Betöltés...

Sanct Bernhard Spirulina alga kapszula (360 db)

Ár: 7.319 Ft

Egyes nézetek szerint étkezés előtt fogyasztva csökkenti az étvágyat, ezáltal alapanyaga a felkapott fogyókúrás készítményeknek. Máshol mint immunerősítő és rákmegelőző csodaszerként tartják számon. Spirulina, a kapszulába zárt csodaalga A 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott mikroszkopikus élőlény a halak eledeléből vált űrhajóskoszttá. Spirulina névre hallgat a 21. század egyik legegészségesebb táplálék-kiegészítőjének kikiáltott mikroszkopikus élőlény. A Spirulina alga köznapi elnevezése ellenére a baktériumokkal áll a legközelebbi rokonságban, a cianobaktériumok törzsébe tartozik. Prokarióta, azaz nem rendelkeznek körülhatárolt sejtmaggal (ellentétben az algákkal, amelyek egy- vagy többsejtűek), viszont színanyagainak köszönhetően a növényekhez hasonlóan képes fotoszintetizálni. A Kutatók szerint a néhány milliárd évvel ezelőtt élt rokonai lehettek az első élő szervezetek, amelyek oxigént termeltek, tevékenységük nyomán a légkör összetétele kezdett megváltozni, s ez megnyitotta az utat a fejlettebb létformák kialakulása felé.. A cianobaktériumok szélsőséges viszonyok között is megtelepednek hőforrásokban, gleccsereken, fák kérgén, leveleken, homokon vagy sziklaszirteken. Egyes fajaik gombákkal zuzmókat alkotnak, mások baktériumokban színtestekként működnek. A Balaton túlmelegedésekor fellépő kellemetlen vízvirágzásban is nagy szerepe van a cianobaktériumoknak. A Spirulina természetes körülménye között trópusi és szubtrópusi magas pH-értékű állóvizek lakója Afrika, Ázsia és Dél-Amerika tavaiban. Időszámításunk utáni pályafutása a 16. századi Azték kultúráig vezethető vissza, ahol mindennapi élelemként fogyasztották. A spanyol felfedezők állítása szerint a Texcoco-tóból halászott zöld algából készített sütit és szárított chips-szet árulták mindenfelé a piacokon. Ehhez hasonló, szárított formájú felhasználása ismeretes a Szahara sivatag körüli területekről; ahol dihé elnevezésű algakenyérként volt közismert. Vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag Étrend-kiegészítőként, por és tabletta alakban az USA-ban kezdték el forgalmazni a 80-as évektől. Hírnevének köszönhetően ma már nem természetes élőhelyeiről szüretelik, hanem speciális farmokon, kontrolált körülmények közt termesztik az USA-ban, Távol-Keleten és Ausztráliában. Hazai forgalmazók termékleírásában a következő jótékony hatásokról olvashatunk: - Teljes értékű, könnyen emészthető fehérjék - Vitalizáló és immunerősítő Antioxidáns - Csökkenti a vérnyomást, - lassítja az érelmeszesedést - Csökkenti az éhségérzetet - Serkenti az agyműködést - Serkenti az egészséges bélflóra kialakulását - Izületi problémákra jótékony hatású - Cukorbetegek komplex gyógyításához ajánlott - Javítja a bőr állapotát, fiatalságát - Ásványi anyagok, nyomelemek (kálium, kalcium, jód, bróm, mangán, vas) - B-vitamin, C-, D-, E- és K-vitaminok - Esszenciális zsírsavak Spirulina érdekességek A legtöbb spirulinát a halak, hüllők és madarak fogyasztják állateledel formájában Az állatkerti flamingókat algadiétán tartják, hogy rózsaszín árnyalatukat jobban kiemeljék Versenylovaknál a természetes dopping szerepét tölti be A NASA űrkutatói spirulinát fogyasztanak űrutazásuk során A spirulina alga biztosítja a legösszetettebb vitamin és ásványi anyag forrást szervezetünk számára. Mert a spirulina alga méregtelenít, táplál, lúgosít, feltölti szervezetedet nyomelemekkel, ásványi anyagokkal. Mi ez a csoda táplálék? A spirulina alga egy parányi, fonálszerű édesvízi alga, növénytani jelentése, spirulina=kicsi spirál, ugyanis a mikroszkóp alatt spirálra emlékeztet az alga külseje, henger alakú kb. 1 milliméternyi szabad szemmel is látható sejtjei vannak. Mint alga a spirulina nem növény, mivel nincs sejtmagja, és a növényekre jellemző sejtfala sincs, ez biztosítja a magas felszívódást, hasznosulást. Rendkívül magas a Spirulina alga klorofill tartalma, ami szerves anyag szintetizálásra és első élőlényként a Földön oxigén termelésére tette képessé őket. A Spirulina alga a napfény erejét fotoszintézis által tiszta táplálékká alakítják át. A Spirulina, mint szárított alga ismert volt a maják és az aztékok között, segítségével erősítették és fiatalították a testüket. Fő táplálékuk a spirulinából készített kalács volt, amelyet igen kedveltek. Egyben kultikus készítmény is volt. Ma a spirulinát ideális éghajlati feltételek között mesterségesen nevelik és dolgozzák fel. Tenyésztésének központja a Hawaii szigetvilág érintetlen partjai. A hőmérséklet, a napsütéses napok száma, valamint a kiegyenlített időjárási viszonyok egész évben megfelelnek a termesztésnek. A Spirulina alga nedvesség hatására kolloid oldattá válik, így az alga által tartalmazott vitál-anyagok felszívódása 90% feletti, itt kell megemlíteni, hogy a legtöbb táplálék-kiegészítő felszívódása nem haladja meg a 15-20%-ot. Az alga által kínált létfontosságú aminosavak magasan felülmúlják a tejtermékekben és egyéb ételeinkben található mennyiséget, olyan összetételben, amely pontosan megfelel az emberi szervezet szükségleteinek. Az omega-zsírsavakból a tengeri halakban található mennyiségnek a többszörösét tartalmazza a Spirulina alga. Az alga tökéletes táplálék, a WHO szerint is kiváló étel. Tápanyag összetétele hatékonyabb, mint bármely más ételé, növényé vagy gabonáé. Ezek a tápanyagok és fitonutriensek a Spirulinát egy teljes tápértékű alternatívává emelik a külön lévő vitaminokhoz képest. A Spirulinának van a legmagasabb fehérje tartalma a természetes élelmiszerek között (100g spirulinában 60-70g fehérje van, ez háromszor több mint ugyanekkora mennyiségű disznóhúsban, kétszer több mint a marhahúsban és a halban és 50%-al több mint a szójababban). A fehérjét aminosavak alkotják. Az alapvető aminosavakat a szervezet nem tudja előállítani, a táplálékkal kell bevinni. Benne van az összes alapvető aminosav. A Spirulina sejtfalai nem tartalmaznak cellulózt. Ez könnyűvé teszi az emésztését és a felszívódását. Alultáplált gyerekek és idősek esetén hatékonyabb, mint a tejpor. A Spirulina gazdagon ellát bennünket vitaminnal. Gazdag természetes béta karotinban. A nagy dózisú A vitamin toxikus lehet, de a Spirulinában lévő béta karotin biztonságos, jó terápiás hatása van, ami csökkenti a szérum koleszterint és csökkenti a rák kockázatát. Tökéletes összetételű tápanyag a szervezet feladatainak elvégzéséhez * a leggazdagabb B-12 vitamin és B komplex forrás. A B-12 vitamin szükséges a vörös vértestek előállításához. * vasban is gazdag, ami könnyen felszívódik a szervezetben. 10g spirulina porban annyi vas van, mely megfelel 450g sóskának, avagy 320g májnak. * koncentrált kalciumforrás. Ennek hiánya csontritkuláshoz vezethet. A Spirulinában szintén sok magnézium van. A magnézium segíti a kalcium felszívódást, segít szabályozni a vérnyomást. * klorofillban is gazdag, ami a jó hatással van a vérszegénységre. A klorofill méregtelenítő, és tisztító hatású fitonutriens. * krómtartalma, mely jelentősen javítja a szív- és érrendszer működését, szabályozza a vércukorszintet és a zsíremésztést és a fogyókúráknál nagyon nagy segítséget nyújt az édességfalás utáni vágy leküzdésében! * cinktartalma, mely a szervezet egyik legfontosabb eleme. Kulcsfontosságú szerepet tölt be a szervezet sejtjeinek védelmében, a sejtek anyagcseréjében és vírusölő hatását tekintve nagyon jó immunerősítő anyag. A bőr szépségének megőrzésére is sok termékben adalékként használják. * jódtartalma, mely normalizálja a pajzsmirigy működését. * Az emberi szervezet számára szükséges aminosavak közül 18-at tartalmaz, nyolcat ezek közül az emberi szervezet nem képes előállítani. * Gamma-linolénsavat tartalmaz, amely többszörösen telítetlen, egészségvédő hatással rendelkező zsírsavféleség. * Az algában bőségesen található fucidin, egy olyan anyag, amely az emlőrák kórlefolyására hat kedvezően. Ásványi anyagok tartalma Bár a proteinek az élet építőkockái, nagyon sok nyomelem komoly hatással van egészségünkre és a szervezet metabolizmusára. A spirulina esszenciális ásványi anyagokat és nyomelemeket is tartalmaz, melyeket növekedése során nyel magába, könnyen felszívódó formában: * Cink: (39 mg/kg) Több, mint 30 létfontosságú enzim reakciójához szükséges ásványanyag. Kiemelkedő hatása van a mentális egészségre, a bőrtónusra, a prosztata funkcióra és az öngyógyító képességre. * Foszfor (8,42 mg/kg) Az emberi szervezet második legfontosabb ásványa, gyakorlatilag minden egyes sejtben megtalálható. A kálciummal együtt hat, és fenntartja a csontsűrűséget. Elősegíti a szénhidrátok és a B-vitaminban található niacin és riboflavin emésztését. * Kálcium: (1,315 mg/kg) A szervezetben legbőségesebben található anyag, különösen fontos a csontok és fogak egészségéhez, de szerepet játszik, az izmok idegpálya átvitelében. A spirulina körülbelül annyi kálciumot tartalmaz grammonként, mint a tej. * Kálium: (15,400 mg/kg) Az egyik legfontosabb ásványanyag, mely szabályozza a szervezet elektrolit szintjét. Hiánya szívbetegséget, magas vérnyomást, mellékvese kimerülést és izomsorvadást okozhat. * Magnézium: (1,915 mg/kg) Hiánya izomgörcsöket, így szívrendellenességet is okozhat. Elősegíti a B és C vitaminok, illetve a protein beépülését. * Mangán: (25 mg/kg) Aktiválja az enzimrendszert, a cinkkel együtt. Elősegíti a neurotransmitter acetylcholin működését, és a vércukor szintjének stabilizálását. * Szelén: (0,40 ppm) Eredetileg mérgező nehézfémnek gondolták, ma már tudják, hogy szükséges az egészséghez. Megakadályozza az öregedést, a veszélyes oxidációt és a szabadgyökök képződését, csökkenti a rákkeltő anyagok mérgező hatását és hatékonyabbá teszi a szívműködést. * Vas: (580 mg/kg) Elősegíti a hemoglobin, az oxigént szállító vérpigmenteket képződését, melyek az egészséges vörösvérsejtekben találhatók. A vashiány a leggyakoribb a szülőképes korú nők között. Vitamin tartalma A spirulina számos vitamint is tartalmaz, melyek minden élő szervezet számára szükségesek a metabolizmus folyamatában: * Biotin: (0,4 mg/kg) A szénhidrát metabolizmusa során a biokémiai reakciók közben keletkező szénmonoxidot szállítja. Co-enzimként is működik, a B-vitamin komplexum feldolgozása során. A nyers tojásfehérje és néhány nyers hal elpusztítja a biotint. * Cobalamin vagy B12: (2 mg/kg) Az összes vitamin közül ezt tudja a legnehezebben megszerezni a szervezetnövényi forrásból. A spirulina nagyon gazdag ebben a ritka vitaminban, 250%-kal többet tartalmaz, mint a marhamáj, melyről régebben azt gondolták, hogy a leggazdagabb természetes forrás. Egy adag spirulinával könnyedén túllépi a napi 1,5-3 milligramm ajánlott fogyasztást. A B12 hiánya vészes vérszegénységet, az idegek degenerációját, korai szenilitást, kövérséget és mentális betegségeket okoz, mely skizofréniával is járhat. * Folsav: (0,5 mg/kg) Létfontosságú a a vörösvérsejtekben a megfelelő hemoglobin képződésében. Hiánya visszamaradó növekedést, bőrpigment betegségeket, korai őszülést okoz. * Inositol: (350 mg/kg) Életfontosságú lipotropikus élelem, amely fenntartja a májs egészségét, és segíti a rákkeltő méreganyagok lebontását, különösen a női hormonok feleslegét. Normalizálja a vér koleszterinszintjét. A máj cholint, inositolt használ a lecitin előállításához. A szervezet számára az inositol második legfontosabb vitamin, a niacin után. Tanulmányok jelezték, hogy az inositol a biotinnal csökkenti a hajhullást. * Niacin: (118 mg/kg) Nikotinsavként és niacinamid néven is ismerjük. Utóbbiak alternatív formulák, a niacin a lényeges a testi egészséghez. Dr. Abram Hoffer teljesen kigyógyított skizofrén eseteket a niacin használatával. Hatásos koleszterinszint csökkentő. * Pyridoxin vagy B6: (3 mg/kg) Szerepet játszik a protein lebontásában és beépülésében. Védi a szív egészségét, stabilizálja a női hormonszinteket. Dr. Carl Pfeiffer bizonyította, hogy a B6 vitamin a cinkkel együtt képes a skizofrénia néhány formáját gyógyítani. * Pantoténsav: (11 mg/kg) Stressz vitamin, melyet a mellékvese használ a koleszterinnel és C-vitaminnal együtt a kortizon és más sztereoidok előállítására, válaszként a fizikai és mentális stresszre. Hiánya erősíti az allergia érzékenységét, a fertőzéseket és a degeneratív betegségeket, mint az arthritis és a reuma. A fekélyeket és hypoglycemia kialakulását is vitaminhiánnyal hozzák összefüggésbe. * Riboflavin vagy B2: (40 mg/kg): A legáltalánosabb vitaminhiányt okozó, hályogot, látási problémákat, vizesedő szemeket és kezelhetetlen ekcémát okoz. * Thiamine vagy B1: (55 mg/kg) Az étkezéssel bevitt szénhidrát lebontásának co-enzime. Fenntartja a vér glukóz szintjét. Hiánya gyengeséget, szívkárosodást, hasi problémákat és rossz oxigénállátást, erős hiánya halált is okozhat; a kritikus mérgezés a nem feldolgozott szénhidrát részekből keletkezik. * Tocopherol vagy E-vitamin: (190 mg/kg) A spirulina grammonként több E-vitamint tartalmaz, mint a tiszta búzacsira grammonként. Ez a vitamin védi a szívet és a keringés egészségét, segíti a sejtek oxigénellátását, így is védve a szervezetet az öregedés ellen. A kutatások bebizonyították: 1g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1kg zöldségnek. Az utóbbi időkben az összes spirulina tartalmú élelmiszer nemzetközi sikert aratott. Hosszú időn keresztül sem jár mellékhatásokkal a fogyasztása. A mikroalgák megoldást jelenthetnek a táplálkozásból származó pH problémára. Mind a Chlorella, mind a Spirulina lúgosító étel, ami azt jelenti, hogy ellensúlyozza a savasító ételek hatását segítve a testet a pH értékének lúgos irányba emelni. Ennek eredménye az erősödő csontozat és általában véve egészségesebb anyagcsere folyamatok. A Chlorella és a spirulina használható pH egyensúly helyreállító ételként. Természetesen a legjobb eredményt akkor fogja valaki elérni, ha nem csupán hozzáadja ezeket a lúgosító superfoodokat a mostani zömében savasító étrendjéhez, hanem óvakodik az olyan dolgoktól, amik erősen elsavasítanak, mint pl. a cukros üdítőitalok. Milyen problémákat orvosol? Az alga magas ásványianyag-, nyomelem- és vitamintartalmuknak köszönhetően: * serkenti a sejtépítést - főleg az aminosavak és B-vitaminok, * fokozza a regenerálódást - létfontos zsírsavak, aminosavak, klorofill és fikocianin, * javítja a bőr és a kötőszövetek rugalmasságát - ásványok, aminosavak, klorofill, * véd a csontritkulás ellen - ásványok, nyomelemek, * segíti a salaktalanítást, a nehézfémek kiválasztását - klorofill, fikocianin, ásványok, nyomelemek (szelén!), * támogatja a vérképzést - ásványok, B-vitaminok, klorofill, * mérsékeli az allergiás tüneteket - a mangán elősegíti a tüneteket kiváltó hisztaminlebomlást, * támogatja a daganat elleni védelmet - nyomelemek, fikocianin, klorofill, zsírsavak, * javítja a sejtanyagcserét - klorofill, króm, szelén, zsírsavak. * alkalmas cukorbetegek komplex gyógyítására, az inzulin függőknél csökkenthető az inzulin menynyiség. * a bél tisztításakor, a normális bélflóra helyreállítása diszbakteriózis esetén, krónikus bélbetegség fennállásakor * fogyókúra esetén segíti a szervezet tisztulását a salakanyagoktól * vastartalma megelőzi a vashiányos vérszegénységet. Mennyi idő múlva érezhető javulás? Az érezhető változás vagy javulás kb. 3 hét után kezd érvényesülni. Kúraszerű alkalmazása minimum 2 hónapig javasolt a kívánt hatás elérése érdekében. Ez a termék, folyamatosan (szünet nélkül) is szedhető. Ha terhes, szoptat, beteg vagy gyógyszereket szed, kérje ki kezelőorvosa, gyógyszerésze, fizikoterapeutája, dietetikusa vagy más szükséges szakember véleményét! Egyetlen termékünk sem helyettesíti a kezelőorvost és a megfelelő kezelést! Figyelem! A pajzsmirigy-túlműködésük okán jódbevitelük csökkentésére felszólított betegek algát nagy adagban nem fogyaszthatnak! Összetevők: spirulina por/80%/, zselatin Hatóanyagok: 1 kapszula RDA*% spirulina por 300 mg ** *Felnőttek részére ajánlott napi beviteli mennyiség /E.U/ ** nincs megállapított mennyiség .

Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
 
Feladás dátuma: 2024.04.30
Eddig megtekintették 309 alkalommal

Étel, ital rovaton belül a(z) "Sanct Bernhard Spirulina alga kapszula (360 db)" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK:

Az oldal ezen részét csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.
Elmúlt 18 éves?

Igen Nem