Természet Áldása bio narancslé 1L
Ár: 1.510 Ft
Őrizd meg egészséged bio narancslével!
A narancs déligyümölcs, a citrusformák alcsaládjába tartozik, őshazája Ázsia. Az első narancsfa 1548-ban került Kelet-Indiából a portugálok fővárosába, Lisszabonba. Ma már szinte a világ minden mediterrán, szubtrópusi vidékén termesztik. Kínában a boldogság és a siker szimbóluma. Külső héja illóolajat, keserűanyagot, karotinoidot, és narancssavat tartalmaz, közkedvelt aromájú ízesítő fűszert készítenek belőle. A héj belsőbb, fehér rétegét „albedó”-nak nevezik. A gyümölcs belseje sárga és lédús.
Tartalmaz kalciumot, magnéziumot, foszfort, B-vitaminokat, A-vitamint. Jelentős C-vitamin tartalma ismert, amely az emberi szervezetben sokrétű védőszerepet tölt be. A kötőszövet, a fogak, az íny és a csontok felépítésében, a stressz kivédésében, az immunrendszer erősítésében vesz részt. Elősegíti a vas bélben történő felszívódását, részt vesz a kollagén rostok képződésében. Ezen kívül antioxidáns tulajdonsága miatt véd a szabadgyökök kialakulásával szemben.
A narancs káliumban gazdag, amely alapvető szerepet játszik a sejtek megfelelő működésének biztosításában. Elsősorban az ideg- és izomszövet működésében vesz részt, de a többi szövet működése is káliumionok megfelelő mennyiségéhez kötött. Szükséges a vércukorszint és a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez és számos enzim normális működéséhez.
Hesperidin nevű fitonutriense csökkenti a magas vérnyomás rizikót. Ezen kívül folát tartalma is hozzájárul a kardiovaszkuláris betegségek megelőzéséhez, a homocisztein szint csökkentése révén. (A homocisztein egy aminosav, amely emelkedett szintje és az érelmeszesedés kialakulása között összefüggést mutattak ki.) Limonoidjai és rostjai révén csökkenti a vér koleszterin szintjét. Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Egyes fitonutriensei, mint például a karotinoidok, zeaxantin, béta-kriptoxantin, csökkentik a rheumatoid arthritis (idült ízületi gyulladás) rizikóját.
Egyes tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti - elsősorban- a száj, bőr, tüdő, mell, gyomor és vastagbél daganatos betegségeinek kialakulását, limonoid fitokemikáliája által. A narancs gazdag karotinoid vegyületekben, amelyek A vitaminná alakulva segítik megelőzni a makula degenerációt, ezáltal hozzájárulva a tiszta és éles látáshoz. Napi 1⁄2-1 liter narancslé rendszeres fogyasztása hozzájárul a vesekövek megelőzéséhez. Továbbá, kiváló forrása vitaminoknak, ásványi anyagoknak, fitonutrienseknek, melyek hozzájárulnak fiatalságunk megőrzéséhez is. Antioxidáns karotinoidjai ragyogó és feszes bőrt varázsolnak.
Fogyaszd mindennap a Természet Áldása narancslét egészséged megőrzése érdekében!
A narancs déligyümölcs, a citrusformák alcsaládjába tartozik, őshazája Ázsia. Az első narancsfa 1548-ban került Kelet-Indiából a portugálok fővárosába, Lisszabonba. Ma már szinte a világ minden mediterrán, szubtrópusi vidékén termesztik. Kínában a boldogság és a siker szimbóluma. Külső héja illóolajat, keserűanyagot, karotinoidot, és narancssavat tartalmaz, közkedvelt aromájú ízesítő fűszert készítenek belőle. A héj belsőbb, fehér rétegét „albedó”-nak nevezik. A gyümölcs belseje sárga és lédús.
Tartalmaz kalciumot, magnéziumot, foszfort, B-vitaminokat, A-vitamint. Jelentős C-vitamin tartalma ismert, amely az emberi szervezetben sokrétű védőszerepet tölt be. A kötőszövet, a fogak, az íny és a csontok felépítésében, a stressz kivédésében, az immunrendszer erősítésében vesz részt. Elősegíti a vas bélben történő felszívódását, részt vesz a kollagén rostok képződésében. Ezen kívül antioxidáns tulajdonsága miatt véd a szabadgyökök kialakulásával szemben.
A narancs káliumban gazdag, amely alapvető szerepet játszik a sejtek megfelelő működésének biztosításában. Elsősorban az ideg- és izomszövet működésében vesz részt, de a többi szövet működése is káliumionok megfelelő mennyiségéhez kötött. Szükséges a vércukorszint és a szervezet vízforgalmának szabályozásához, a gyomorsav termelődéséhez és számos enzim normális működéséhez.
Hesperidin nevű fitonutriense csökkenti a magas vérnyomás rizikót. Ezen kívül folát tartalma is hozzájárul a kardiovaszkuláris betegségek megelőzéséhez, a homocisztein szint csökkentése révén. (A homocisztein egy aminosav, amely emelkedett szintje és az érelmeszesedés kialakulása között összefüggést mutattak ki.) Limonoidjai és rostjai révén csökkenti a vér koleszterin szintjét. Gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Egyes fitonutriensei, mint például a karotinoidok, zeaxantin, béta-kriptoxantin, csökkentik a rheumatoid arthritis (idült ízületi gyulladás) rizikóját.
Egyes tanulmányok szerint rendszeres fogyasztása csökkenti - elsősorban- a száj, bőr, tüdő, mell, gyomor és vastagbél daganatos betegségeinek kialakulását, limonoid fitokemikáliája által. A narancs gazdag karotinoid vegyületekben, amelyek A vitaminná alakulva segítik megelőzni a makula degenerációt, ezáltal hozzájárulva a tiszta és éles látáshoz. Napi 1⁄2-1 liter narancslé rendszeres fogyasztása hozzájárul a vesekövek megelőzéséhez. Továbbá, kiváló forrása vitaminoknak, ásványi anyagoknak, fitonutrienseknek, melyek hozzájárulnak fiatalságunk megőrzéséhez is. Antioxidáns karotinoidjai ragyogó és feszes bőrt varázsolnak.
Fogyaszd mindennap a Természet Áldása narancslét egészséged megőrzése érdekében!

Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2025.03.09 |
Eddig megtekintették 18 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Természet Áldása bio narancslé 1L" című hirdetést látja. (fent)