Betöltés...

Fekete marcipán massza 25 dkg

Ár: 1.876 Ft






Ezzel a fekete marcipán masszával te is képes leszel  teljesen egyedi tortákat és figurákat készíteni. Segítségével könnyedén megvalósíthatod saját ötleteidet!


Nem kell attól tartanod, hogy nyújtás közben elszakad, vagy hozzátapad a nyújtófelülethez, így bátran bevonhatod vele a tortádat.


A marcipán massza íze: 

Háromszoros marcipánból készült, így garantált a tökéletes ízélmény!


A marcipánmassza segítségével nemcsak finom, de káprázatos és egyedi színekben tündöklő tortákat készíthetsz!


A marcipán massza könnyen nyújtható és simítható, így akár kezdő háziasszonyok is bátran nekiláthatnak a tortaburkolásnak.
 


Könnyen formázható , így kiszúró segítségével gyönyörű virágdíszeket készíthetsz belőle! A marcipánmasszából magad is formázhatsz marcipán figurákat.

Ha marcipán figurákat készítenél, itt találsz segítséget-->


 1 kg  marcipán massza 1 db nagyobb torta (28-30 cm-es kerek vagy A4-es méretű szögletes torta) burkolásához elég. (Így egy kicsi maradni fog belőle.) Vagy beburkolhatsz vele 2 db kisebb (16-20 cm átmérőjű) tortát.


Marcipán massza használata tortaburkoláshoz:



Egy szilikon nyújtólapot előkészítünk. Megszórjuk étkezési keményítővel.


A marcipánmasszát kézzel átgyúrjuk rajta.


Fondant nyújtó segítségével kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk. Tetejét megszórjuk kevés étkezési keményítővel és fondant simítóval tükörsimára egyengetjük. Majd ismét kicsit nyújtjuk és ismét kicsit egyengetünk rajta. Ezt addig ismételjük, amíg a marcipán massza el nem érte a kívánt vastagságot (3-5 mm).


A kinyújtott masszát sodrófára tekerjük és a torta szélétől indulva óvatosan a krémmel bevont tortára tesszük, ügyelve arra, hogy elegendő kinyújtott marcipánmassza jusson a torta oldalára is.


A torta közepétől indulva simító segítségével körkörös mozdulatokkal sima felületet alakítunk ki a tortán. Kezünkkel óvatosan a torta oldalához igazítjuk a kinyújtott marcipánt.


A lenyúló részeket levágjuk.



A marcipán massza tárolása:

A megmaradt marcipán masszát a zacskóba visszatéve máskor is felhasználhatod . Ügyelni kell arra, hogy légmentesen visszazárd a zacskót, mert a marcipán a levegővel érintkezve gyorsan kiszárad. Száraz, hűvös tárolhatod, nem kell hűtőbe tenni.






Tovább
Tulajdonságok
 
Feladás dátuma: 2024.12.04
Eddig megtekintették 3 alkalommal

Egyéb apró rovaton belül a(z) "Fekete marcipán massza 25 dkg" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: