Nyírfacukor Original visszazárható tasakos (200 g)
Ár: 1.379 Ft
Ez a cukor megjelenésre és ízre szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukorral, emberi testre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezôje. Felnôttek, gyermekek, várandós kismamák egyaránt fogyaszthatják. A nyírfacukor hatása a szervezetre: Alacsony a glikémiás indexe (GI 7). Ennek köszönhetően stabilizálja a vércukorszintet, csökkenti a szénhidrát és a cukor utáni vágyat. Cukorbetegek számára ideális. Alacsony az energiatartalma (240kcal/100g), ezáltal nagy segítséget jelent a testsúlykontrollban, a testsúly csökkentésében. Elősegíti az emésztési folyamatokat. Nem halmozódik fel a májban, mivel csak kis része szívódik fel és kerül a vérkeringéssel a májba. Könnyen feldolgozható, nem terheli meg a szervezetet. Antibakteriális hatású. Lúgosít a teljes emésztési ciklus folyamán. Elősegíti a calcium felszívódását. Elősegíti a B-vitaminok felszívódását is, emiatt jó hatással van az idegrendszerre. Fokozza a kollagén termelését. A nyírfacukrot pontosan ugyanúgy kell használni, mint a finomított kristálycukrot. Édesít? ereje a hagyományos cukoréhoz képest 1:1. Mellék- és utóíze nincs. A nyírfacukrot ajánljuk hideg-meleg ételek, italok készítésénél, receptjeink bármifajta megváltoztatása nélkül. Használhatjuk sütemények, torták, f?tt és sült ételek, desszertek, fagylaltok, lik?rök édesítésére. Jegyezzük azonban meg, hogy antibakteriális hatásánál fogva nem nyújt táptalajt a gombaféléknek, így nem alkalma éleszt?vel készült ételek, mint például kelt tészták készítésére. A nyírfacukor bármilyen menynyiségben fogyasztható természetes cukor. Az egészséges és tudatos táplálkozás részeként a cukor helyettesítésére, elhagyására egyszer?, jó íz?, természetes és biztonságos megoldást nyújt. A termék 500 g-os és 1000 g-os kiszerelésben is rendelhető. A nyírfacukrot vagy becsületes kémiai nevén a xylitol (C5H12O5) nevű szerves vegyületet a múlt század elején nyírfából állították elő Finnországban elsőként a világon. Ebből származik a hétköznapi elnevezése. Manapság elsősorban kukoricából állítják elő és Dánia mellett Kína a legfontosabb exportőre. Maga a xylitol szó a görög xyl (fa) és az -itol toldalékból, ami a cukoralkoholokat jelöl, tevődik össze. Lásd: (mannitol, sorbitol, erythritol, maltitol, lactitol, stb...) A cukoralkohol a természetben is számos helyen előforduló vegyület. A xilit (xylitol) egy édes vegyület, mely amellett, hogy biztonságos és természetes, nélkülözi a cukor és a mesterséges édesítők mellékhatásait. Felfedezhető a zöldségekben, gyümölcsökben és az emberi testben is. Szinte ez összes gyümölcsben, a kukoricában, a zabban és egyes gombákban is megtalálható. Majdnem olyan édes, mint a répacukor, de csupán két harmad annyi energiát tartalmaz. Egy teáskanál (5 mL) xylitol 9,6 kCal energiát tartalmaz, összehasonlítva a 15kCal-val, ami ugyanennyi répacukorban van benne. Nincs utóíze és cukorbetegek is ehetik. A hazájában, Finnországban csak xylitollal édesített rágógumit lehet kapni. Diabétesz, cukorbetegség A xilitol 40%-al kevesebb energiát tartalmaz, mint a cukor. Lassabban szívódik fel, emiatt nem okoz hirtelen vércukor emelkedést vagy hiperglikémiát. Fogszuvasodás 35 év klinikai vizsgálatai igazolják, hogy a xilit nem ártalmas a fogakra nézve. Mindez annak köszönhető, hogy a szájban megtalálható baktériumok nem képesek felhasználni szuvasodást előidéző savak termeléséhez a xilitet - öt szénatomos szerkezetéből adódóan. Végső soron tehát a xilit akár 80%-kal tudja csökkenteni a fogszuvasodás valószínűségét. Ennek köszönhetően számos fogászszövetség, valamint több ország szabályozó testülete elfogadta a xilit felhasználásával készülő - cukormentes - rágógumikat és édességeket. A finn Turku Egyetem tudósai a 70-es évek elején végzett kutatásai igazolják a xilit szájhigiéniában betöltött fontos szerepét. Ennek értelmében gyakorlatilag visszafordítja a cukor negatív hatásait a szájban. A xilit hatására nem képes megindulni a szájban az erjedés folyamata, melynek eredményeként a szájban fellelhető baktériumok sem képesek azt savvá alakítani, tehát a száj sav-bázis egyensúlya nagyobb valószínűséggel marad egyensúlyi állapotban. A szájban így megmaradó lúgos állapot kedvezőtlen a baktériumok számára. Az esti fog és szájápolást követően alkalmazott xilit ápolja és védi a fogakat és a fogínyt, vagyis szemben a cukorral nem káros, ha éjszakára a fogakon és a szájban marad. Alkalmazásával sikeresen lehet küzdeni az apróbb fogszuvasodási foltok állapotának visszafordításában, illetve képes megállítani a fogszuvasodás folyamatát és erősíteni a fogzománcot. Csontritkulás Patkányokon végzett kísérletek eredményeként azt találták, hogy az étrendjükhöz adott xilitol lassította a csontritkulást. Candida Azt találták, hogy az általánosan fogyasztott cukrokkal ellentétben a xilitol nem táplálja, hanem csökkenti a candida fertőzésért felelős gomba szaporodását. Terhes és szoptatós nők A xylitol nem csupán biztonságos a terhes és szoptatós anyák esetében, hanem 80%-al csökkentette annak valószínűségét, hogy az első két évben a fogszuvasodásért felelős Streptococcus baktériummal fertőzzék tovább gyermeküket. Biztonság A xylitolnak vagy nyírfacukornak nincs mérgező tulajdonsága. Mint minden cukoralkoholnak, ennek is van hashajtó hatása, mivel a cukoralkoholok nem tökéletesen emésztődnek meg. Ez a hatás egyénenként változó. Azt mondhatjuk, hogy ésszerű mennyiségben fogyasztva nem fog tapasztalni semmi kellemetlen mellékhatást.
Tulajdonságok
A hirdető: | Kereskedés hirdetése |
Értékesítés típusa: | Eladó |
Feladás dátuma: | 2024.11.16 |
Eddig megtekintették 153 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Nyírfacukor Original visszazárható tasakos (200 g)" című hirdetést látja. (fent)
HASONLÓ KERESÉSEK: