő csontsűrűség kialakulásában, ezáltal a csontritkulás megelőzésében is szerepet játszik.
Értágítóként is funkcionál, káliumtartalmának köszönhetően csökkenti a vérerekre és artériákra nehezedő nyomást, ezáltal biztosítja a szervek vérellátását. Szív-és érrendszeri betegségek, stroke és érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében is jelentős szerepe lehet. 

További mákos tippek: 
Bőrviszektés ellen: Égő vagy viszkető érzés esetén készítsünk pasztát előre beáztatott mákból és citromléből és alkalmazzuk az érintett bőrfelületen.
Szem alatti sötét karikák ellen: Keverjünk el egy teáskanál citromlevet fél teáskanálnyi mákkal, és használjuk a szem alatti karikák halványítására.
Székrekedés ellen: Készíthetünk a mákból gyógynövényes teát is; áztassuk forró vízben a magokat, szűrjük le alaposan és egy kis méz hozzáadásával nem csak emésztési panaszok, hanem megfázás vagy köhögés esetén is alkalmazhatjuk.
Ízületi fájdalmak ellen: Mivel enyhíti a gyulladást, természetes fájdalomcsillapítóként vízzel összekeverve pasztaként alkalmazhatjuk sajgó ízületeinkre.
Étvágytalanság ellen: Hozzáadhatunk egy marékkal a reggeli juice-hoz vagy smoothie-hoz, mellyel nem csak az étvágytalanság ellen vehetjük fel a harcot, hanem a magas szénhidrát tartalomnak köszönhetően masszív energiabevitelt is biztosítunk szervezetünknek.

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.06.04
Eddig megtekintették 15 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Természet Áldása szemes mák 500g" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem