Betöltés...

Smaragd tuják

Ár: 600 Ft

Archivált hirdetés

Ezt a hirdetést egy ideje nem módosította, nem frissítette a hirdető, ezért archiváltuk.
Latin neve: thuja occidentalis smaragd.
Magyarországon jelenleg a legkeresettebb, legismertebb, legnagyobb mennyiségben ültetett tuja. A nyugati tuja fajhoz tartozik, annak talán legsikeresebb képviselője. Más országokban 'Emerald Green' néven is forgalmazzák, de hazánkban csak a 'Smaragd' név ismert. Amerikában nemesítették, onnan került Európába.
Várhatóan 7-8 méterre is megnő. Karcsú, tömött, kúp alakú koronája van, melynek fényes, sötétzöld oldalágai függőleges síkban állnak. Pikkelyleveleinek smaragdzöld színe télen sem változik. Talajban nem válogat, de szereti a nedves, tápanyagdús helyet. Száraz talajban szenved, rendszeres öntözést kíván. Az öntözésnél a legjobb, ha nem túl gyakran, hanem akár hetente egyszeri alaposabb öntözésben részesítjük. Jó körülmények között viszonylag gyorsan nő, csodálatos színű és formájú lesz. Sövénynek kiváló, de szoliternek, edényes növénynek és csoportos ültetésre is alkalmas.
A sövénytelepítés során nagyon sokáig csak a növény tetejét kell nyírni, mivel habitusa felfelé törő, vékony, oszlopos, így a szélesség korlátozásával csak évek múlva kell foglalkozni.

Archiváltuk a hirdetést!

Tulajdonságok
Település: Gyula
A hirdető: Tulajdonos hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Növény típus: Dísznövény
 
Eddig megtekintették 3425 alkalommal

Növény rovaton belül a(z) "Smaragd tuják" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: