Liofilizált piros ribizli 20 g
Ár: 590 Ft
A liofilizálás, más néven fagyasztva szárítás egy tartósításra szolgáló víztelenítő eljárás. A szárítani kívánt, vizet tartalmazó gyümölcsöket először lefagyasztják, majd alacsony nyomáson, nagyon lassan fel melegítve a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle. A víz közvetlenül a szilárd (jég) halmazállapotból alakul gáz halmazállapotú gőzzé, a folyadékfázis kihagyásával. A technológiai eljárás magas színvonalú és kíméletes.
Előnyei a hagyományos szárításokkal szemben:
Az értékes összetevők nem károsodnak.
A vitaminok nem bomlanak le.
Az ízek és aromák változatlanok maradnak.
A gyümölcs tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben megmarad.
Mivel az eljárás során nincs jelen a folyékony víz, nincs párolgás sem, így az értékes anyagok a párolgó vízzel nem távoznak el, az így készült termékek nem tartalmaznak hozzáadott aromát, cukrot, adalékanyagot.
A gyümölcsök szerkezete megmarad a szárítás során, mivel a jég eltűnik, a kész termék könnyen harapható és rágható, valamint nem deformálódott, így akár ételek díszítésként is felhasználható.
A folyamat alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet, ezért az így készült termékek hosszú ideig, akár évekig is eltarthatók.
A liofilizált gyümölcsök rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenek. Erősítik az immunrendszert, egyes biokémiai folyamatokban nélkülözhetetlen koenzimek, fontosak az anyagcsere és idegrendszer működésében, továbbá a sav-bázis egyensúly, valamint belső környezet állandóságának fenntartásában játszanak fontos szerepet. Alacsony kalóriatartalmúak, így fogyókúrába is beilleszthető, édes ízűknek köszönhetően pedig még az édesség iránti vágyat is enyhíti. Rostokban gazdagok, amelyek amellett, hogy támogatják az emésztőrendszer megfelelő működését, a salakanyagok kiürülését elősegítik, a vér koleszterin szintjét is csökkenik,hozzájárulva ezzel a szívbetegségek rizikójának csökkentéséhez. Teltségérzetet biztosítanak (megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása mellett), így a fogyást is elősegítik.
A napjainkban egyik leggyakoribb rákfajta, a vastagbélrák kialakulásában a táplálkozásnak nagy szerepe, több vizsgálat során is összefüggést fedeztek fel az alacsony rostbevitel és a vastagbélrák kialakulása között. Ennek megelőzéséhez nagyban hozzájárulhatsz a liofilizált gyümölcsök rendszeres fogyasztásával.
A fagyasztva szárított gyümölcsök koncentráltan tartalmazzák az antioxidánsokat, így jótékony hatásuk kifejtéséhez kisebb mennyiség elfogyasztása szükséges, mint a friss gyümölcsökből. Gondoltad volna például, hogy mindössze két teáskanál fagyasztva szárított málnában annyi antioxidáns van, mint egy egész csésze frissben?Az antioxidánsok közömbösítik a szervezetbe bejutó káros szabad gyököket. Rendszeres fogyasztásukkal hozzájárulhatunk egyes betegségek, mint például a szív és érrendszeri valamint daganatos betegségek megelőzéséhez. Szemben a szárított, aszalt, kandírozott gyümölcsökkel, a fagyasztva szárított gyümölcsök nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Természetesen édes ízük kiválóan alkalmazható édesítés céljából (cukor, édesítőszerek helyett) például sütemények készítése során is. Cukorbetegek is fogyaszthatják, a napi szénhidrát mennyiségbe beleszámolva a bevitt mennyiséget. Vegetáriánus, paleolit és egyéb diétás étrendekbe is kiválóan beilleszthetők. Gyerekek, felnőttek, és idősebbek számára is kiváló tápanyagforrás.
Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében! Keverd bele a reggeli müzlidbe, zabkásába, joghurtba, süteménybe, vagy fogyaszd magában kisétkezésre. Felhasználhatod gyümölcslevesek, szószok, mártások, turmixok, teák ízesítésére is.
