Betöltés...

VZ-61 Scorpion élesből átalakított gáz-riasztó pisztoly

Ár: 149.990 Ft

Archivált hirdetés

Ezt a hirdetést egy ideje nem módosította, nem frissítette a hirdető, ezért archiváltuk.
A Skorpion VZ-61 típusjelzésű géppisztolyt Miroslav Rybář cseh tervezőmérnök fejlesztette ki 1959-ben. A fegyver típusjelzése a Samopal vzor 61 (61 mintájú géppisztoly modell) a cseh hadseregben történő rendszerbe állításának időpontjáról kapta az elnevezését. A VZ-61 Skorpiont a Česká Zbrojovka fegyvergyár elsősorban rendvédelmi egységek különleges alakulatai számára és páncélozott járművek személyzetének felfegyverzésére készítette.

A sors furcsa fintorának köszönhető, hogy a géppisztoly terrorcselekmények és utcai leszámolások kedvelt eszközévé vált. Nevét Magyarországon a ’90-es évek óta ismerheti a közvélemény, amit az olajszőkítés idején az alvilági körök használtak. Ahogy a középső kartámaszba beépített mobiltelefon, úgy a Skorpió géppisztoly is kötelező tartozéknak számított akkoriban a SEL-600-as, vagy ismertebb nevén „bálna merci” limuzinban. Ilyen fegyvert használt Magda Marinko, a szerb származású bérgyilkos is, aki áldozatait álmukból felébresztve végezte ki.

A Skorpió géppisztoly nevét azonban mégsem ő, hanem a nyolc halálos áldozatot követelő 2002-es „móri mészárlás”-ként ismertté vált rablógyilkosság véste be örökre minden magyar ember emlékezetébe. A félelmetes hírű mini géppisztoly 9 mm-es gáz,- riasztó változatát most bárki szabadon megvásárolhatja. A fegyver a szükséges átalakítások végrehajtását követően is megőrizte eredeti formáját és működési jellegét. A rettegett Skorpió, melyhez korábban oly sok vér tapadt, most halálos méregtövise nélkül engedélymentes fegyverként bárki számára szabadon megvásárolható.

A VZ-61 Scorpion gáz-riasztó pisztoly tulajdonságai:

Élesből átalakított fegyver
Tárkapacitása: 20 db
Csőhossz: 115 mm
Hossza: 270 mm
Hossza kihajtott válltámasszal: 517 mm
Súlya: 1300 g
Kalibere: 9 mm P.A.K
Anyaga: acél
Elsütő szerkezete: SA rendszerű
Hatásos lőtávolsága: 3-4 méter között van

Ajándék pisztolytáskával, tártáskával és tartalék tárral.

Az élesből átalakított fegyverek bár gáz-riasztó fegyverként újak, élesként akár több 10 éves fegyverek ezért minden egyes fegyver egyedinek számít. Ezért honlapon megjelenített fotókon egy ilyen átalakított fegyvert jelenítettünk meg, nem készítettünk, nem készítünk minden fegyverről egyedi képet. A különböző fegyvereken a használat nyomai, színárnyalatok, markolathéj színe stb. eltérő lehet.

A terméket szállítási költség ellenében az ország bármely részére elpostázom. Érdeklődni a 20/257-2489-es és 20/986-8498-as telefonszámon lehet.

Archiváltuk a hirdetést!

Tulajdonságok
Település: Szeged
A hirdető: Tulajdonos hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Állapota: Új
Kínálat: Fegyverek, vadászpuska
Áru megnevezése: Gáz-riasztó pisztoly
 
Eddig megtekintették 3168 alkalommal

Vadász rovaton belül a(z) "VZ-61 Scorpion élesből átalakított gáz-riasztó pisztoly" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem