Betöltés...

Kandírozott mangó 1 kg

Ár: 4.460 Ft

A mangó (Mangifera) a kétszikűek osztályába, és a szömörcefélék (Anacardiaceae) családjába tartozó, édes ízű, egzotikus gyümölcs. Őshazájában, Indiában több mint 4000 éve fogyasztják, szent növényként tisztelik. Levelét a hagyományos orvoslásban cukorbetegség kezelésére, a vér inzulinszintjének optimalizálására alkalmazták.Antioxidáns hatásánál fogva fontos szerepet játszik számos betegség megelőzésében, mint például daganatok, kettes típusú cukorbetegség és a máj betegségei.
Egy tanulmány során a májvédő hatását vizsgálva igazolták, hogy azontúl, hogy semlegesíti a szervezet káros szabad gyökeit, a mangó védi a máj sejtjeit a kemikáliák okozta károsodástól is. Egyes kutatók szerint a mangó rendszeres fogyasztása kifejezetten előnyös a leukémia, tüdő, mell-, prosztata-, és vastagbéldaganat megelőzése szempontjából.
Tudtad, hogy a mangó kitűnő rézforrás is? Ez a mikroelem elengedhetetlenül fontos számos biokémiai reakcióban, részt vesz a sejtlégzés folyamatában, vörösvérsejtek képzésében, az oxigén vérben történő szállításában és felhasználásban, a DNS és RNS reprodukciójában, a sejtmembrán integritásának fenntartásában, a szabad gyökök semlegesítése révén pedig antikarcinogén és öregedéskésleltető hatása érvényesül.
A mangó rendszeres fogyasztásával erősítheted az immunrendszeredet.Nagy mennyiségű A-, és C-vitaminja mellett 25 különböző karotinoidja hozzájárul szervezeted erősítéséhez és egészséged megőrzéséhez.Rostjai növelik a telítettségérzetet, javítják a bélműködést, az emésztőrendszer megfelelő működését segítik, valamint hozzájárulnak a székrekedés megelőzéséhez. Fitoszteroljai gátolják az LDL („rossz”) koleszterin abszorpcióját a bélrendszerben és csökkentik a vérzsírszintet. Glutaminja fontos szerepet tölt be a memória és koncentráció megőrzésében.
A mangó kiváló forrása továbbá az A-vitaminnak és a flavonoidoknak, mint például béta-karotin, alfa-karotin és béta-kriptoxantin, melyek tovább erősítik az antioxidáns hatást, sőt, a látás javulásában is fontos szerepet töltenek be! Mindössze 100 gramm gyümölcs elfogyasztásával biztosíthatjuk az ajánlott napi A-vitamin bevitel 25%-át.
A Természet Áldása aszalt mangót felhasználhatjuk sütemények, gyümölcssaláta, gyümölcskenyér készítéséhez, ízesíthetjük vele müzlinket, belekeverhetjük joghurtba vagy akár önmagában is fogyaszthatjuk!Fogyaszd Te is rendszeresen egészséged megőrzése érdekében!

Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.06.12
Eddig megtekintették 8 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Kandírozott mangó 1 kg" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem