Betöltés...

Goji bogyó 100g

Ár: 880 Ft

A goji bogyó (Lycii fructus) a Lycium (ördögrcérna) nemzetségbe tartozó egyes fajok ehető terméseinek neve. Őshonos Dél-Kelet Európában és Ázsiában, elsősorban Kínában. Az ázsiaiak már több, mint 2000 éve ismerik, értékes tápanyagtartalma miatt „piros gyémánt”-nak nevezik. A hagyományos orvoslásban a szem, máj és vese betegségeinek kezelésére alkalmazták. Kiváló fehérjeforrás, 19 aminosavat tartalmaz. Antioxidánsokban, A-, C-, E-, és B-vitaminokban gazdag. Ásványi anyagjai közül kiemelkedik a kálium, cink, vas, és réz.

A szuperélelmiszerként is ismert goji bogyó jótékony hatású a cukorbetegség, magas vérnyomás, fertőző betegségek kezelésében, valamint a megfázás és láz tüneteit is enyhíti. Régebben a depresszió, szorongás és hangulatingadozások mérséklésére alkalmazták. Kitűnő forrása az antioxidáns hatású béta-karotinnak, valamint fitonutrienseknek, melyek a bőr és szem egészségét támogatják. Összetevőinek köszönhetően csökkenti a vércukorszintet, szabályozza a koleszterin-, és trigliceridszintet, védve ezzel az érrendszer egészségét.
Mindössze negyed csészényi goji bogyó 11 esszenciális vitamint, 22 ásványi anyagot tartalmaz, biztosítja a napi káliumszükséglet 24%-át, a napi vasszükségletünket pedig teljesen fedezhetjük vele. Poliszacharidjai a diétás rostok elsődleges forrásai, melyek hozzájárulnak az egészséges bélműködéshez, a vér koleszterinszintjének csökkenéséhez, az érrendszer védelméhez és az elhízás megelőzéséhez is. Régóta a férfiak afrodiziákumának tartják Kínában. Serkenti a nemi hormonok felszabadulását, meghosszabbítja a spermiumok élettartamát. Növeli a tesztoszteron-szintet, rendszeres fogyasztása ezáltal mindkét nemnél fokozza a nemi vágyat.
Magas A-, és C-vitaminja erősíti az immunrendszert, valamint szerepet játszik egyes krónikus, daganatos és neurodegeneratív betegségek megelőzésében is. A benne található kalcium és magnézium a csontok és izmok erősítésében játszik szerepet, szükséges az idegrendszer megfelelő működéséhez, a tápanyagok metabolizmusához.
A goji bogyó serkenti az agyalapi mirigy működését, ezáltal stimulálja a növekedési hormon (hGH) termelődését. A hGH többek között fokozza az aminosavak belépését a sejtekbe, serkenti a fehérjék előállítását, és fokozza a lipolízist (zsírok lebontása). Antioxidánsai, mint pl. a zeaxantin és karotin semlegesítik a szabad gyököket, hozzájárulnak a daganatos betegségek megelőzéséhez, az öregedés késleltetéséhez, a szív és érrendszer védelméhez. További jótékony hatásai közé sorolható, hogy javítja az emésztést, növeli az állóképességet, fokozza a máj méregtelenítő tevékenységét, valamint segíti a pihentetőbb alvást.
A British Journal of Nutrition egyik tanulmánya szerint a goji bogyó rendszeres fogyasztásával hozzájárulhatunk a látásromlás megelőzéséhez. A tanulmány 27 résztvevője közül 14-en étrendjüket 28 napon keresztül 15 gramm goji bogyóval egészítették ki. 28 nap elteltével, a 2 csoportot összehasonlítva, azok vérében, akik fogyasztottak goji bogyót, magasabb zeaxantin szintet (a goji bogyó egyik antioxidánsa) mértek. Egyes kutatások szerint csökkenti a vércukorszintet, a vérnyomást és a stroke rizikóját. Rendszeres fogyasztása előnyös lehet gyulladásokkal járó betegségek, mint pl. artritisz (ízületek gyulladása) kezelése során.

A Természet Áldása goji bogyót felhasználhatjuk müzlihez, süteményekhez, salátákhoz, turmixokhoz, kásák készítéséhez, de fogyaszthatjuk akár magában csemegézve is.Fogyaszd Te is rendszeresen egészséged megőrzése érdekében!


Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.06.12
Eddig megtekintették 14 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Goji bogyó 100g" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem