PONS Selección Familiar extra szűz olívaolaj 500ml
Ár: 1.785 Ft
Miért egészséges az olívaolaj?
Az olívaolaj az olajfa (Olea europaea) csonthéjas terméséből, az olajbogyóból préseléssel előállított zöldessárga, jellemző illatú, kellemes, édeskés ízű, szobahőmérsékleten folyékony növényi zsiradék.Az olajbogyót régóta ismeri az emberiség.Az ókori Egyiptomban, Görögországban és a Római Birodalomban is használták.Napjainkban Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban készítik a legtöbb olívaolajat, mely a mediterrán konyha egyik alapvető eleme.
Az olívaolajok a legszélesebb körben ajánlott olajfélék. Magas egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavösszetétele, fitoszterin, lecitin, alfa-tokoferol tartalma népszerű konyhai alapanyaggá tette az elmúlt évek során. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vér LDL- („rossz”) koleszterin szintjét, a trombózis és más szív és érrendszeri megbetegedések rizikóját, valamint érelmeszesedés ellen is kitűnő választás. Újabb tanulmányok szerint csökkentheti a mellrák és a csontritkulás kialakulásának esélyét is.
Pons olívaolajaink széles választékát keresd webáruházunkban: Pons olívaolajok
Zsírtartalmának 77%-át az egyszeresen telítetlen zsírsavak, 9%át pedig többszörösen telítetlen zsírsavak alkotják. A telített zsírsavak aránya 10-14%.A zsírok elengedhetetlen szerepet töltenek be szervezetünk megfelelő működésében. A szervezet strukturális felépítésében és anyagcseréjében egyaránt szerepet játszanak. Elsődleges feladatuk az energiatárolás, majd a szükségleteknek megfelelő mobilizálás. Továbbá részt vesznek a sejthártya felépítésében, elősegítik az állandó testhőmérséklet fenntartását, elengedhetetlenek a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) felszívódásához, hőszigetelő hatásuk révén pedig mechanikai védelmet nyújtanak a szerveknek.Bizonyos zsírsavak azonban a szervezetbe nagy mennyiségbe bekerülve károsan hatnak az egészségre. Kimutatták például, hogy a főzéshez jellemzően állati eredetű zsiradékot használó észak-európia és észak-amerikai lakosság körében nagyobb arányban fordulnak elő szív-és érrendszeri, valamint daganatos kórképek, mint az elsősorban olívaolajat fogyasztó mediterrán népek esetében.
Az olívaolaj antioxidánsokban gazdag. A-és E-vitamint, foszfátot, mangánt, magnéziumot, olajsavat tartalmaz. Linolsav is van benne, ami egy telítetlen karbonsav, székrekedés és epekő megelőzésében játszik szerepet. Az E-vitamin a vér koleszterinjét védi az oxidatív elváltozásoktól, részt vesz a szénhidrátok, fehérjék, zsírok anyagcseréjében, védi az idegsejteket, pozitívan hat az agyműködésre.A benne található olajsav a HDl („jó”) koleszterin szintet növeli. Egyes tanulmányok szerint már napi négy-öt evőkanál olívaolaj pozitívan befolyásolja az infarktusbetegek vérképét.
Egy tanulmány során kimutatták, hogy azoknál a nőknél, akik mediterrán diétájukban, naponta 4 evőkanálnyi olívaolajat használtak fel ételeik elkészítése során, kisebb eséllyel alakult ki mellrák, mint azon nőknél, akik alacsony zsírtartalmú étrendet követtek.Több kutatás is rámutat arra, hogy az olivaolajban gazdag diéta csökkenti a vérnyomást, valamint a kettes típusú cukorbetegség rizikóját.
További jótékony hatásai közé tartozik például, hogy:
késlelteti, illetve akár meg is szüntetheti a ráncok jelenlétét,
kiválóan alkalmazható máj-és epebetegek diétájában is,
védi a csontjainkat,
elősegíti a fogyókúrát.
Az olívaolaj melegítés hatására a többi olajtól eltérően viselkedik: 210 °C-on kezd égni, míg a napjainkban általánosan használt napraforgóolaj már 170°Con.Oleinsavtartalmának köszönhetően többszörös melegítés során sem törik meg, alig keletkezik belőle oxidációs melléktermék. Fontos azonban, hogy ne hagyjuk túlmelegedni és szűrjük át!
Az ételkészítés során hidegen és melegen egyaránt felhasználhatjuk.Kitűnő főzéshez, sütéshez, grillezéshez, pároláshoz. Kiváló salátaöntet alapanyag: balzsamecettel és fűszerekkel keverve még ízletesebb öntetet készíthetünk belőle.
Az olívaolaj az olajfa (Olea europaea) csonthéjas terméséből, az olajbogyóból préseléssel előállított zöldessárga, jellemző illatú, kellemes, édeskés ízű, szobahőmérsékleten folyékony növényi zsiradék.Az olajbogyót régóta ismeri az emberiség.Az ókori Egyiptomban, Görögországban és a Római Birodalomban is használták.Napjainkban Görögországban, Olaszországban és Spanyolországban készítik a legtöbb olívaolajat, mely a mediterrán konyha egyik alapvető eleme.
Az olívaolajok a legszélesebb körben ajánlott olajfélék. Magas egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavösszetétele, fitoszterin, lecitin, alfa-tokoferol tartalma népszerű konyhai alapanyaggá tette az elmúlt évek során. Rendszeres fogyasztása csökkenti a vér LDL- („rossz”) koleszterin szintjét, a trombózis és más szív és érrendszeri megbetegedések rizikóját, valamint érelmeszesedés ellen is kitűnő választás. Újabb tanulmányok szerint csökkentheti a mellrák és a csontritkulás kialakulásának esélyét is.
Pons olívaolajaink széles választékát keresd webáruházunkban: Pons olívaolajok
Zsírtartalmának 77%-át az egyszeresen telítetlen zsírsavak, 9%át pedig többszörösen telítetlen zsírsavak alkotják. A telített zsírsavak aránya 10-14%.A zsírok elengedhetetlen szerepet töltenek be szervezetünk megfelelő működésében. A szervezet strukturális felépítésében és anyagcseréjében egyaránt szerepet játszanak. Elsődleges feladatuk az energiatárolás, majd a szükségleteknek megfelelő mobilizálás. Továbbá részt vesznek a sejthártya felépítésében, elősegítik az állandó testhőmérséklet fenntartását, elengedhetetlenek a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K) felszívódásához, hőszigetelő hatásuk révén pedig mechanikai védelmet nyújtanak a szerveknek.Bizonyos zsírsavak azonban a szervezetbe nagy mennyiségbe bekerülve károsan hatnak az egészségre. Kimutatták például, hogy a főzéshez jellemzően állati eredetű zsiradékot használó észak-európia és észak-amerikai lakosság körében nagyobb arányban fordulnak elő szív-és érrendszeri, valamint daganatos kórképek, mint az elsősorban olívaolajat fogyasztó mediterrán népek esetében.
Az olívaolaj antioxidánsokban gazdag. A-és E-vitamint, foszfátot, mangánt, magnéziumot, olajsavat tartalmaz. Linolsav is van benne, ami egy telítetlen karbonsav, székrekedés és epekő megelőzésében játszik szerepet. Az E-vitamin a vér koleszterinjét védi az oxidatív elváltozásoktól, részt vesz a szénhidrátok, fehérjék, zsírok anyagcseréjében, védi az idegsejteket, pozitívan hat az agyműködésre.A benne található olajsav a HDl („jó”) koleszterin szintet növeli. Egyes tanulmányok szerint már napi négy-öt evőkanál olívaolaj pozitívan befolyásolja az infarktusbetegek vérképét.
Egy tanulmány során kimutatták, hogy azoknál a nőknél, akik mediterrán diétájukban, naponta 4 evőkanálnyi olívaolajat használtak fel ételeik elkészítése során, kisebb eséllyel alakult ki mellrák, mint azon nőknél, akik alacsony zsírtartalmú étrendet követtek.Több kutatás is rámutat arra, hogy az olivaolajban gazdag diéta csökkenti a vérnyomást, valamint a kettes típusú cukorbetegség rizikóját.
További jótékony hatásai közé tartozik például, hogy:
késlelteti, illetve akár meg is szüntetheti a ráncok jelenlétét,
kiválóan alkalmazható máj-és epebetegek diétájában is,
védi a csontjainkat,
elősegíti a fogyókúrát.
Az olívaolaj melegítés hatására a többi olajtól eltérően viselkedik: 210 °C-on kezd égni, míg a napjainkban általánosan használt napraforgóolaj már 170°Con.Oleinsavtartalmának köszönhetően többszörös melegítés során sem törik meg, alig keletkezik belőle oxidációs melléktermék. Fontos azonban, hogy ne hagyjuk túlmelegedni és szűrjük át!
Az ételkészítés során hidegen és melegen egyaránt felhasználhatjuk.Kitűnő főzéshez, sütéshez, grillezéshez, pároláshoz. Kiváló salátaöntet alapanyag: balzsamecettel és fűszerekkel keverve még ízletesebb öntetet készíthetünk belőle.
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.12.09 |
Eddig megtekintették 21 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "PONS Selección Familiar extra szűz olívaolaj 500ml" című hirdetést látja. (fent)