Betöltés...

INDIÁNOK KINCSE - VÖRÖS SZILFAKÉREG POR 60db

Ár: 2.900 Ft


Indiánok kincse  Vörös szilfa kéreg por

60db   

Gyógynövény és élelmiszer - étrendkiegészítő kapszula formájában

A növény
A szilfafélék (Ulmaceae) családjába tartozó lombhullató fa. Csak Észak-
Amerika egyes területein található meg. Gyógyászati felhasználást a telepesek az őslakó indiánoktól vették át. Élelmiszerként is fogyasztják. Az angol (UK) és az USA gyógyszerkönyvekben hivatalos drog.
 
Hatása
Az emésztést segíti. A "fitoszterolok" (campesterol, beta-sitosterol, citrostadienol) a koleszterin felszívódását gátolják. A "dolichol" enzim lebontó (hidrolizáló) hatású. Humán kísérletekben sikeresen alkalmazták gyomor- és bélgyulladás, fekély kezelésére.
 
Alkalmazás
Betegségmegelőző jelleggel (eméztés beállítása) legalább napi 3x2 kapszula ajánlott étkezés előtt. Nagyobb mennyiségben fogyasztás előtt ajánlatos orvossal konzultálni. Az orvos véleménye alapján gyomor és bélgyulladás, - fekély kezelésében, alkalmas a terápia kiegészítésére.
 
Ulmus Rubra, Vörös szil: A szil kérgében található anyag rendkívül hatásos vértisztító és méregtelenítő anyag. Már évszázadok óta használják gyógynövényként is: 1571-ben az olasz Matthioli Dioszkoridészre hivatkozva állítja, hogy e fának a borban feloldott kérge kitűnően csillapítja a gyomorbántalmakat. A szilfát már az idők kezdetei óta nagy becsben tartották: az ókori görögök Hermész szent fájaként tekintettek a szilre, a rómaiaknál pedig a szil Júnó istennő fája lett. Több csodás esemény, monda is fűzödik e növényhez: ennek oka valószínűleg a gyógyhatásában keresendő: a szil kérgében található anyag tisztítja a vért és méregteleníti a szervezetet. Emellett kiválóan alkalmas a hasmenés enyhítésére, a torok- és szájgyulladás kezelésére valamint sebgyógyításra is. Méregtelenítésre azért nagyon ajánlott használata, mert oldott állapotban magába szívja a mérgező anyagokat.


A szilfakéreg vagy vörös szilfakéreg porrá őrőlve,  ma az egyik legjobb természetes szer az emésztési zavarok ellen. A gyomorsav és a gázok semlegesítésére használják. Oly kíméletesen fejti ki hatását, hogy még a legérzékenyebb, a vizet és a táplálékokat magából kivető gyomor is befogadja. Egyéb hatásai mellett hozzájárul a tej megemésztéséhez: feloszlatja a gyermekek, betegek, öregek és emésztési zavarokban szenvedők számára oly fontos kazein részecskéit. Sűrűn folyó állagával elősegíti a béltartalom továbbítását és kiürítését, megnyugtatja és a gyulladás ellen is védi a nyálkahártyákat. Ezenkívül főzetét hasmenés ellen, vizelethajtónak, skrofulózis, vesekő ellen és vértisztítónak fogyasztják. Külsőleg bőrkiütések borogatására, toroköblítőnek és aranyeres bántalmakban ülőfürdőnek használják.

Kémiai összetevők: A fa fiatalabb ágairól lefejtett kéreg (Ulmi cortex) 3% cseranyagot, nyálkát, keserűanyagot, glikozidát stb. tartalmaz.

Egyes alkotóanyagai megnövelhetik a vérfolyást a medence térségében, és ezzel akár stimulálhatják is a menstruációt. Terheseknek, vagy kismamáknak ezért csak indokolt esetben ajánlatos.

FELHASZNÁLT   IRODALOM:

IV: British Herbal Pharmacopoeia / 1979 PART 2. 221 p.
Elm / Officinal Monographs  USP 24    633 - 63724    633 - 637 p.
Duke J. A.(1985): Handbook of Medicinal Herbs, CPR Press Inc. Boca Raton, Florida



Nyilatkozat
A http://anikookoboltja.hu  webáruház oldalainak tartalma kizárólag információ átadás célját szolgálja. Az információ semmilyen körülmények közt nem helyettesítheti a szakorvosi tanácsadást vagy kezelést. A http://anikookoboltja.hu minden felhasználójának nyomatékosan felhívjuk a figyelmét arra, hogy tüneteivel a kezelő orvosához forduljon, és ne kezdje saját magát kezelni, ill. módosítani az orvos által előírt kezelésen, sem pedig a kezelést magától abbahagyni. A http://anikookoboltja.hu tartalma nem használható öndiagnózisra, sem pedig gyógykezelés kiválasztására, alkalmazására vagy befejezésére. A http://anikookoboltja..hu csapata a lapon közölt információkat legjobb tudásuk szerint készítették el. Kisebb szerkesztési hibák előfordulása nem zárható ki. Az oldalon megtalálható leírások, szövegek, képek könyvekből, neves internetes portálokról, többnyire szakértők, természetgyógyászok, orvosok, gyártók, fogyasztók visszajelzései alapján lettek összeállítva. Nem nyújthatók be tehát olyan kárigények, melyek az információ (beleértve a hiányos vagy hibás információkat is) felhasználásával okozott kár megtérítését célozzák. Az ajánlások nem kötelező érvényűek és kötelezettség nélküliek. A szerzők fenntartják a jogukat, hogy bármikor, előzetes értesítés nélkül a honlap egyes részeit vagy teljes egészét megváltoztathatják.
FENTI MEGÁLLAPÍTÁSOK NEM AZ ORSZÁGOS GYÓGYSZERÉSZETI INTÉZET SZAKVÉLEMÉNYE. A TERMÉKEK NEM SZOLGÁLNAK BETEGSÉGEK KEZELÉSÉRE ÉS GYÓGYÍTÁSÁRA.
Minden esetben konzultáljon szakemberrel, orvossal! Az oldalon található termékek nem minősülnek gyógyszernek, az étrend-kiegészítők fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos, vegyes étrendet és az egészséges életmódot. Figyelem! A www.anikookoboltja.bolthely.hu egy internetes áruház, a weboldalon található információk a gyártók, forgalmazók, szállítók valamint publikus lexikonok, szakkönyvek és folyóiratok információi – ezek tartalmáért áruházunk a felelősséget nem vállalja.


Call

Send SMS

Call from mobile

Add to Skype

You'll need Skype CreditFree via Skype



Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.05.15
Eddig megtekintették 16 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "INDIÁNOK KINCSE - VÖRÖS SZILFAKÉREG POR 60db" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK:
-

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem