Betöltés...

Soner törés- és hőálló konyhai hátfal barna kék mozaik mintában 60x120 cm

Ár: 26.890 Ft

Mit nevezünk konyhai hátfalaknak?

A konyhai hátfal (vagy konyhai falpanel) egy olyan felület a konyhában, amelyet a konyhapult és a konyhaszekrények közötti területen helyeznek el. Ez a terület gyakran ki van téve zsír- és ételcseppeknek, víznek, gőznek, valamint egyéb szennyeződéseknek. A konyhai hátfalnak tehát funkcionális és esztétikai szerepe is van.


Funkcionális szempontból a konyhai hátfal megvédi a falat a különféle szennyeződésektől, könnyen tisztítható és ellenálló a nedvességnek. Esztétikai szempontból pedig a konyhai hátfal színes csempékből, üvegpanelekből, vagy más dekoratív anyagokból készülhet, hozzájárulva a konyha kialakításához és a tér dizájnjához.A csempe helyett, vagy a törékeny és drága üveg helyett jó választás a Soner konyha panelek. 


A konyhai hátfal tervezésénél fontos figyelembe venni mind a funkcionális, mind az esztétikai szempontokat, hogy harmonikus és jól működő konyhai teret teremtsünk.


Ne engedd, hogy az unalmas csempék és hosszas tervezés lelassítsanak – ideje felébredni a kreativitásnak és stílusnak!


 


Felhelyezés

A felhelyezés előtt javasoljuk, hogy töltse le és olvassa el a felhelyezési útmutatót: SONER Konyhapanel felrakási útmutató


A termék felhelyezésének két módja van: ragasztással vagy csavarozással történhet. A felhelyezés módját minden esetben a vásárlónak kell eldönteni, hogy a felhasználási szokásainak, a helyhez és felülethez melyik szerelési mód legideálisabb.


Ragasztás


Csak és kizárólag oldószermentes ragasztót használjon!


Az ajánlott ragasztó a Soudal Fix All Crystal ragasztó. Egy tubus kb 6-7 db közepes méretű vagy 4-5 db nagy panel felragasztásához elegendő mennyiség.


A ragasztási pontok a konyhapanelek szélétől 2-3 cm-re, míg egymástól minimum 30 centire legyenek. Középre soha nem szabad ragasztót tenni. Ennél a szerelési módnál nagyon fontos, hogy az előbb említett mértékekhez tartsuk magunkat. Túl sok és túl sűrű ragasztási pont esetén, a konyhapanel színes oldalán foltokat eredményezhet mert az előbb említett hőtáguláshoz nincs helye. Vízelveztő használata esetén a konyhapanel alsó részét nem szabad ragasztani.


Ragasztás esetén, ha ezt a szerelési módot választjuk, fontos figyelembe venni, hogy utólagosan a panel nem mozgatható és a későbbiekben a konyhapanel eltávolításakor a felhelyezett felületen sérülés keletkezhet, illetve a konyhapanel már nem használható fel újból!


Előnye a ragasztásnak, nem látszik a telepítés, szerszám nélkül is elvégezhető.


Csavarozás


Mivel a Soner konyhapanel speciális műanyagból készül ezért nyugodtan lehet fúrni, hiszen nem reped, mint az üveg. A rögzítési pontoknak legalább 60 cm távolságra kell lenniük egymástól! A fúráshoz használt fúrófej legalább 2mm-rel legyen nagyobb a csavar átmérőjéhez képest. A csavarokat soha ne feszítsük-, húzzuk túl, éppen csak annyira, hogy a panelt fel tudjuk helyezni, ezzel biztosítva a szükséges helyet a hőtágulás esetén.


Nagyobb konyhapanelek esetén a csavarozással történő telepítés a biztonságosabb. 


Csavarozás esetén a konyhapaneleket könnyen sérülés nélkül tudjuk cserélni, így lehetővé válik máshol való újbóli felhelyezése. Ezzel a telepítési módszerrel azonnal használható a konyha.
Termékjellemzők:


Praktikum és elegancia: A Soner konyhai panelek modern és dizájnos megoldásokkal ötvözik a funkcionalitást és az esztétikát. Teremtsünk egyedi, stílusos konyhát, ahol minden részlet harmóniában van az egyedi ízlésünkkel.

Gyors és egyszerű telepítés: Szabaduljunk meg a hosszadalmas csempecsere és a költséges munkálatok gondjaitól. A Soner konyhai panelek egyszerűen és gyorsan telepíthetők, és hosszú távú megbízhatóságot ígérnek.

Könnyű tisztítás: A konyhai panelek könnyedén tisztíthatók nedves mosószeres vízzel, biztosítva, hogy mindig ragyogóan szépek maradjanak.

Hőállóság: Akár 120°C hőmérsékletig is ellenállnak, így biztonságosan használhatók a tűzhely közelében.

Rugalmas használat: A Soner konyhai panelek alkalmazkodnak az íves felületekhez is, így könnyen formálhatjuk őket a konyha tervezésekor.

Ütésállóság: 200-szor nagyobb ütésállósággal rendelkeznek, mint az üveg, tehát nyugodtan használhatjuk őket anélkül, hogy aggódnánk a sérülések miatt.

Kreativitás és személyre szabás: Fúrhatóak és fűrésszel vághatóak, így teljes kreatív szabadságot biztosítanak a konyha tervezésekor.

Vízállóság: A Soner konyhai panelek vízálló tulajdonsága garantálja a tartósságot és egyszerű tisztítást, így hosszú ideig megőrzik eredeti szépségüket.

Fedezzük fel a Soner konyhai panelek sokoldalúságát, és teremtsük meg álmaink konyháját egyszerűen és stílusosan! Válassz innovációt és minőséget a konyhai tér dizájnjához!


Egyedi designt szeretne? Ha a webáruházunkban található mintáktól eltérő, egyedi mintázatot szeretne, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot! 


Ha egyéb konyhai megoldásokra vagy kíváncsi, olvasd el cikkünket. 



Tovább
Tulajdonságok
A hirdető: Kereskedés hirdetése
Értékesítés típusa: Eladó
Állapota: Új
Termékek: Egyéb burkoló
 
Feladás dátuma: 2024.04.25
Eddig megtekintették 40 alkalommal

Építőanyag rovaton belül a(z) "Soner törés- és hőálló konyhai hátfal barna kék mozaik mintában 60x120 cm" című hirdetést látja. (fent)

HASONLÓ KERESÉSEK: