Betöltés...

Málnalevél por 100g

Ár: 1.190 Ft

Málnalevél por 100g
A málnalevél por számos egészségügyi előnnyel büszkélkedik, többek között C-vitamin tartalma támogatja az immunrendszert, magas kálium koncentrációja kiválóan védi a szívet, a levélben lévő erős antioxidánsok csökkentik a gyulladásokat. Gyorsítja a metabolizmust valamint szabályozza a hormonokat. Kiválóan enyhíti a bélgörcsöket és a gyomorproblémákat, hányinger- és hasmenés-csillapítás céljából is fogyasztható valamint  megakadályozza az émelygést.

Immunerősítő hatás: A málna rengeteg vitamint tartalmaz. A málnalevélben megtalálható a kalcium, a vas és a magnézium, melyek a női test számára szükséges tápanyagok. A málna levelében található egyéb vitaminok és ásványi anyagok közé tartoznak az A, B1, B2 és B3 vitaminok, valamint a C- és E-vitamin, a mangán, a niacin és a szelén.

Rák ellenes hatás
Köztudott, hogy a bogyós gyümölcsöknek magas a flavonoid tartalma is, azonban a málnalevelek flavonoid tartalma jelentős mértékben magasabb a málnáénál. Ezenkívül erőteljes antioxidáns hatását is kimutatták, képes a  szabadgyököket megkötni, ezáltal pedig azok DNS- és sejtkárosító hatását megakadályozni. Málnalevél fenolos vegyületei - pl. az epesav, a fahéjsav, ferinsav - bizonyítottantumorellenes (anticarciongén) hatással rendelkeznek, védik a sejteket az oxidációs stressz okozta károsodásoktól.

Cukorbetegség esetén
Fogyasztása a cukorbetegség előszobájának tekintett inzulinrezisztencia estén tudományos kutatások alapján is kifejezetten előnyös.

Szülés megkönnyítése
A málna és málnaleveléből készült tea fogyasztását a népgyógyászat régóta ajánlja szülés előtt, mert úgy tartják, hogy képes ellazítani a méh izomzatát (méhrelaxáló), így a kitágulás folyamata könnyedebbé válhat, így rövidítheti, és megkönnyítheti a szülést.

Szív és érrendszeri betegségek esetén
A szabadgyökök sejtek elleni támadása az oxidációs stressz, amely ellen az antioxidánsok védik a sejteket - mint ez már említésre került. A szabadgyökök károsító hatásának is köszönhetőek olyan betegségek, mint a szív- és érrendszeri valamint különböző gyulladásos betegségek is. Fogyasztását ezért ajánlják szív- és érrendszeri problémákesetén is.

Gyulladáscsökkentő hatás
Az antioxidáns hatás mellett kimutatták, hogy a levél gazdag klorogénsavban, mely bizonyítottan gyulladásgátló hatással rendelkezik

Emésztőrendszeri problémák esetén, hasmenésre
A málnalevél jótékony hatással bír gyomor és bélrendszeri problémák esetén is.  Fogyasztását ajánlják gyomor-és bélfekély, gyomorhurut vagy gyomorrontás esetén, enyhíti az émelygést és hányingert. A túlzott fogyasztása azonban nem ajánlott, hiszen ebben az esetben hashajtóként működik.

Összetevők: 100% málnalevél

Adagolás: Napi 0,5g /5tskg
A vemhesség második felétől napi 1g/5tskg

További táplálékkiegészítőink.

Tovább
Tulajdonságok
Termék: Táplálékkiegészítők, Vitaminok
 
Feladás dátuma: 2024.06.12
Eddig megtekintették 0 alkalommal

Állattartás (eledelek, eszközök) rovaton belül a(z) "Málnalevél por 100g" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: