Betöltés...

Csuta Hántolt Árpa (500 g)

Ár: 562 Ft

Az árpa a hideg mérsékelt öv legősibb és ma is legfontosabb gabonaféléje. Származási helye Tibet. Elkészítése: A magokat előzetesen háromszoros vízmennyiségben legalább 3-4 órára, de akár 1 napra is beáztatjuk. Ugyanabban a vízben főzzük egyenletesen kis tűzön 25-30 percig, majd lefedve közepesen meleg sütőben (100-120-as fokozat) hagyjuk dagadni (maximum fél-1 órát). Célszerű lágy vizet használni (szénsavmentes ásványvizet, szűrt vizet), mert ezzel jelentősen lerövidül a főzési idő. Jó tudni: a pirított árpa az otthoni tárolásnál jobban ellenáll az élősködőkkel szemben. Felhasználása: pl. kásának Receptek: Székelykáposzta - Vega módra Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1/2 csomag szójakocka, 1/2 kg hántolt árpa, ételízesítő, só (tengeri) olaj, pirospaprika Elkészítés: A hozzávalókat külön-külön megfőzzük (az árpát érdemes előző este beáztatni). Amikor mind meg puhult, összefőzzük, befűszerezzük ételízesítővel, ten?geri sóval. A végén olajat és pirospaprikát teszünk bele. Zöldséges árpa leves Hozzávalók: - 1 maréknyi hántolt árpa - 2 szál sárgarépa, - 2 szál szárzeller, - 2 szál újhagyma, - 3 db zsályalevél, - 3 evőkanál olívaolaj, - 1 db „Gemüzebrühe” (salzarm), - 1 csipet borsikafű, - Shoyu - szűrt víz Elkészítése: - Egy fazékban melegítsük fel az olívaolajat, adjuk hozzá a felkarikázott újhagymát és a zsályalevelet, pároljuk pár percig. - Öntsük fel másfél liternyi vízzel, adjuk hozzá a zöldségleveskockát, borsikafűvet és az árpát. - Lassú lángon főzzük tovább. - Ha az árpagyöngy megpuhult, tegyük hozzá a felkarikázott sárgarépát és a felszeletelt zellerszárat. - Főzzük még további pár percig, majd tálalhatjuk. - Tetejét frissen reszelt tormával szórhatjuk meg. Csalános árpakása Hozzávalók: - 200 g hántolt árpa, - 200 g frissen szedett, zsenge csalánhajtás, - 2 db hagyma, - 1 ek Shoyu, - olívaolaj, - szűrt víz Elkészítése: - Az előkészített (megmosott, áztatott) árpát 3x-os vízben feltesszük főni. - Közben kevés olajon pároljuk meg az apróra vágott hagymát, és adjuk hozzá a csalánleveleket, kíméletesen pároljuk meg. - Ha megfőtt az árpa öntsük rá a hagymás csalánra és keverjük össze, ízesítsük. - Levéve a tűzről kb. tíz percig pihentessük, hagyjuk egy kicsit összeérni. Bácskai árpás szejtán (rizses hús helyett) Hozzávalók: - 30 dkg előző este beáztatott árpa, - 20 dkg szejtán, - 1 fej vöröshagyma, - 2 gerezd fokhagyma, - 2 db zöldpaprika, - 3 db szárított paradicsom, - 20 dkg zöldborsó, - kömény, majoránna, pirospaprika, borsikafű, Shoyu, olívaolaj Elkészítése: - A hagymát az olajon pároljuk meg, majd tegyük rá az apróra vágott zöldpaprikát, a zöldborsót és pároljuk tovább. - Ha a borsó már majdnem puha, jöhet a szejtán, mely szintén kap néhány percet. - Ha ezzel is megvagyunk, a paradicsomot is tegyük a lábasba, némi vízzel lazítsuk, és kicsit forraljuk össze. - A külön megfőzött árpát is tegyük hozzá, fűszerezzük a fenti felsorolásból nekünk tetszőkkel (lehetőség szerint mindegyikből tegyünk bele), egy kicsit melegítsük össze és gyakorlatilag kész is. - Aki szereti a fokhagymát, az tálalás előtt tegye bele az apróra vágott vagy zúzott fokhagymát, úgy jellegzetesebb az íze.

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2025.04.05
Eddig megtekintették 78 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Csuta Hántolt Árpa (500 g)" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem