Betöltés...

SZÍVBARÁT (KOLESZTERINSZINT SZABÁLYOZÓ articsókalevél, borsmentalevél, édesgyökér, komlótoboz ) szálas teakeverék 50gr

Ár: 980 Ft

SZÍVBARÁT (KOLESZTERINSZINT SZABÁLYOZÓ)
Összetevők: articsókalevél, borsmentalevél, édesgyökér, komlótoboz
 
A kesernyés ízű teakeverék epehajtó hatású, amellett gátolja a magas koleszterinszintért felelős enzim működését. A hosszú távú teafogyasztás sikeresen kiegészítheti a diétát és a gyógyszeres kezelést.



MIT TUDHATUNK A NÖVÉNYEKRŐL?

Valamennyi alkotórész hivatalosan bejegyzett gyógynövény az Európai Gyógyszerkönyvben. Az articsóka virágbimbója élelmiszernövényként elsősorban a mediterrán térségben kedvelt. A növény jótékony hatásait régóta ismeri a népgyógyászat. Az újabb kutatások szerint gyógyászati célra a levél alkalmasabb.
A borsmenta emésztőrendszerrel kapcsolatos előnyös tulajdonságai mellett az articsóka levél hatóanyagainak működését erősíti. Az édesgyökér és a komló koleszterinszint befolyásoló hatását az elmúlt évek során támasztották alá kutatási eredmények.  
 

MILYEN ELŐNYÖS HATÁSSAL JÁR FOGYASZTÁSA SZERVEZETÜNKRE?

A kesernyés ízű teakeverék -elsősorban a legnagyobb arányban felhasznált articsóka levélnek köszönhetően- epehajtó hatású, amellett gátolja a magas koleszterinszintért felelős enzim működését, így csökkenti a koleszterin szintet. Az alkalmazott gyógynövények  ilyen irányú hatását számos, humán kisérletet is felölelő, értékelő tanulmány igazolja. A megfelelő eredmények eléréséhez hosszú távú teafogyasztás szükséges, ami- az orvos véleménye alapján - kiegészítheti a gyógyszeres kezelést. A gyógytea kiválóan alkalmas megelőzésre, illetve jó kísérője lehet a koleszterinszint csökkentő, növényi élelmiszerekből álló diétának.
 

HOGYAN ALKALMAZZUK?

2-3 kávéskanálnyi teakeveréket 500 ml vízzel forrázni kell, majd ezután 1 percig főzni (nem a vízzel együtt melegíteni). Negyedórai állás és szűrés után a fenti adag felét reggel, másik felét este étkezések előtt 20-30 perccel kell elfogyasztani.
 
FELHASZNÁLT IRODALOM


Csupor, D.-Szendrei, K. (2009): Koleszterin és a gyógynövények I.
Gyógyszerészet 53. 142-151. 2009.
Szendrei, K.-Csupor, D. (2009):  Koleszterin és a gyógynövények II.
Gyógyszerészet 53.  549-555. 2009.
Szendrei, K.-Csupor, D. (2010):  Koleszterin és a gyógynövények III.
Gyógyszerészet 54.  35-36. 2010
Gao, Z- I. et al (2012): Analysis on outcome of 5284 patients with coronary arthery disease: the role of integrative medicine.
Journal of Ethnopharmacology, 2012 jun 1; 141(2): 578-83.




Összetevők: articsókalevél, borsmentalevél, édesgyökér, komlótoboz


Tömeg: 50 g/ tasak


Az összetevők hatásai


komlótoboz:


Bernáth Jenő - Vadon termő és termesztett gyógynövények


“A komlótoboz és az abból előállított extraktumok gyógyhatását széles körű farmakológiai és klinikai vizsgálatok igazolják. Az ESCOP- és E-Monográfiák adatai alapján eredményesen használható nyugtalanság, idegesség, álmatlanság kezelésére. Bizonyított még a komlótoboz étvágyjavító hatása is. Görcsoldó hatását ugyancsak leírták. Antimikrobiális hatása is ismert.„


édesgyökér:


Rápóti-Romvári - Gyógyító növények


“hatása nyálkaoldó, emésztést serkentő, vizelethajtó, vértisztító.„


articsókalevél:


Rápóti-Romvári - Gyógyító növények


“A növény leveleiből készült teát epe-, májbajok, magas vérnyomás, érelmeszesedés, cukorbetegség, vese- és hólyagbántalmak ellen használják.„


borsmentalevél:


Bernáth Jenő - Vadon termő és termesztett gyógynövények


“Teája mindennapi reggeli vagy üdítő italként, de gyógyszerként is egyaránt értékes. Használható magában vagy teakeverékekben, étvágygerjesztőnek, szélhajtónak, epeműködést serkentőként, idegnyugtatónak, görcsoldónak menstruációs zavarok esetén, az emésztőcsatorna és a húgyutak fertőtlenítésére, gyomor- és bélhurut, fejfájás, epekőkólika ellen. Torokbántalmak és rekedtség ellen gargarizmaként, gyulladásokra borogatóként alkalmazzák.„
Gyártó: Gyógyfű Kft.


Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.06.09
Eddig megtekintették 56 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "SZÍVBARÁT (KOLESZTERINSZINT SZABÁLYOZÓ articsókalevél, borsmentalevél, édesgyökér, komlótoboz ) szálas teakeverék 50gr" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem