Betöltés...

Omnigena OMIS 32-60/180 recirkulációs szivattyú, 93W, 10 bar, 65 l/perc, IP44

Ár: 21.037 Ft

Az Omnigena OMIS 32-60 / 180 recirkulációs szivattyú zárt és nyitott rendszerekben egyaránt használható melegvíz keringetésére.A szivattyú 3 fokozatú.

A szivattyúzott folyadéknak tisztának, szilárd szennyeződésektől vagy olajoktól mentesnek, viszkozitástól mentesnek, kémiailag semlegesnek és vízhez közelinek kell lennie (maximum 30% glikol).
Az Omnigena melegvíz keringető szivattyú feladata a melegvíz keringési idő lerövidítése. Így használhatjuk a zuhanyt anélkül, hogy túl sokat kellene várnunk a meleg víz megérkezésére. A keringető szivattyú zárt vízellátó rendszerekben és nyitott rendszerekben egyaránt használható.

Az ilyen szivattyú használatának fő előnye, hogy sokkal nagyobb energiahatékonyságot tesz lehetővé. A várakozási idő csökkentésével az energiafogyasztás is csökken, ami az ezzel kapcsolatos költségek csökkenéséhez vezet. A szivattyú hasznos lehet mind hidrofor segítségével kinyert víz felhasználása esetén, mind az országos vízellátó rendszerből származó víz esetén.

A szivattyú a csövekben lévő hideg vizet gyorsan melegvízre cseréli, így sokkal gyorsabban profitálunk a zuhanyozáshoz, fürdéshez vagy mosogatáshoz szükséges meleg vízből. Elég kellemetlen jó másodperceket vagy akár perceket várni, hogy elérjen hozzánk a forró víz, főleg ha sietünk. A keringtető szivattyú segítségével megszabadulunk ettől a hiányosságtól, ami különösen akkor jelentkezik, ha instantokat használunk használati melegvíz előállítására, vagy háztartási vízmelegítő funkciójú hőerőműveket.

A szivattyú segít a kazán, a kazán vagy az instant hatásfokának növelésében. Ha a meleg víz elkészítése túl sokáig tart, az azt jelenti, hogy többletenergia kerül felhasználásra, és a csőben lévő hideg víz elpazarolódik. Így több erőforrást fogyasztunk és többet fizetünk a közüzemi számlákra. A keringető szivattyú lecsökkenti a melegvíz-készítés idejét, ami megnövekedett komfortérzetet teremt és segít takarékoskodni.

Folyamatosan, várakozási idő nélkül profitálunk a meleg vízből, így pénzt és erőforrásokat takarítunk meg. Mindezt a melegvíz keringető szivattyú segítségével

A szivattyút az alábbiak szerint kell felszerelni:

· A szivattyút vízszintes főtengellyel szerelik fel.

· A szivattyú felszerelése előtt üledékszűrőt kell felszerelni, hogy megvédje a készüléket a szennyeződéstől.

· A szükséges vízáramlásnak meg kell egyeznie a szivattyúházon jelzett nyíllal.

· Mindig vízszintes helyzetben kell felszerelni. A szivattyú másik helyzetbe állítása a csapágy és a szivattyúblokk idő előtti kopását eredményezi.

· A helyiségnek, ahol a szivattyút beépítik, fedettnek és nedvességtől mentesnek kell lennie

· A szivattyút könnyen hozzáférhető helyen kell felszerelni karbantartás és szellőztetés céljából

Karbantartás és üzemeltetés:

· A készüléket csak üzembe helyezéskor vagy hosszabb leállás után (pl. a fűtési szezon kezdete előtt) kell ellenőrizni.

· Hosszabb megállás után vagy az első beszerelés előtt ellenőrizze, hogy a motor tengelye nincs-e reteszelve.

Ezt a következőképpen kell megtenni:

Nyissa ki a légtelenítő csavart, a kapott lyukban lesz a görgő látható vége egy keresztirányú bevágással. Egy jobb oldali csavarhúzóval forgassa el a tengelyt a szivattyúházon jelzett irányba. A műveletek végrehajtása után húzza meg a légtelenítő csavart, és indítsa el a szivattyút a legnagyobb fordulatszámon (harmadik). A szivattyú teljes telepítési és karbantartási eljárása a készülékhez mellékelt kézikönyvben található.

A terméket Lengyelországban az Omnigena gyártja, amely az egyik legnagyobb vízszivattyú-gyártó a lengyel piacon, több mint 30 éves tapasztalattal ezen a területen.

A terméket Lengyelországban az Omnigena gyártja, amely az egyik legnagyobb vízszivattyú-gyártó a lengyel piacon, több mint 30 éves tapasztalattal ezen a területen.

Tovább
Tulajdonságok
Termékek: Víz, gáz, fűtés
 
Feladás dátuma: 2024.05.30
Eddig megtekintették 13 alkalommal

Építőanyag rovaton belül a(z) "Omnigena OMIS 32-60/180 recirkulációs szivattyú, 93W, 10 bar, 65 l/perc, IP44" című hirdetést látja. (fent)