Sós, pörkölt mandula 100g
Ár: 710 Ft
Pirított mandula 1 % sótartalommal, extra osztályú mandulából
Összetevők: 99 % mandula, 1 % só. Forró levegővel pörkölt termék, nem olajban pörkölt.
A mandula a mandulafa csonthéjas termése, őshazája Ázsia. Az ismert olajos magvak közül ez egyik legrégebbi és legismertebb.
Gazdag egyszeresen telítetlen zsírsavakban, rostokban, alfa-tokoferolban, ásványi anyagokban, mint például magnézium és réz, fitonutriensekben
A kedvező zsírösszetétele és a rosttartalma hozzájárul a koleszterinszint csökkentéséhez. Egyedi tápanyag összetételének köszönhetően fogyasztása előnyös keringési betegségek és cukorbetegség, gyulladásos folyamatok és oxidatív stressz megelőzésében.
Egyszeresen telítetlen zsírsavai és nagy mennyiségű antioxidánsai a szív egészségének megőrzéséhez járulnak hozzá, a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében játszanak szerepet. A zsírban oldódó vitaminok felszívódásához, mint pl. az A-, és D-vitamin, biztosítja a szervezet számára szükséges zsírokat.
Arginin, magnézium, réz, mangán, kalcium és kálium tartalma szintén a szív egészségét támogatja. Egyes tanulmányok szerint csökkenti az LDL („rossz”) koleszterin szintjét, különösen hiperkoleszterinémiában és cukorbetegségben.
A benne található foszfor és magnézium az erős fogak és csontok kialakulásáért felelős. Segít a fogszuvasodás, csonttörések és a csontritkulás kialakulásának megelőzésében is.
A szívinfarktus és stroke legjelentősebb rizikó faktorait visszaszorítja. Segít megelőzni az artériák falának károsodását, valamint véd a plakk képződése ellen. Hozzájárul a vérnyomás optimalizáláshoz, valamint meghatározott mennyiségben fogyasztva a testtömeg gyarapodás megelőzéséhez is.
A mandulában B2-vitamin és L-karnitin nevű aminosav található, melyek az idegrendszer működésre jótékony hatással vannak, frissen tartják az agyat és a kognitív funkciók
hanyatlása ellen védenek. Alzheimerben és demenciában szenvedőknek javasolt a fogyasztása.
E-vitamin és egyéb antioxidáns összetevői a bőr egészégének megőrzését támogatják. Kutatások szerint a mandula gazdag katekinben, epikatekinben és flavonoidokban, mint például kvercetin és kempferol, mely alkotóelemei az oxidatív stressz és a bőrrák megelőzésben játszanak szerepet.
Egyes tanulmányok szerint, akik naponta fogyasztanak mandulát, kevesebb szénhidrátot visznek be a szervezetükbe, valamint nagyobb valószínűséggel érik el és tartják meg egészséges testtömegüket.
A cukorbetegség megelőzésében is szerepet játszik. Egyszeresen telítetlen zsírsavjai (MUFA) lassítják a glükóz véráramba jutásának sebességét. A vércukorszintet optimalizálja és az inzulinrezisztencia kialakulásának esélyét is csökkenti. Egyes kutatások bizonyítják, hogy a mandula támogatja az egészséges metabolizmust (anyagcserét) és egyes emésztőenzimek működését is szabályozza.
Szerző: Tajti Mónika
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.10.24 |
Eddig megtekintették 38 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Sós, pörkölt mandula 100g" című hirdetést látja. (fent)