Betöltés...

KOZMA ART DECO étkező asztal + 6 db szék 1930-as évekből

Ár: 580.000 Ft

Archivált hirdetés

Ezt a hirdetést egy ideje nem módosította, nem frissítette a hirdető, ezért archiváltuk.
Eladó a képen látható műtárgy (Art-Deco étkező asztal a hozzá tartozó 6 db székkel). A bútor az 1930-as években készült a Fodor József Magyar Udvari bútorgyárban. A bútorgyár kiállítóterme a Nemzeti Múzeummal szemben volt megtalálható. A bútorgyár kvalitásos bútorokat készített a háború előtt, neves tervezők tervei alapján. Többek között Kozma Lajosnak is készültek itt bútorai. A csatolt Kozma Lajos bútorterv alapján alaposan feltételezhető, hogy a tervező ebben az esetben is Kozma Lajos volt. A rajzon látható bútor frontja, valamint az ülőbútorok lábkialakítása megegyezik az általam értékesítésre kínált bútoréval.

A bútor felújításra szorul, azonban lévén, hogy egy műtárgyról van szó azt a vevőnek kell felújítatnia a saját igényeinek megfelelően. A garnitúra egyszerű vonalvezetésénél fogva rendkívül jól illeszkedik mind a klasszikus, mind a modern (minimal) enteriörökbe.

Rendkívül súlyos darab, amely rengeteg különleges technikai megoldást tartalmaz. Az asztal lábai a sarkokra vannak elforgatva, ez is egy különlegesség. A bútor házidióval borított. A székek szerkezetileg teljesen stabilak, microplüss huzattal borítottak, célszerű lenne, ha a felújítás során valami hasonló huzat kerülne rá. Az Iparművészeti Múzeum szakemberei fotók alapján úgy véleményezték, hogy egy rendkívül figyelemre méltó kvalításos darabról van szó.

Ajánlom lakberendezők figyelmébe, illetve minden olyan érdeklődőnek, aki fantáziát lát benne, vagy befektetést keres.

Kérdésekre szívesen válaszolok. Kérem, hogy vásárlási szándék esetén érdeklődjenek, hogy meg van-e, mivel máshol is hirdetem!

Az asztallap alap állapotban 138 cm x 95 cm,

kihúzva 266 x 95 cm


magassága: 76 cm

A korrekt ajánlatokat megfontolom.

Archiváltuk a hirdetést!

Tulajdonságok
Település: Sárbogárd
A hirdető: Tulajdonos hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Műtárgy: Egyéb bútor
Extrák: KOZMA, ART DECO, Ebédlő, garnitúra
 
Eddig megtekintették 2948 alkalommal

Antik - Régiség rovaton belül a(z) "KOZMA ART DECO étkező asztal + 6 db szék 1930-as évekből" című hirdetést látja. (fent)