Betöltés...

Zöld pisztácia 1Kg

Ár: 19.990 Ft

0Zöld pisztácia
A zöld pisztáciát igazi gourmet fogások elkészítésére használják, de az emberek többsége kevésbé tudja, hogy miben is különbözik a hántolt, natúr pisztáciától.
A zöld pisztáciát nem lehet könnyen beszerezni, mivel a felhasználása eléggé korlátozott, így sokszor a hántolt, natúr pisztáciával helyettesítik, mely élvezeti értékben jelentősen lemarad a zöld változattól. De miben is különbözik? A zöld pisztáciát teljes érés előtt szedik le a fáról, így a még zárt csonthéj védi a nem teljesen beérett zöld szemeket. A leszedett magokat meg kell törni és ki kell válogatni, hogy a legjobb minőségű zöld pisztáciát tudják biztosítani. Tudjátok mitől zöld a pisztácia? 
A klorofilltől, mely érés során átalakul és egyre több antocianin vegyület alakul ki, így nyerve az érett mag lilás, kékes színét. Zöld pisztáciát azonban a valódi pisztácia ízéért szeretjük, mely az érés során megváltozik, ezért nem tudunk hántolt, natúr pisztáciával ugyanazt az ízt elérni, mint zöld pisztácia segítségével. Zöld pisztácia sosem tartalmazza a mag külső hártyáját, mely nemkívánatos a legtöbb esetben.
Készítsünk házi pisztáciakrémet zöld natúr pisztáciából
Minden a megfelelő pisztácia kiválasztásával kezdődik; ha igazán szép zöld pisztáciapasztát szeretnénk készíteni, akkor a fentebb említett zöld pisztáciát kell beszereznünk, nem sózott és nem pirított pisztáciával kell dolgoznunk. (Ebben az esetben barna színű pasztát kapunk, ami kevésbé szemet gyönyörködtető.) A zöld pisztáciának színe és íze miatt fontos szerepe van az eljárás során, a hagyományos barna pisztáciával szemben ezt már a szüretelés előtt egy hónappal leszedik. Ha ezzel megvagyunk, onnantól, hogy a pisztáciákat a robotgépbe tesszük gyakorlatilag nagyjából 5 perc alatt elkészíthetjük a pasztát. Amennyiben nincs ilyen erős robotgéped, akkor választhatod a reszelt zöld pisztáciát, melyet ipari teljesítményű hengerpárokkal készítünk a saját üzemünkben. 
De mire használhatjuk? 
Igazi fine-dining kategória a pisztáciakrém, használhatjuk desszertekhez - pl. pisztácia makaronhoz, készíthetünk belőle jégkrémet, pisztáciavajat, de pirítósra kenve vagy mártogatós formájában is remek nassolni való.
Hogyan készítsük el, ha nem tudunk beszerezni zöld pisztáciát, de hántolt, natúr pisztácia rendelkezésre áll?
Hozzávalók:

120 g hántolt natúr pisztácia 
Megtisztítjuk a pisztácia külsejét, vizet forralunk egy edényben, beletesszük a pisztáciákat majd levesszük az edényt a tűzről. 1-2 perc után kiszedjük a pisztáciát az edényből és lecsepegtetjük. Kiterítjük a zöld pisztáciát egy konyharuhára és eltávolítjuk a barnás héjmaradványokat.
Ezután 2 percre robotgépbe tesszük és hagyjuk amíg pasztásabb állaga nem lesz.
Hozzáadunk negyed csésze vizet és addig keverjük amíg csomómentes és selymes textúrájú nem lesz.
Légmentesen csomagolva 1-2 hétig eláll a hűtőben, 3 hónapig pedig fagyasztva is megőrzi minőségét.

120 g natúr pisztáciapaszta tápanyagtartalma:
Az így elkészült paszta nagyjából 697 kcal-t, 36g szénhidrátot, 26 g fehérjét, 55 g zsírt, ebből 7g telített zsírsavat, 7 mg sót, 1239 mg káliumot, 12 g rostot, 10 g cukrot, 319 nemzetközi egység A-vitamint, 4 mg C-vitamint, 132 mg kalciumot
és 5 mg vasat tartalmaz.
Miért fogyasszuk?
Bár magas kalóriatartalma miatt érdemes a mértékletesség elvét szem előtt tartani, azért hasznos beépíteni étrendünkbe, hiszen rengeteg ásványi anyagot (kalcium, foszfor, kálium, vas, cink, magnézium) tartalmaz, emellett telítetlen szírsavakban gazdag, melyek köztudottan csökkentik a vér LDL koleszterin szintjét. A-vitamin és vas tartalmának köszönhetően idegrendszerünket is védi, valamint fogyasztásával mérsékelhetjük a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát.

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.06.06
Eddig megtekintették 14 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Zöld pisztácia 1Kg" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK:

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem