Betöltés...

Csuta Szójakocka (150 g)

Ár: 437 Ft

Megfelelő ízesítéssel tökéletesen tudja utánozni a hús ízét hamburgerben, hot-dogban, darált hússal készült ételekben, sőt létezik szójakolbász, szójaszalonna is! Felhasználási javaslat: A szójakockát kétszeres mennyiségű fűszeres vízzel felfőzzük, majd addig hagyjuk állni, amíg a szükséges vizet fel nem vette. Ezután a hússal azonos módon kezelhető anyagot kapunk. Kockára vágott húsok helyettesítésére, illetve kiegészítésére is felhasználható. Receptek: Tárkonyos-kapros szójaragu Hozzávalók: 1 csomag szójakocka 1 pohár tejföl 1 csokor kapor csipetnyi tárkonyfűszer vagy 1 teáskanál tárkonyecet késhegynyi curry 1 teáskanál só 2 evőkanál liszt 1 kávéskanál olaj Elkészítés: A szójakockát 10 órán át áztatjuk vegetás vízben. A kaprot apróra vágjuk és az olajon kicsit megpirítjuk. Rádobjuk a leszűrt szójakockát, és felengedjük annyi vízzel, hogy az épp ellepje. Feltesszük főni. A tejfölt kikeverjük a liszttel és az összes fűszerrel, majd a majdnem puha szójára öntjük és összefőzzük vele. Szója brassói Hozzávalók: 1 csomag szójakocka 1 fej fokhagyma 1 kávéskanál mustár 1 fej hagyma késhegynyi őrölt bors 1 teáskanál só 1 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj vegeta Elkészítés: A 10 órán át áztatott szójakockát leszűrjük, a hagymát egészen apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk. Az olajon fedő nélkül megpároljuk a szóját a hagymával, addig, amíg az teljesen el nem fövi a levét. Ekkor rádobjuk a fokhagymát és az ízesítőket, megforgatjuk velük, megszórjuk a liszttel és kb. 1 dl vízzel, fedő alatt puhára főzzük. Ha jó munkát végeztünk, a főzés végére csupán kevés sűrű lé marad a szóján. Ekkor belekeverjük a mustárt. Kockára vágott sült krumpli illik hozzá. Borsos szójacsírás ragu Hozzávalók: 1 csomag szójakocka 1 fej hagyma 2 gerezd fokhagyma 1 pohár joghurt 1 db natúr szójacsíra-konzerv 1 evőkanál liszt 1 teáskanál mustár 1 evőkanál olaj 1 teáskanál só késhegynyi őrölt bors vegeta Elkészítés: A szójakockát 10 órán át áztatjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és az olajon leszűrt szójakockával megpirítjuk. Fedőt helyezünk rá és puhára pároljuk. Eközben a joghurtot simára keverjük a liszttel, a mustárral, a borssal, a sóval és a vegetával, majd a megpuhult szójához adjuk. Ekkor keverjük bele a szójacsírát és összefőzzük vele. Babgulyás szójakockából Hozzávalók: fél kg szárazbab fél csomag szójakocka fél kg burgonya 3 fej hagyma 1 fej fokhagyma csipetnyi pirospaprika 1 evőkanál liszt 1 teáskanál só csipetnyi cukor 1 evőkanál olaj, vegeta Elkészítés: A babot és a szójakockát külön-külön, vízben 10 órán át áztatjuk. Csíkokra vágjuk a hagymát és megpirítjuk az olajon. Leszűrjük a szóját és a hagymára dobjuk. Beletesszük az összezúzott fokhagymát és 3-4 percig pirítjuk. Rászórjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk a pirospaprikával. Felengedjük kb. másfél liter vízzel, beletesszük a babot és a többi ízesítőt és félpuhára főzzük, majd hozzáadjuk a lehámozott, kockára vágott burgonyát, és ezzel puhulásig tovább főzzük (ez összesen kb. 45 perc). Currys tofu Hozzávalók: 20 dkg tofu 30 dkg burgonya 10 dkg szójakocka 30 dkg sárgarépa 2 fej hagyma 6 gerezd fokhagyma 4 db babérlevél 0,5 l kecsketej 1 t.k. őrölt bors 0,5 e.k. ételízesítő Elkészítése: Az apróra vágott hagymát, foghagymát olajon dinszteljük. Ha már megüvegesedett, hozzáadjuk a kockára vágott tofut, a jól megmosott és lecsorgatott szójakockát, a curry-t, az ételízesítőt, a pirospaprikát és a borsot, néhány forgatás után a feldarabolt burgonyát, sárgarépát és tejjel felöntjük. Fedő alatt 15-20 percig főzzük közepes tűzön. Székelykáposzta - Vega módra Hozzávalók: 1 kg savanyú káposzta, 1/2 csomag szójakocka, 1/2 kg hántolt árpa, ételízesítő, só (tengeri) olaj, pirospaprika Elkészítés: A hozzávalókat külön-külön megfőzzük (az árpát érdemes előző este beáztatni). Amikor mind meg puhult, összefőzzük, befűszerezzük ételízesítővel, ten?geri sóval. A végén olajat és pirospaprikát teszünk bele. Szójatepertő Hozzávalók: 10 dkg szójakocka, 3 db tojás, ételízesítő, fűszer ízlés szerint (koriander, ételízesítő, őrölt kömény, szerecsendió fehérbors, stb.), fokhagyma, 3 ek. prézli, kevés liszt, olaj Elkészítés: A szójakockát megfőzzük, kinyomkodjuk belőle a vizet. A tojást a fűszerekkel felverjük, hozzáadjuk a prézlit, a lisztet. Olyan legyen, mint egy sűrű pa?lacsintatészta. Belerakjuk a szóját, majd állni hagyjuk 1/2-1 órán keresztül. Olajat forrósítunk, 2-3 evőkanálnyi masszát elterítünk benne. Ha megsült, megfordítjuk és szétvágjuk. Az olajat lecsorgatjuk róla. Szója helyett gombából, kelbimbó?ból és brokkoliból is készülhet a puffancs. Szója pörkölt Szárított szójakockák A szárított szójakockát a zacskójára írt használati utasítás szerint vízbe kell áztatni, majd ugyan úgy kezelhetjük, mint a húst. Sima pörkölt recept szerint elkészítjük pirospaprikával, fűszerekkel. Megjegyzés: szárított szóját nem csak felkockázva, de apró darabokban is lehet kapni, így darált húsként felhasználható töltelékekhez, fasírtokhoz, és a csilis babhoz. Vagy nagyobb darabokban is kapható, miből tenyérnyi nagyságú grillezett vagy sült húsokat lehet készíteni az otthon lévő szakácskönyvek húsos receptjei alapján. Szójás székelykáposzta Elkészítés: 10 dkg szójakockából készítsünk Szójapörköltet az előző recept szerint, de ne engedjük fel vízzel. 0,75 kg vecsési savanyú káposztát öblítsünk át a Gombás töltött káposztánál leírt módon, és egy zománcozott edénybe rakva öntsünk rá annyi vizet, hogy majdnem ellepje. Fedő alatt főzzük min. 1 órán keresztül. Ha már puha, tegyük hozzá a víz nélküli szójapörköltet, és fedő nélkül főzzük még kb. 5 percig, hogy a káposzta besűrűsödjön. Ezután keverjünk bele 1 dl tejfölt, és forraljuk fel. Hűtőszekrényben tároljuk. Amennyiben több napra készítünk székelykáposztát, akkor a tejfölt ne főzzük bele, hanem utólag tegyük rá. Ha a puhára főzött káposztába nem szójapörköltet, hanem gombapörköltet keverünk, akkor Gombás káposztaragut kapunk. A gombapörköltet a Tejfölös gombapaprikásnál leírt módon készítsük, azzal a különbséggel, hogy a gombát csak liszttel sűrítsük, tejfölt és vizet ne adjunk hozzá. A különleges ízek kedvelői kevés apróra vágott kaprot is keverhetnek a gombás káposztaraguba. Érdemes dupla mennyiséget készíteni belő, mert jól bírja a fagyasztást. A legcsekélyebb mértékben sem csökken az íze, és szükség esetén bármikor elővehető.

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.04.30
Eddig megtekintették 993 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Csuta Szójakocka (150 g)" című hirdetést látja. (fent)

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem