Hántolt napraforgó 250 g
Ár: 565 Ft
A napraforgó Észak-Amerikából terjedt el Európába a nagy földrajzi felfedezések idején. Az úri kertek dísznövényeként honosodott meg, majd átkerült a paraszti kertekbe, később a szántóföldekre. Magja ma is legkedveltebb rágcsálnivalóink egyike, olaja pedig az egészséges táplálkozás egyik fontos eleme.Mérsékelt fogyasztása szervezetünk egészére pozitívan hat értékes összetevőinek köszönhetően. Kutatások szerint számos betegség megelőzéséhez hozzájárul.
Magnéziumban gazdag, amely ásványi anyag fontos szerepet tölt be a fehérjék-, zsírok-, és szénhidrátok anyagcseréjében, a keringés normalizálásban, a koleszterinszint csökkentésében.A benne található foszfor hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, fontos szerepet tölt be a csontok és fogak fejlődésében, erősítésében. Részt vesz az energiatermelő folyamatokban és az energia tárolásában. Szükséges az izmok egészséges működéséhez, csökkenti az edzés utáni izomfájdalmat.
Az antioxidáns hatású E-vitaminja hozzájárul a szervezet egészét érintő gyulladások csökkentéséhez, melyek hosszú távon növelhetik egyes betegségek kialakulásának esélyét, mint például a stroke, daganatok, cukorbetegség vagy neurodegeneratív kórképek. Mindössze ¼ csészényi napraforgómag elfogyasztásával biztosíthatod szervezeted számára az ajánlott napi E-vitamin bevitel 80%-át. Antioxidánsai és gyulladáscsökkentő összetevői mérséklik az oxidatív stresszt és a káros szabad gyökök jelenlétét a szervezetben. A Journal of Agricultural and Food Chemistry folyóiratban megjelent tanulmányok szerint az olajos magok közül a napraforgómag fitoszterol tartalma kiemelkedik. A fitoszterolok kémiai szerkezetüket tekintve hasonlítanak a koleszterinhez és csökkentik a vér koleszterinszintjét, valamint egyes rákfajták rizikóját is mérséklik.
A B-vitamin csoport számos tagját tartalmazza, melyek koenzimként fontos szerepet töltenek be a szervezetben lejátszódó biokémiai folyamatokban. A niacinként is ismert B3- vitaminja összefüggésbe hozható idegrendszeri betegségek, fejfájás, depresszió, álmatlanság csökkent rizikójával. Pantoténsavja (B5-vitamin) pedig a hormonok szabályozásában és az egészséges agyműködés fenntartásában jelentős.
Mérsékelt fogyasztása támogatja a bőr egészséget. Kutatások igazolják, hogy az E-vitaminban gazdag ételek-mint amilyen a napraforgómag is- hatásosak a bőr szépségének, fiatalságának és egészségnek megőrzésében. Esszenciális zsírsavai pedig hozzájárulnak a bőr hidratáltságának fenntartásához és megóvnak a napsugárzás és szennyeződések okozta károsodástól.
A napraforgómag amellett, hogy finom rágcsálnivaló, bőséges olajtartalma miatt kiemelkedik az olajat adó növények közül. Felhasználása sokrétű, fogyaszthatjuk magában nassolnivalóként, értékes összetevője lehet friss salátáknak, leveseknek, péksüteményeknek, müzlinek, köreteknek vagy akár egytálételeknek is.Magas energia-és zsiradéktartalma miatt azonban nem szabad megfeledkezni a mértékletességről! Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség elfogyasztása ajánlott egészségünk megőrzéséhez.
Magnéziumban gazdag, amely ásványi anyag fontos szerepet tölt be a fehérjék-, zsírok-, és szénhidrátok anyagcseréjében, a keringés normalizálásban, a koleszterinszint csökkentésében.A benne található foszfor hozzájárul az idegrendszer megfelelő működéséhez, fontos szerepet tölt be a csontok és fogak fejlődésében, erősítésében. Részt vesz az energiatermelő folyamatokban és az energia tárolásában. Szükséges az izmok egészséges működéséhez, csökkenti az edzés utáni izomfájdalmat.
Az antioxidáns hatású E-vitaminja hozzájárul a szervezet egészét érintő gyulladások csökkentéséhez, melyek hosszú távon növelhetik egyes betegségek kialakulásának esélyét, mint például a stroke, daganatok, cukorbetegség vagy neurodegeneratív kórképek. Mindössze ¼ csészényi napraforgómag elfogyasztásával biztosíthatod szervezeted számára az ajánlott napi E-vitamin bevitel 80%-át. Antioxidánsai és gyulladáscsökkentő összetevői mérséklik az oxidatív stresszt és a káros szabad gyökök jelenlétét a szervezetben. A Journal of Agricultural and Food Chemistry folyóiratban megjelent tanulmányok szerint az olajos magok közül a napraforgómag fitoszterol tartalma kiemelkedik. A fitoszterolok kémiai szerkezetüket tekintve hasonlítanak a koleszterinhez és csökkentik a vér koleszterinszintjét, valamint egyes rákfajták rizikóját is mérséklik.
A B-vitamin csoport számos tagját tartalmazza, melyek koenzimként fontos szerepet töltenek be a szervezetben lejátszódó biokémiai folyamatokban. A niacinként is ismert B3- vitaminja összefüggésbe hozható idegrendszeri betegségek, fejfájás, depresszió, álmatlanság csökkent rizikójával. Pantoténsavja (B5-vitamin) pedig a hormonok szabályozásában és az egészséges agyműködés fenntartásában jelentős.
Mérsékelt fogyasztása támogatja a bőr egészséget. Kutatások igazolják, hogy az E-vitaminban gazdag ételek-mint amilyen a napraforgómag is- hatásosak a bőr szépségének, fiatalságának és egészségnek megőrzésében. Esszenciális zsírsavai pedig hozzájárulnak a bőr hidratáltságának fenntartásához és megóvnak a napsugárzás és szennyeződések okozta károsodástól.
A napraforgómag amellett, hogy finom rágcsálnivaló, bőséges olajtartalma miatt kiemelkedik az olajat adó növények közül. Felhasználása sokrétű, fogyaszthatjuk magában nassolnivalóként, értékes összetevője lehet friss salátáknak, leveseknek, péksüteményeknek, müzlinek, köreteknek vagy akár egytálételeknek is.Magas energia-és zsiradéktartalma miatt azonban nem szabad megfeledkezni a mértékletességről! Heti 2-4 alkalommal egy maréknyi mennyiség elfogyasztása ajánlott egészségünk megőrzéséhez.
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.11.09 |
Eddig megtekintették 43 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Hántolt napraforgó 250 g" című hirdetést látja. (fent)