Betöltés...

Eladó új PROFI MKL-225 TLT kardánhajtású pelletáló, pellet k

Ár: 1.250.000 Ft

Archivált hirdetés

Ezt a hirdetést egy ideje nem módosította, nem frissítette a hirdető, ezért archiváltuk.
Eladó új PROFI MKL-225 TLT kardánhajtású pelletáló, pellet készítő gép, számlával garanciával és ingyenes házhozszállítással.

Az MKL-225 TLT pellet készítő gép háztartási termék, fűrészpor, szalma, csutka, nád stb. feldolgozására szolgál. 6-8 mm hosszúságú pelleteket készít, közvetlenül traktorra csatlakoztatható, kardánhajtású.
Ez a termék kiváló minőségű keményvasból készült, amely biztosítja a készülék hosszú élettartamát.
Az MKL-225 TLT pellet készítő gépet sík, stabil és sima felületen, nyitott vagy jól szellőző, száraz és időjárási jelenségektől (pl. vihar, eső stb.) védett helyen kell telepíteni.
A következőkkel van felszerelve: adagolótartály, pellet készítő szerkezet, kardán, nyomógörgő, matrica, reduktortest és pelletkibocsátó vályú.
Fokozottan ügyeljen a gép azon elemeire melyek kilazulhatnak (csavarok, alátétek, anyák) és időnként ellenőrizze, hogy nincsenek-e meglazulva. A motort illetően pedig nagyon ügyeljen a pozicionálására, ha a granulátor használata közben nem áll egyenesen erős vibrációt okozhat, amely a gép károsodásához és a felhasználó sérüléséhez is vezethet.

Az MKL-225 TLT pellet készítő gép munkateljesítménye 100 kg/h. Ehhez a géphez legalább 9 LE-s traktorra van szükség. A pellet készítő gép 1 db 6 mm-es furatú matricával van felszerelve.
A hatékony és veszteségmentes működés érdekében ajánlott a pellet készítésre szánt alapanyagot előzetesen megőrölni és homogenizálni a kívánt recept szerint (lásd a használati útmutatót). A felhasznált alapanyag nedvességtartalma maximum 15%-os legyen és figyelmesen ellenőrizze ennek tisztaságát.

GYAKORI KÉRDÉSEK
1. Mi a különbség a pelletgép és a granulátor között?
Kezdetnek tudnia kell, hogy a pellet készítő gép pelletet állít elő mely alkalmas, kályhák, fatüzelésű kazánok stb. fűtésére míg a granulátor az állatok takarmányozására szolgáló granulátum előállítására alkalmas (mint pl. kukorica keveréke más gabonafélékkel, rozs, zab, aprított széna stb.)
További különbség a készülékek között, hogy a granulátor préselő szerkezeteben a mozgó alkatrészek fordulatszáma jóval nagyobb, eléri a 300 ford./perc-et, míg a pelletgépben legfeljebb 80-150 ford./perc, igy az anyag lassabban és alaposabban préselőik a matricában a lehető legjobb tüzelőanyag előállításának érdekében.
A technológiai folyamat szempontjából ez a két készülék teljesen más, mert a granulátum előállítására szolgáló granuláló esetében a matrica az, ami forog, míg a pelletgépben a nyomó görgők forognak, így nagyobb nyomást gyakorolnak a matricára és az eredményezett pellet jóval alkalmasabb tüzelésre.

Archiváltuk a hirdetést!

Tulajdonságok
Település: Berettyóújfalu
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Termék: Mezőgazdasági gépek (használt, új)
 
Eddig megtekintették 140 alkalommal

Agrár rovaton belül a(z) "Eladó új PROFI MKL-225 TLT kardánhajtású pelletáló, pellet k" című hirdetést látja. (fent)