Előnyei a hagyományos szárításokkal szemben:
Az értékes összetevők nem károsodnak.
A vitaminok nem bomlanak le.
Az ízek és aromák változatlanok maradnak.
A gyümölcs tartalma ízében és hatóanyagában is teljes mértékben megmarad.
Mivel az eljárás során nincs jelen a folyékony víz, nincs párolgás sem, így az értékes anyagok a párolgó vízzel nem távoznak el, az így készült termékek nem tartalmaznak hozzáadott aromát, cukrot, adalékanyagot.
A gyümölcsök szerkezete megmarad a szárítás során, mivel a jég eltűnik, a kész termék könnyen harapható és rágható, valamint nem deformálódott, így akár ételek díszítésként is felhasználható.
A folyamat alacsony, 1-4 %-os nedvességtartalmat eredményezhet, ezért az így készült termékek hosszú ideig, akár évekig is eltarthatók.
A liofilizált gyümölcsök rengeteg vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, amelyek a szervezet megfelelő működéséhez elengedhetetlenek. Erősítik az immunrendszert, egyes biokémiai folyamatokban nélkülözhetetlen koenzimek, fontosak az anyagcsere és idegrendszer működésében, továbbá a sav-bázis egyensúly, valamint belső környezet állandóságának fenntartásában játszanak fontos szerepet. Alacsony kalóriatartalmúak, így fogyókúrába is beilleszthető, édes ízűknek köszönhetően pedig még az édesség iránti vágyat is enyhíti. Rostokban gazdagok, amelyek amellett, hogy támogatják az emésztőrendszer megfelelő működését, a salakanyagok kiürülését elősegítik, a vér koleszterin szintjét is csökkenik,hozzájárulva ezzel a szívbetegségek rizikójának csökkentéséhez. Teltségérzetet biztosítanak (megfelelő mennyiségű folyadék elfogyasztása mellett), így a fogyást is elősegítik.
A napjainkban egyik leggyakoribb rákfajta, a vastagbélrák kialakulásában a táplálkozásnak nagy szerepe, több vizsgálat során is összefüggést fedeztek fel az alacsony rostbevitel és a vastagbélrák kialakulása között. Ennek megelőzéséhez nagyban hozzájárulhatsz a liofilizált gyümölcsök rendszeres fogyasztásával.
A fagyasztva szárított gyümölcsök koncentráltan tartalmazzák az antioxidánsokat, így jótékony hatásuk kifejtéséhez kisebb mennyiség elfogyasztása szükséges, mint a friss gyümölcsökből. Gondoltad volna például, hogy mindössze két teáskanál fagyasztva szárított málnában annyi antioxidáns van, mint egy egész csésze frissben?Az antioxidánsok közömbösítik a szervezetbe bejutó káros szabad gyököket. Rendszeres fogyasztásukkal hozzájárulhatunk egyes betegségek, mint például a szív és érrendszeri valamint daganatos betegségek megelőzéséhez. Szemben a szárított, aszalt, kandírozott gyümölcsökkel, a fagyasztva szárított gyümölcsök nem tartalmaznak hozzáadott cukrot. Természetesen édes ízük kiválóan alkalmazható édesítés céljából (cukor, édesítőszerek helyett) például sütemények készítése során is. Cukorbetegek is fogyaszthatják, a napi szénhidrát mennyiségbe beleszámolva a bevitt mennyiséget. Vegetáriánus, paleolit és egyéb diétás étrendekbe is kiválóan beilleszthetők. Gyerekek, felnőttek, és idősebbek számára is kiváló tápanyagforrás.
Fogyaszd Te is egészséged megőrzése érdekében! Keverd bele a reggeli müzlidbe, zabkásába, joghurtba, süteménybe, vagy fogyaszd magában kisétkezésre. Felhasználhatod gyümölcslevesek, szószok, mártások, turmixok, teák ízesítésére is.
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.11.09 |
Eddig megtekintették 98 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Liofilizált piros ribizli 20 g" című hirdetést látja. (fent)