Természet Áldása szemes mák 500g
Ár: 1.200 Ft
Természet Áldása étkezési szemes mák
A mák eredetileg a Közel-Keleten őshonos fűszerként használt növény, rendkívül gazdag kalcium és szénhidrátforrás. Már az egyiptomiak, babiloniak és asszírok is foglalkoztak a máktermesztéssel, a rómaiak pedig az első olimpiai játékok idején méz, mák és bor kombinációjából álló italt alkalmaztak a sportolók teljesítményének növelésére. Cikkünkben sorra vesszük a mák mai lehetséges alkalmazási területeit és néhány házi praktikához is ötletet adunk.
Mivel élelmi rostokban, elektrolitokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, a mák egész keringésünkre és szervezetünkre jótékony hatással lehet. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően rendszeres használata gátolja a korai sejtkárosodást, és javítja a szervezet immunitását.
Rendszeres fogyasztása jelentős cinktartalma miatt felturbózza immunrendszerünket, fokozza a fehérvérsejtek termelődését, így elősegíti a szervezet különböző idegen anyagokra adott válaszát, cinktartalma ezen kívül a kettes típusú diabétesz kialakulásának megelőzésében is szerepet játszik.
Vastartalma miatt az egészséges szívműködéshez is hozzájárul, hiszen a vas szerepe nélkülözhetetlen a vörösvérsejtek képződéséhez. A mákfogyasztás kedvezően hat az oxigén áramlásra, távol tartja a vérszegénységet, linolénsav tartalma véd a szívinfakrtus és más szívbetegségek kialakulása ellen.
Kalciumtartalma miatt idegrendszerünk egyik fő támogatója, nem csak javítja annak működését, hanem kiváló természetes gyógymód az idegrendszeri betegségek kezelésében. A kalcium ezen felül a csontok működéséhez is nélkülözhetetlen, így a megfelelő csontsűrűség kialakulásában, ezáltal a csontritkulás megelőzésében is szerepet játszik.
Értágítóként is funkcionál, káliumtartalmának köszönhetően csökkenti a vérerekre és artériákra nehezedő nyomást, ezáltal biztosítja a szervek vérellátását. Szív-és érrendszeri betegségek, stroke és érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében is jelentős szerepe lehet.
További mákos tippek:
Bőrviszektés ellen: Égő vagy viszkető érzés esetén készítsünk pasztát előre beáztatott mákból és citromléből és alkalmazzuk az érintett bőrfelületen.
Szem alatti sötét karikák ellen: Keverjünk el egy teáskanál citromlevet fél teáskanálnyi mákkal, és használjuk a szem alatti karikák halványítására.
Székrekedés ellen: Készíthetünk a mákból gyógynövényes teát is; áztassuk forró vízben a magokat, szűrjük le alaposan és egy kis méz hozzáadásával nem csak emésztési panaszok, hanem megfázás vagy köhögés esetén is alkalmazhatjuk.
Ízületi fájdalmak ellen: Mivel enyhíti a gyulladást, természetes fájdalomcsillapítóként vízzel összekeverve pasztaként alkalmazhatjuk sajgó ízületeinkre.
Étvágytalanság ellen: Hozzáadhatunk egy marékkal a reggeli juice-hoz vagy smoothie-hoz, mellyel nem csak az étvágytalanság ellen vehetjük fel a harcot, hanem a magas szénhidrát tartalomnak köszönhetően masszív energiabevitelt is biztosítunk szervezetünknek.
A mák eredetileg a Közel-Keleten őshonos fűszerként használt növény, rendkívül gazdag kalcium és szénhidrátforrás. Már az egyiptomiak, babiloniak és asszírok is foglalkoztak a máktermesztéssel, a rómaiak pedig az első olimpiai játékok idején méz, mák és bor kombinációjából álló italt alkalmaztak a sportolók teljesítményének növelésére. Cikkünkben sorra vesszük a mák mai lehetséges alkalmazási területeit és néhány házi praktikához is ötletet adunk.
Mivel élelmi rostokban, elektrolitokban, ásványi anyagokban és vitaminokban gazdag, a mák egész keringésünkre és szervezetünkre jótékony hatással lehet. Gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságainak köszönhetően rendszeres használata gátolja a korai sejtkárosodást, és javítja a szervezet immunitását.
Rendszeres fogyasztása jelentős cinktartalma miatt felturbózza immunrendszerünket, fokozza a fehérvérsejtek termelődését, így elősegíti a szervezet különböző idegen anyagokra adott válaszát, cinktartalma ezen kívül a kettes típusú diabétesz kialakulásának megelőzésében is szerepet játszik.
Vastartalma miatt az egészséges szívműködéshez is hozzájárul, hiszen a vas szerepe nélkülözhetetlen a vörösvérsejtek képződéséhez. A mákfogyasztás kedvezően hat az oxigén áramlásra, távol tartja a vérszegénységet, linolénsav tartalma véd a szívinfakrtus és más szívbetegségek kialakulása ellen.
Kalciumtartalma miatt idegrendszerünk egyik fő támogatója, nem csak javítja annak működését, hanem kiváló természetes gyógymód az idegrendszeri betegségek kezelésében. A kalcium ezen felül a csontok működéséhez is nélkülözhetetlen, így a megfelelő csontsűrűség kialakulásában, ezáltal a csontritkulás megelőzésében is szerepet játszik.
Értágítóként is funkcionál, káliumtartalmának köszönhetően csökkenti a vérerekre és artériákra nehezedő nyomást, ezáltal biztosítja a szervek vérellátását. Szív-és érrendszeri betegségek, stroke és érelmeszesedés kialakulásának megelőzésében is jelentős szerepe lehet.
További mákos tippek:
Bőrviszektés ellen: Égő vagy viszkető érzés esetén készítsünk pasztát előre beáztatott mákból és citromléből és alkalmazzuk az érintett bőrfelületen.
Szem alatti sötét karikák ellen: Keverjünk el egy teáskanál citromlevet fél teáskanálnyi mákkal, és használjuk a szem alatti karikák halványítására.
Székrekedés ellen: Készíthetünk a mákból gyógynövényes teát is; áztassuk forró vízben a magokat, szűrjük le alaposan és egy kis méz hozzáadásával nem csak emésztési panaszok, hanem megfázás vagy köhögés esetén is alkalmazhatjuk.
Ízületi fájdalmak ellen: Mivel enyhíti a gyulladást, természetes fájdalomcsillapítóként vízzel összekeverve pasztaként alkalmazhatjuk sajgó ízületeinkre.
Étvágytalanság ellen: Hozzáadhatunk egy marékkal a reggeli juice-hoz vagy smoothie-hoz, mellyel nem csak az étvágytalanság ellen vehetjük fel a harcot, hanem a magas szénhidrát tartalomnak köszönhetően masszív energiabevitelt is biztosítunk szervezetünknek.
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.12.02 |
Eddig megtekintették 24 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Természet Áldása szemes mák 500g" című hirdetést látja. (fent)