Természet Áldása sárgaborsó 500g
Ár: 250 Ft
Természet Áldása sárgaborsó
A sárgaborsó az európai konyhákban már régóta ismert és használt alapanyag. Az utóbbi években számos kutatás igazolja a hüvelyesek, köztük a sárgaborsó egészségre gyakorolt pozitív hatásait. A sárgaborsó rengeteg, a szervezet megfelelő működéséhez szükséges értékes tápanyagot, biológiailag aktív összetevőt tartalmaz.
Összetett szénhidrátokat tartalmaz, így lassan szívódik fel és emeli meg a vércukorszintet, ezzel teltségérzetet biztosít és szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében. Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, elősegíti az emésztést, segít a székrekedés megelőzésében/kezelésében, valamint csökkenti a koleszterinszintet. A magas rosttartalmú étrend hozzájárulhat a vastag-és végbélbélrák kialakulásának csökkentéséhez, a szív és érrendszeri betegségek rizikójának mérsékléséhez. Kiváló fehérjeforrás, így vegetáriánusok számára is ajánlott a fogyasztása. A fehérjék az izmok, csontok, kötőszövetek, inak, haj szerkezeti elemei, valamint hormonok és enzimek alkotórészei.
Ásványi anyagokban bővelkedik, található benne magnézium, vas, foszfor, cink, kalcium. Káliumban gazdag, amely kulcsfontosságú a szövetek, elsősorban az ideg-, és izomszövet megfelelő működésében. Szükséges továbbá a sejtek energiaellátásához, a folyadék-,és sav-bázis egyensúly fenntartásához, a gyomorsav termelődéséhez, valamint az optimális vércukorszinthez.Folsavjának és egyéb B-vitaminjainak köszönhetően fogyasztása ajánlott tavaszi fáradtság ellen. A benne található molibdén szerepet játszik a káros anyagok eltávolításban, segít a jó közérzet fenntartásában.
Összetevőinek köszönhetően a sárgaborsónak szerepe van egyes betegségek megelőzésében. A napjainkban egyre nagyobb problémát jelentő elhízás kialakulásához számos táplálkozási és életmódbeli tényező hozzájárul. A hüvelyesek, köztük a sárgaborsó beépítésével az étrendünkbe azonban tehetünk az elhízás visszaszorításáért, rostjainak és fitoösztrogén anyagainak köszönhetően. A népbetegségnek tekinthető cukorbetegség, és a vezető halálozási okként számon tartott szív-és érrendszeri betegségek megelőzéséhez szintén hozzájárulhatunk fogyasztásával, az egészséges életmód keretein belül.
A többi hüvelyeshez hasonlóan, a sárgaborsót is érdemes egy éjszakára vízbe áztatni, hogy megpuhuljon és csökkentsük a főzési idejét. Jól illik hozzá a fokhagyma, rozmaring, koriander, petrezselyemzöld, pirospaprika, chili, gyömbér, kurkuma, római kömény. Legismertebb elkészítési módja a főzelék. Jó hír azonban, hogy a kevésbé egészséges, klasszikus rántást és habarást akár el is felejthetjük, a sárgaborsó ugyanis alapból elég sűrűre fő. Ha mégis ragaszkodunk a sűrítéshez, ajánlott önmagával sűríteni az egészséges életmód jegyében. A főzeléken kívül készíthetünk belőle krémlevest, pürét, fasírtot. Megállja a helyét egytál-,és rakott ételek, saláták, levesek összetevőjeként is.Fogyaszd Te is rendszeresen egészséged megőrzése érdekében!
A sárgaborsó az európai konyhákban már régóta ismert és használt alapanyag. Az utóbbi években számos kutatás igazolja a hüvelyesek, köztük a sárgaborsó egészségre gyakorolt pozitív hatásait. A sárgaborsó rengeteg, a szervezet megfelelő működéséhez szükséges értékes tápanyagot, biológiailag aktív összetevőt tartalmaz.
Összetett szénhidrátokat tartalmaz, így lassan szívódik fel és emeli meg a vércukorszintet, ezzel teltségérzetet biztosít és szerepet játszik a cukorbetegség megelőzésében. Magas rosttartalmának köszönhetően hozzájárul az emésztőrendszer egészségéhez, elősegíti az emésztést, segít a székrekedés megelőzésében/kezelésében, valamint csökkenti a koleszterinszintet. A magas rosttartalmú étrend hozzájárulhat a vastag-és végbélbélrák kialakulásának csökkentéséhez, a szív és érrendszeri betegségek rizikójának mérsékléséhez. Kiváló fehérjeforrás, így vegetáriánusok számára is ajánlott a fogyasztása. A fehérjék az izmok, csontok, kötőszövetek, inak, haj szerkezeti elemei, valamint hormonok és enzimek alkotórészei.
Ásványi anyagokban bővelkedik, található benne magnézium, vas, foszfor, cink, kalcium. Káliumban gazdag, amely kulcsfontosságú a szövetek, elsősorban az ideg-, és izomszövet megfelelő működésében. Szükséges továbbá a sejtek energiaellátásához, a folyadék-,és sav-bázis egyensúly fenntartásához, a gyomorsav termelődéséhez, valamint az optimális vércukorszinthez.Folsavjának és egyéb B-vitaminjainak köszönhetően fogyasztása ajánlott tavaszi fáradtság ellen. A benne található molibdén szerepet játszik a káros anyagok eltávolításban, segít a jó közérzet fenntartásában.
Összetevőinek köszönhetően a sárgaborsónak szerepe van egyes betegségek megelőzésében. A napjainkban egyre nagyobb problémát jelentő elhízás kialakulásához számos táplálkozási és életmódbeli tényező hozzájárul. A hüvelyesek, köztük a sárgaborsó beépítésével az étrendünkbe azonban tehetünk az elhízás visszaszorításáért, rostjainak és fitoösztrogén anyagainak köszönhetően. A népbetegségnek tekinthető cukorbetegség, és a vezető halálozási okként számon tartott szív-és érrendszeri betegségek megelőzéséhez szintén hozzájárulhatunk fogyasztásával, az egészséges életmód keretein belül.
A többi hüvelyeshez hasonlóan, a sárgaborsót is érdemes egy éjszakára vízbe áztatni, hogy megpuhuljon és csökkentsük a főzési idejét. Jól illik hozzá a fokhagyma, rozmaring, koriander, petrezselyemzöld, pirospaprika, chili, gyömbér, kurkuma, római kömény. Legismertebb elkészítési módja a főzelék. Jó hír azonban, hogy a kevésbé egészséges, klasszikus rántást és habarást akár el is felejthetjük, a sárgaborsó ugyanis alapból elég sűrűre fő. Ha mégis ragaszkodunk a sűrítéshez, ajánlott önmagával sűríteni az egészséges életmód jegyében. A főzeléken kívül készíthetünk belőle krémlevest, pürét, fasírtot. Megállja a helyét egytál-,és rakott ételek, saláták, levesek összetevőjeként is.Fogyaszd Te is rendszeresen egészséged megőrzése érdekében!
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.11.09 |
Eddig megtekintették 11 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Természet Áldása sárgaborsó 500g" című hirdetést látja. (fent)