Betöltés...

GYEPRÁCS - Fekete színű 50 X 50 cm-es 3500 kg/m2 teherbírású műanyag anyagú egymással tagosítható burkolatrács. Szakember nélkül telepíthető gyep, rézsű, parkoló, járda, kavicságyás stb. kialakítására - Lengyel Stella Green -

Ár: 1.200 Ft


Műanyag gyeprács
A gyeprács minőségi termék, mely sokféleképpen felhasználható. A füves-gyepes területek kialakítására, kocsi beállóhoz és parkolóhoz. Rézsűhöz, gyalogos és gépkocsi utak kiépítéséhez, valamint kerti dekoráció kialakítására, talaj kiegyenlítésére és fenttartására. Előnye a beton gyepráccsal szemben, hogy könnyű lerakni, nem égeti ki a füvet mint a beton. ( beton elszívja a vizet a növénytől ) Bármikor újragondolható. 


 


Gyeprács telepítés


 

Telepítése egyszerű, nem szükséges hozzá kertészeti végzettség. A talajt döngölje meg, lehetőleg gaztalan állapotban, majd feszítsen ki agroszövetet vagy geotextiliát. Így megakadályozzuk az esetleges gyomkinövést. A talajra lépésről lépésre, mintha járólapot tenne le rögzítse a rács alján található karom segítségével a rácsokat. A rácsok egymáshoz rögzíthetőek illetve toldhatóak. Majd pótoljuk a rács méretre vágásával a hiányos részeket. A megkapott területet öntsük fel kaviccsal (egyéb dekor termékkel) vagy termőfölddel és terítsük szét. Ha gyepesíteni szeretne a termőföldet szórja meg fűmaggal ( kapható webáruházunkban klikk a szövegre).  Az így kapott eredmény egy erős szilárdságú ( 160 tonna/m2) vízelvezető területet eredményez. A gyeprács az Európai Unió által meghatározott követelményeinek megfelel. Egyéb kérdés esetén vegye fel velünk a kapcsolatot, vagy tekintse meg termék videónkat.

 


Gyeprács adatok


 


Szín: fekete
Méret: 49,2 cm X 49,2 cm
Magasság: 3,9 cm + 2,5 cm rögzítőkarom 
Sejtméret: 5,6 cm
Anyag: UV álló (PP) műanyag ( újra hasznosított granulátum )
Anyag vastagság: 4 mm
Súly: 1,05 Kg
Hőállóság: -50C0/+90Co
Terhelhető: 3,5 tonna/db
4 darab gyeprács 0,90 m2 területre elegendő!



Műanyag gyeprács lefektetése

Azon a területen, ahol a műanyag gyeprácsok le lesznek fektetve, a meglévő gyepet és termőföldet el kell távolítani a megfelelő szintig annak érdekében, hogy az összes szükséges réteg elférjen. Javasoljuk, hogy a területet szegélyekkel határolja körül, hogy a járművek szabadon beléphessenek. A talajréteg feltárása után a legjobb, ha 1-1,5% -os enyhe lejtést tartunk a legjobb vízelvezető pont irányába. Az előkészített (feltárt) területet a kavicsos hordozóréteg lefektetése előtt geotextíliával be lehet vonni. A hordozóréteg a legfontosabb elem a műanyag gyeprácsok telepítésekor. Elsősorban egy áteresztő rétegnek kell lennie. A legjobb, ha 0-31,5 mm-es vegyes kőzetű természetes kavicsból készül, amely könnyen tömöríthető. Nem ajánlott száraz betont vagy bármilyen hasonló, vízhatlan anyagot használni. A többi rétegtől a geotextíliával elválasztott hordozórétegnek teljes vízelvezetést kell fenntartania. A réteg vastagsága a helyszín céljától függ. Ha a terület magáncélú, az optimális rétegvastagság kb. 20 cm. Ha a területet nyilvános használatra szánják, és intenzív autóforgalom várható, akkor a rétegnek legalább 40 cm-nek kell lennie. A kavicskeveréket mindig megfelelően kell kiegyenlíteni és mechanikusan tömöríteni. A geotextília megerősíti az alapot és elválasztja a rétegeket, miközben fenntartja a vízelvezetést. A műanyag gyeprácsok telepítésekor különösen ajánlott geotextíliát fektetni a hordozóréteg és a homokszintező (ágyazó) réteg közé. Néha ajánlott egy további geotextília elhelyezése közvetlenül a talaj feltárása után, a hordozóréteg alatt. A legnépszerűbb típus a 100-300 g/m2-es áteresztő geotextília. A műanyag gyeprácsokat bármilyen dekoratív vagy természetes, legfeljebb ? 20 mm-es adalékkal kell megtölteni, ami biztosítja a kényelmes használatot. A teljes rácsszerkezet kitöltése után a kavicsot mechanikusan tömöríteni kell. A gyeprácsot téglakötéssel kell lefektetni, ez lehetővé teszi a kötések felületének és tartósságának megerősítését bármely felhasználási irányban. A terület szélén a gyeprácsokat sarokcsiszolóval vagy kézifűrésszel le lehet vágni, hogy illeszkedjenek a járdaszegélyhez vagy az élhez. A műanyag gyeprácsokat pázsittalajjal kell kitölteni, amelyek pH-értéke 5,5-6,5. A hozzáadott talaj legfeljebb 30% homokkal keverhető. A gyeprácsokat a felszínük körül körülbelül 1 cm-rel kell megtölteni földdel. Idővel a talaj enyhén süllyed. Általában körülbelül 6 hétbe telik, amíg a fű meggyökerezik a gyeprács szerkezetén belül. Javasoljuk a fűmagok talajjal való összekeverését (betonkeverőben is megtehető) a gyeprácsok betöltése előtt, majd szintezés közben bevetni. A füves felületet gondosan meg kell műtrágyázni, rendszeresen öntözni és kaszálni kell, mint bármely más gyepet. Tovább...



Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Állapota: Új
Termék besorolása: Egyéb barkács börze
 
Feladás dátuma: 2024.05.06
Eddig megtekintették 42 alkalommal

Barkács rovaton belül a(z) "GYEPRÁCS - Fekete színű 50 X 50 cm-es 3500 kg/m2 teherbírású műanyag anyagú egymással tagosítható burkolatrács. Szakember nélkül telepíthető gyep, rézsű, parkoló, járda, kavicságyás stb. kialakítására - Lengyel Stella Green -" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK:
-