Természet Áldása pirított, héjas tökmag 500 g
Ár: 990 Ft
Az olajos magok közé tartozó tökmag vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag. Számos tápanyagot tartalmaz, melyek elengedhetetlenek a szervezet (különösen a máj) megfelelő működéséhez. Kiváló A-vitamin, folsav, cink, réz, mangán és magnéziumforrás. Jelentős mennyiségű fehérjét tartalmaz, mely fontos szerepet töltenek be izmaink, csontjaink, valamint bőrünk és hajunk szerkezetének felépítésében is.
Erőteljes gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A " Pharmacological Research" folyóiratban megjelent egyik tanulmány során összehasonlították az arthritis (ízületi gyulladás) kezelésére alkalmazott (nem szteroid gyulladáscsökkentő) indometacin, és a tökmag gyulladásgátló hatását. Azt találták, hogy a tökmag majdnem ugyanannyira hatásos, mint az indometacin, azonban nem kell számolnunk a gyógyszer káros mellékhatásaival. Ízületi gyulladás (és egyéb betegség) esetén azonban mindenképpen keressük fel orvosunkat!
Gazdag rostokban, antioxidánsokban, egészséges zsírokban, elősegítik az epe termelését (lenmaggal együtt fogyasztva különösen hatékony.) A máj által termelt epe részt vesz a zsírok lebontásában, elősegíti azok felszívódását, illetve fontos szerepe van egyes anyagcsere végtermékek, méreganyagok eltávolításában.A tökmag kiváló forrása az immunrendszer egészséges működéséhez nélkülözhetetlen cinknek. Szükséges továbbá a szervezet növekedéséhez, a genetikai aktivitás szabályozásához, valamint a szénhidrát-anyagcsere és vércukorszint egyensúlyának fenntartásához. Kutatások bizonyítják, hogy ha a szervezet növekedéséről van szó, a cink az egyik legfontosabb összetevő az étrendben, de emellett olyan kulcsfontosságú funkciókhoz is szükséges, mint a genetikai aktivitás szabályozása és a vércukorszint egyensúlyának fenntartása. Hiánya esetén hajlamosabbak vagyunk a megfázásra, influenzára, depresszióra, romolhat a koncentrálóképességünk, fáradékonyabbak lehetünk és egyéb egészségügyi problémák is jelentkezhetnek.
Kálium tartalmának köszönhetően normalizálja a vérnyomást és az erektilis diszfunkció (potenciazavar) visszaszorításában is szerepet játszik. A tökmagban omega-3 zsírsav is található, amely esszenciális, szervezetünk nem képes az előállítására, kívülről táplálkozás útján kell bevinnünk. Segít megelőzni a szívbetegségeket, stroke-ot, ekcémát, egyes autoimmun betegségeket, mint például szisztémás lupus erythematosus, valamint a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik.
Az USDA adatai szerint mindössze 1 uncia (kb. 28 g) tökmag 74 milligramm magnéziumot tartalmaz, amely a napi magnéziumszükségletünk körülbelül 25 százalékát teszi ki. Az egészséges szívműködés mellett a szívritmus szabályozásában is fontos szerepet tölt be, valamint több mint 300 enzim kofaktora a szervezetben. Magas magnéziumtartalma révén a tökmag szerepet játszik a kettes típusú cukorbetegség megelőzésében is.
A „Climacteric” folyóiratban megjelent egyik tanulmány szerint a tökmag rendszeres fogyasztása növeli a „jó” koleszterinként is ismert HDL szintjét, csökkenti a vérnyomás és a menopauza tüneteit, beleértve a fejfáját és a hőhullámokat is.
Magas energia-és zsiradéktartalmuk miatt azonban fontos a mennyiségeket figyelembe venni! Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség ajánlott. Fogyaszthatod önállóan kisétkezésekre, belekeverheted kedvenc müzlidbe, joghurtba, süteménybe, dúsíthatod vele salátádat vagy akár egytálételeket is. Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében!
Erőteljes gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. A " Pharmacological Research" folyóiratban megjelent egyik tanulmány során összehasonlították az arthritis (ízületi gyulladás) kezelésére alkalmazott (nem szteroid gyulladáscsökkentő) indometacin, és a tökmag gyulladásgátló hatását. Azt találták, hogy a tökmag majdnem ugyanannyira hatásos, mint az indometacin, azonban nem kell számolnunk a gyógyszer káros mellékhatásaival. Ízületi gyulladás (és egyéb betegség) esetén azonban mindenképpen keressük fel orvosunkat!
Gazdag rostokban, antioxidánsokban, egészséges zsírokban, elősegítik az epe termelését (lenmaggal együtt fogyasztva különösen hatékony.) A máj által termelt epe részt vesz a zsírok lebontásában, elősegíti azok felszívódását, illetve fontos szerepe van egyes anyagcsere végtermékek, méreganyagok eltávolításában.A tökmag kiváló forrása az immunrendszer egészséges működéséhez nélkülözhetetlen cinknek. Szükséges továbbá a szervezet növekedéséhez, a genetikai aktivitás szabályozásához, valamint a szénhidrát-anyagcsere és vércukorszint egyensúlyának fenntartásához. Kutatások bizonyítják, hogy ha a szervezet növekedéséről van szó, a cink az egyik legfontosabb összetevő az étrendben, de emellett olyan kulcsfontosságú funkciókhoz is szükséges, mint a genetikai aktivitás szabályozása és a vércukorszint egyensúlyának fenntartása. Hiánya esetén hajlamosabbak vagyunk a megfázásra, influenzára, depresszióra, romolhat a koncentrálóképességünk, fáradékonyabbak lehetünk és egyéb egészségügyi problémák is jelentkezhetnek.
Kálium tartalmának köszönhetően normalizálja a vérnyomást és az erektilis diszfunkció (potenciazavar) visszaszorításában is szerepet játszik. A tökmagban omega-3 zsírsav is található, amely esszenciális, szervezetünk nem képes az előállítására, kívülről táplálkozás útján kell bevinnünk. Segít megelőzni a szívbetegségeket, stroke-ot, ekcémát, egyes autoimmun betegségeket, mint például szisztémás lupus erythematosus, valamint a rák megelőzésében is fontos szerepet játszik.
Az USDA adatai szerint mindössze 1 uncia (kb. 28 g) tökmag 74 milligramm magnéziumot tartalmaz, amely a napi magnéziumszükségletünk körülbelül 25 százalékát teszi ki. Az egészséges szívműködés mellett a szívritmus szabályozásában is fontos szerepet tölt be, valamint több mint 300 enzim kofaktora a szervezetben. Magas magnéziumtartalma révén a tökmag szerepet játszik a kettes típusú cukorbetegség megelőzésében is.
A „Climacteric” folyóiratban megjelent egyik tanulmány szerint a tökmag rendszeres fogyasztása növeli a „jó” koleszterinként is ismert HDL szintjét, csökkenti a vérnyomás és a menopauza tüneteit, beleértve a fejfáját és a hőhullámokat is.
Magas energia-és zsiradéktartalmuk miatt azonban fontos a mennyiségeket figyelembe venni! Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség ajánlott. Fogyaszthatod önállóan kisétkezésekre, belekeverheted kedvenc müzlidbe, joghurtba, süteménybe, dúsíthatod vele salátádat vagy akár egytálételeket is. Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében!
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.12.02 |
Eddig megtekintették 66 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Természet Áldása pirított, héjas tökmag 500 g" című hirdetést látja. (fent)