Betöltés...

Monte Carlo Lupara élesből átalakított gumilövedékes puska

Ár: 95.000 Ft

Archivált hirdetés

Ezt a hirdetést egy ideje nem módosította, nem frissítette a hirdető, ezért archiváltuk.
A FÉG Monte Carlo Lupara gumilövedékes fegyver, egy magyar gyártású FÉG Monte Carlo duplacsövű sörétes vadászpuska átalakításából készült, melynek egyedi megjelenését az adja, hogy a csövét és a tusáját az átalakítás során lefűrészelték. Ezzel a megoldással az unalmas vadászpuskából egy csapásra egy rendkívül izgalmas pisztoly méretű fegyvert készítettek, mely a Keresztapa trilógiából sokak számára ismerős lehet és amit minden valamire való gengszterfilmben leszámolásokhoz szoktak használni.

Az éles változat az egykori FÉG fegyvergyárban készült Budapesten, mely a ’60-as, ’70-es években igen kedvelt modell volt és rengeteget készítettek belőle külföldi megrendelésre is. Nevét onnan kapta, hogy a puska egy korábbi változatával dr. Lumnitzer Sándor 1929-ben Monte Carlóban világbajnokságot nyert.

A fegyver billenőcsövű, rejtett kakasos kialakítású, melyet két elsütőbillentyű működtet. A fegyver felső részén lévő nyitókulcs elfordításával billenthető előre a dupla csőköteg, mely azonnal megfeszíti az elsütőszerkezetet és tűzkész állapotba hozza a fegyvert. A cső lehajtásakor a puska automatikusan bebiztosított állapotba kerül, így a cső visszazárását követően nem következhet be véletlen lövés. Kibiztosítani a markolat felett elhelyezett recézett tolóretesz előrenyomásával lehet. A fegyverbe egy további biztonsági elemet is beépítettek. A kakasok megfeszített állapotát a puska mindkét oldalán elhelyezett jelzőcsapok mutatják, melyek a fegyver felhúzott állapotában kiemelkednek a puska agyazásának síkjából.

A Monte Carlo típusból Kameniczky József, a FÉG híres fegyverkonstruktőre több változatot is készített, melyek Continental, Continental Extra és a Viktoria néven váltak híressé. A Monte Carlo népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 1971-ben a fegyver gyártási darabszáma meghaladta a 100.000-et. A Monte-Carlo puskák pisztolymarkolatos, pofadékos agyazása diófából készült.

A gumilövedékes változat 9 mm R kaliberű riasztó patronnal működik, melyből csövenként 1-1 db 18 mm-es vagy 17,6 mm-es gumigolyó lőhető ki. Hibátlanul működik, otthon védelemre, telephelyőrzésre kiválóan alkalmas fegyver. Mivel éles fegyver átalakításából készült, rendkívül időtálló darab, a gumis használat soha sem fogja tönkretenni.

A Monte Carlo gumilövedékes puska tulajdonságai:

Élesből átalakított fegyver
Tárkapacitása: 2 db
Csőhossz: 280 mm
Hossza: 470 mm
Súlya: 2195 g
Kalibere: 9 mm P.A.K
Kilőhető gumilövedék kalibere: 17,6 mm vagy 18 mm.
Anyaga: acél
Tus anyaga: fa
Hatásos lőtávolsága: 6-10 méter között van

A terméket szállítási költség ellenében az ország bármely részére elpostázom. Érdeklődni a 20/257-2489-es és 20/986-8498-as telefonszámon lehet.

Archiváltuk a hirdetést!

Tulajdonságok
Település: Tatabánya
A hirdető: Tulajdonos hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Állapota: Új
Kínálat: Fegyverek, vadászpuska
Áru megnevezése: Gumilövedékes puska
Áru márkája: Monte Carlo
 
Eddig megtekintették 5675 alkalommal

Vadász rovaton belül a(z) "Monte Carlo Lupara élesből átalakított gumilövedékes puska" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem