Betöltés...

Természet Áldása bio narancslé 1L

Ár: 1.510 Ft

Őrizd meg egészséged bio narancslével!









A narancs déligyümölcs, a citrusformák alcsaládjába tartozik, őshazája Ázsia. Az első narancsfa 1548-ban került Kelet-Indiából a portugálok fővárosába, Lisszabonba. Ma már szinte a világ minden mediterrán, szubtrópusi vidékén termesztik. Kínában a boldogság és a siker szimbóluma. Külső héja illóolajat, keserűanyagot, karotinoidot, és narancssavat tartalmaz, közkedvelt aromájú ízesítő fűszert készítenek belőle. A héj belsőbb, fehér rétegét „albedó”-nak nevezik. A gyümölcs belseje sárga és lédús.




Tartalmaz kalciumot, magnéziumot, foszfort, B-vitaminokat, A-vitamint. Jelentős C-vitamin tartalma ismert, amely az emberi szervezetben sokrétű védőszerepet tölt be. A kötőszövet, a fogak, az íny és a csontok felépítésében, a stressz kivédésében, az immunrendszer erősítésében vesz részt. Elősegíti a vas bélben történő felszívódását, részt vesz a kollagén rostok képződésében. Ezen kívül antioxidáns tulajdonsága miatt véd a szabadgyökök kialakulásával szemben.
A narancs káliumban gazdag, amely alapvető szerepet játszik a sejtek megfelelő működésének biztosításában. Elsősorban az ideg- és izomszövet működésében vesz részt, de a többi szövet működése is káliumionok megfelelő mennyiségéhez kötött. Szükséges a vércukorszint és a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez és számos enzim normális működéséhez.
Hesperidin nevű fitonutriense csökkenti a magas vérnyomás rizikót. Ezen kívül folát tartalma is hozzájárul a kardiovaszkuláris betegségek megelőzéséhez, a homocisztein szint csökkentése révén. (A homocisztein egy aminosav, amely emelkedett szintje és az érelmeszesedés kialakulása között összefüggést mutattak ki.) Limonoidjai és rostjai révén csökkenti a vér koleszterin szintjét. Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Egyes fitonutriensei, mint például a karotinoidok, zeaxantin, béta-kriptoxantin, csökkentik a rheumatoid arthritis (idült ízületi gyulladás) rizikóját.






Egyes tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti - elsősorban- a száj, bőr, tüdő, mell, gyomor és vastagbél daganatos betegségeinek kialakulását, limonoid fitokemikáliája által. A narancs gazdag karotinoid vegyületekben, amelyek A vitaminná alakulva segítik megelőzni a makula degenerációt, ezáltal hozzájárulva a tiszta és éles látáshoz. Napi 1⁄2-1 liter narancslé rendszeres fogyasztása hozzájárul a vesekövek megelőzéséhez. Továbbá, kiváló forrása vitaminoknak, ásványi anyagoknak, fitonutrienseknek, melyek hozzájárulnak fiatalságunk megőrzéséhez is. Antioxidáns karotinoidjai ragyogó és feszes bőrt varázsolnak.
Fogyaszd mindennap a Természet Áldása narancslét egészséged megőrzése érdekében!










Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2025.03.09
Eddig megtekintették 18 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Természet Áldása bio narancslé 1L" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem