Természet Áldása kókuszzsír 500 ml
Ár: 1.450 Ft
Természet Áldása kókuszzsír
A kókuszzsír egy étkezési olaj, az ázsiai kulinária szerves része. Sütésre, főzésre használják leginkább. A kókuszpálma gyümölcséből, a kókuszdió szárított (vagy nem szárított, feldolgozási eljárástól függ) húsából nyerik ki. Nem csak a gasztronómia területén használatos, eltérő minőségű forrásokat orvosi, szépségipari célokra egyaránt alkalmaznak. A kókuszzsír a szervezet számára elengedhetetlen zsírsavakat tartalmaz. Az egyik legtermészetesebb zsírféle. Kókuszolajként is ismert, mert állaga a külső hőmérséklettel együtt változik.Emellett,Antibakteriális. Nagy részben megtalálható benne az úgynevezett laurinsav. A laurinsav jellegzetessége, hogy az anyatejben is előfordul. Az anyatejről pedig köztudott, hogy csecsemőkorban a kisbabák számára védelmet nyújt a különböző betegségek és fertőzések ellen. A kókuszolaj majd 50%-ban tartalmazza ezt az értékes anyagot, amely a szervezetbe jutva megöli és elpusztítja a baktériumokat és vírusokat.Segít. Méregtelenít, megszüntetheti a gyomor és a bél rendellenességeit. Segít egyensúlyban tartani a koleszterinszintet és fogyasztásával megőrizhetjük az érfalaink rugalmasságát.„Felébreszt”. Serkenti az anyagcserét és javítja a pajzsmirigy működését.A zsír zsíros. A kókuszzsír igen nagy arányban tartalmaz laurinsavat. Ez a telített zsírsav megemeli a vér koleszterinszintjét, a HDL-t és LDL-t egyaránt. Erőteljesebben növeli azonban a HDL koleszterinszintet, de végeredményben az LDL koleszterinszint csökkenésével számolhatunk, ami csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását. A kókuszzsír közepes szénláncú zsírsavjainak lebontása nem terheli meg a szervezetet, sőt azonnal elégeti azokat és energiát állít elő belőlük. Dacára tehát a sok, de nem ártalmas telített zsírsavnak, a kókuszzsír messze jobb élettani hatásokkal rendelkezik, mint bármelyik közönséges étolaj, vagy részlegesen hidrogénezett növényi zsiradék.Az agynak sem utolsó. A kókuszzsír nagy mennyiségben tartalmaz ketonokat. A legújabb neurológiai kutatások értelmében pedig a ketonok a „szervezet üzemanyagutánpótlásáért felelnek”, különösképpen az agyra vonatkozóan. A kókuszzsír közepes szénláncú zsírsavjai nem raktározódnak, energiaforrásként szolgálnak így segítik a keton-szint növelését. Ezen zsírsavak a májban például azonnal ketonokká alakulnak át, így biztosítva energiát az agyunk és más szerveink számára.Ismert gombaölő hatása is. A kókuszolaj 92%-ban telített zsírsavakat tartalmaz. Ezek nagy része közepes láncú zsírsav, melyek gombaölő és antibakteriális hatással is bírnak. A kókuszolaj segít a gombák ésparaziták okzota emésztési zavarok, mint például az egyre elrejedtebb IBS - irritábilis bél szindróma - leküzdésében.Cukorbetegeknek is. A Magyar Cukorbetegek Szövetségének közleménye szerint nyugodtan fogyaszthatják cukorbetegek is, mivel a kókuszzsír inzulin jelenléte nélkül is képes táplálni a sejteket.Szépségápolásra is nagyon jó. A kókuszzsír jótékony bőr és hajápolási tulajdonságait már a kezdetektől fogva felismerték. A kókuszzsír elengedhetetlen fehérjeforrása a hajszálaknak, így kiváló hajkondicionáló, széppé és fényessé varázsolható vele a hajunk. Rendszeres használatával megelőzhető illetve leküzdhető a korpásodás is. Bőrünkre kenve, természetes testápoló olaj.
Tulajdonságok
Feladás dátuma: | 2024.12.09 |
Eddig megtekintették 262 alkalommal |
Étel, ital rovaton belül a(z) "Természet Áldása kókuszzsír 500 ml" című hirdetést látja. (fent)