Betöltés...

BAXI AURIGA 10M-A inverteres monoblokk levegő-víz hőszivattyú, 10 kW

Ár: 2.771.989 Ft

A Baxi Auriga monoblokk levegő-víz hőszivattyú szinte bármilyen rendszerbe könnyen integrálható. Legyen szó felületfűtés, fan coil, vagy akár kombinált fűtési rendszerről. A teljesítményének kimagasló százalékát a külső levegő hőtartalmát hasznosítva nyeri. Így az egyébként magas teljesítményét energiahatékonyan éri el.

BAXI AURIGA 10M-A inverteres monoblokk levegő-víz hőszivattyú, 10 kW



Baxi hőszivattyú az energiahatékonyságért

Az Auriga hőszivattyúk a befektetett energia ötszörösét képesek hasznosítani, legyen szó fűtésről vagy hűtésről. A teljesítmény igény 80%-át a külső levegőből nyeri, azt hasznosítja a rendszerben. Így válik az egyik leghatékonyabb fűtési és hűtési megoldássá jelenleg a piacon. Baxi hőszivattyú használatával akár 30-40%-os csökkenés érhető el az energiaszámlán.



A monoblokk hőszivattyúk működési elve

A monoblokkos hőszivattyú esetén minden, a berendezés működéséhez szükséges elem, beleértve a hőcserélőt és a keringtetőszivattyút is, a kültéri egységben található. A készülék ebben a kültéri egységben termeli meg a fűtéshez / hűtéshez szükséges energiát. Tehát egy egységben, ellentétben a split rendszerű hőszivattyú beltéri és kültéri egységével. Kisebb teljesítmény igények esetén is tökéletes megoldás a monoblokkos kivitel. Nem csak elhelyezés szempontjából van könnyebb dolgunk, de kevesebb műszaki gondot valamint kiadást jelent a monoblokkos kialakítás. Nem kell a két készüléket összekötni gáztöltetű csővezetékkel, ami miatt kevesebb gáztöltet kell. Nem utolsó szempont, hogy a szerelés, karbantartás is jelentősen egyszerűbb.

Széles működési tartomány

Legyen szó zord hideg, vagy pedig rendkívül magas külső környezeti hőmérsékletről a Baxi hőszivattyúknak nem okoz gondot. A fűtési üzemben akár -25 °C külső hőmérsékletig tud fűteni a készülék. A hűtési üzemben pedig a magas +43 °C külső hőmérséklet sem okoz gondot neki.

Innovatív hőszabályzás

A Baxi hőszivattyúkban is DC inverter kompresszor dolgozik, ez lehetővé teszi a hőmérséklet és a teljesítmény finomhangolását, ami hatékonyabb és kényelmesebb fűtést és hűtést eredményez. Az inverteres technológia lehetővé teszi a kompresszor fordulatszámának szabályozását, így a készülék pontosan annyi fűtési vagy hűtési energiát állít elő, amennyire az adott körülmények között szükség van. Optimalizált kialakítása mellett nagy nyomástűrés és alacsony zajszint jellemzi. Az inverternek köszönhető kiegyenlítettebb működés kevesebb ki / be kapcsolást eredményez, ami kedvező hatással van a készülék élettartamára.



Mit rejt a Baxi hőszivattyú?

A monoblokk készülékbe beépítésre került:



8 literes tágulási tartály

Külső hőmérséklet érzékelő

Y-fémszűrő a szennyeződések ellen

3 baros biztonsági szelep

Beépített áramlás őr

Lemezes hőcserélő

Puffer / HMV előremenő vízhőmérséklet érzékelő

Keringető szivattyú

Vezetékes vezérlő



Szinte bármilyen rendszerbe integrálható

A Baxi hőszivattyú a legtöbb fűtési vagy hűtési rendszerbe tökéletesen beilleszthető. Használati melegvíz készítés gyorsan és hatékonyan 65 °C-ig, illetve cirkulációs és szolár szivattyút is képes vezérelni. Legyen szó felületfűtésről, fan-coil rendszerekről, vagy akár kombinált fűtési rendszerekről az Auriga hőszivattyú képes teljesen illeszkedni a rendszerhez.

A modern hőszivattyúk alapja az R32 hűtőközeg

Az új monoblokkos és split rendszerű hőszivattyúk mindegyike az úngynevezett R32-es hűtőközeget használja. Ez egy környezetbarát gáz, melynek ózonlebontó képessége nulla, a GWP értéke pedig lényegesen alacsonyabb, mint az R410A hűtőtőközegé. A GWP érték, vagyis a globális felmelegedési potenciál a gázok üvegházhatásban játszott szerepét számszerűsíti. Minél kisebb ez az érték, annál kevésbé terheli a hűtőközeg a környezetet. Az R32 GWP értéke kevesebb, mint harmada az eddig használt közegek GWP értékének.

Az R32-es hűtőközeg használata könnyebbé teszi a telepítők és a szerelők munkáját, mivel egyrészt rendelkezik az eddig megszokott gázok néhány jellemző tulajdonságával, másrészt viszont, mivel ez egy egykomponensű hűtőközeg, nem keverék, így a kezelése és az újrahasznosítása egyszerűbb.

A COP érték megmutatja a hatékonyságot

COP = Teljesítmény együttható

Hőszivattyús berendezések fűtési hatékonyságát írja le. A COP érték az adott fűtési teljesítmény előállításához szükséges elektromos teljesítmény arányát fejezik ki. Tehát ha egy víz levegő hőszivattyú COP értéke 5.0, akkor az azt jelenti, hogy 5 kW fűtési teljesítményt biztosított 1 kW elektromos energiából. Minél magasabb a COP érték, annál energiahatékonyabb a hőszivattyú.



Miért a Baxi hőszivattyú?



Több évtizedes gyártói tapasztalat

Magyarországon kiemelkedő szervízháttér

Megnövelt fűtőköri hatékonyság

COP érték 4.9 felett

SCOP érték 5 felett

Kompakt kialakítás és egyszerű beszerelés

Beépített 8 literes tágulási tartály

Kaszkád vezérlés - akár 6 egység

Széles modulációs tartomány

DC inverter kompresszor

AISI saválló lemezes hőcserélő

ModBus csatlakozás

R32 hűtőközeg

Működési környezet hőmérséklet -25°C / + 43°C

A legtöbb rendszerbe integrálható

Hőtermelők mellé is illeszthető, pl gázkazánhoz

Zóna és váltószelep kezelése

Intelligens leolvasztási ciklus


Tovább
Tulajdonságok
Termékek: Víz, gáz, fűtés
 
Feladás dátuma: 2024.05.10
Eddig megtekintették 47 alkalommal

Építőanyag rovaton belül a(z) "BAXI AURIGA 10M-A inverteres monoblokk levegő-víz hőszivattyú, 10 kW" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: